MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

CAVA: Η μεσογειακή αλυσίδα εστιατορίων με ελληνικές «ρίζες» που ξετρελαίνει τη Wall Street

Συνδυάζοντας το fast food με το healthy στοιχείο που προσφέρει η μεσογειακή διατροφή, η CAVA ιδρύθηκε το 2006 από τρεις Ελληνοαμερικανούς.

Photo by Zakaria Zayane on Unsplash
Photo by Zakaria Zayane on Unsplash
Monopoli Team

Με κέρδη +11% στα 44 δολάρια η μετοχή συνέχισε στη Wall Street τη Δευτέρα η… ελληνικής καταγωγής CAVA, μια ταχέως αναπτυσσόμενη μεσογειακή αλυσίδα εστιατορίων που έχει μαγνητίσει πάνω της τα αμερικανικά βλέμματα καθώς σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, θεωρείται το Next Big Thing στον κλάδο της γρήγορης εξυπηρέτησης και του fast casual.

Η εισηγμένη -με ελληνικό DNA- στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τις 15 Ιουνίου κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, είδε τη μετοχή να φτάνει τα 43,30 δολάρια ενώ η κεφαλαιοποίησή της πλέον αγγίζει τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με το ράλι της στα ταμπλό να είναι ξέφρενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFood, Drinks & Culture #2: Πού βγαίνουμε μετά το Θέατρο Βράχων;12.09.2018

Ελληνικό «άρωμα» και μεσογειακή νοστιμιά

Συνδυάζοντας το fast food με το healthy στοιχείο που προσφέρει η μεσογειακή διατροφή, η CAVA ιδρύθηκε το 2006 από τρεις Ελληνοαμερικανούς, τον Θεόδωρο (Τεντ) Ξενοχρήστο, τον Δημήτρη Μοσχοβίτη και τον Ίκε Γρηγορόπουλο, που ήταν παιδικοί φίλοι από τα «γεννοφάσκια» τους, με τον Μπρετ Σούλμαν λίγο αργότερα να εντάσσεται στο δυναμικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈξοδος με…θέα σε αγαπημένα rooftops της Αθήνας12.09.2018

Περισσότερα από Γεύση
Σχετικά Θέματα
Γεύση
Το Benedict Berlin έφτασε στην Αθήνα – Το all day concept που αλλάζει την εμπειρία του πρωινού
Γεύση
Στην Κοκέτα στο Ψυχικό, τα βράδια έχουν νοστιμιά και κέφι
Αγορές
Χριστουγεννιάτικη γλυκιά “επιδρομή” σε ζαχαροπλαστεία της πόλης
Γεύση
Η ελληνική κουζίνα στη 2η θέση παγκοσμίως για το 2025-26
Βγαίνουμε έξω
Εκεί θα φας όσο θες: 5 all you can eat ασιάτικα στέκια στην Αθήνα
Γεύση
Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ – Κάθε γουλιά διηγείται μια ιστορία
Γεύση
Νέα εποχή με το γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου
Βγαίνουμε έξω
Πάμε Κυψέλη: Τα νέα στέκια που πρέπει να ανακαλύψεις
Βγαίνουμε έξω
Fiesta στη γεύση με 5 must try μεξικάνικα εστιατόρια στην Αθήνα
Βγαίνουμε έξω
Φρέσκα, αφράτα και πεντανόστιμα: 5 μαγαζιά για cookies που πρέπει να δοκιμάσεις
Βγαίνουμε έξω
Φθινοπωρινό brunch σε 5 cozy μαγαζιά της Αθήνας
Βγαίνουμε έξω
5 διευθύνσεις στα δυτικά της Αθήνας για το τέλειο dinner date