MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τρίτη 11 Ιουλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023.

Never too late: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ρόδης Κωνσταντόγλου στην Gallery Genesis
Monopoli Team

Κινηματογράφος

Radio Nights: Το ραδιόφωνο «πρωταγωνιστεί» σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Θερινό Λαΐς

Ο Αθήνα 9.84 και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζουν στην ταράτσα του Θερινού Κινηματογράφου Λαΐς το αφιέρωμα Radio Nights, με ταινίες που ανέδειξαν τη δύναμη και την επίδραση του αγαπημένου μας μέσου. Συνέχεια του αφιερώματος την Τρίτη 11 Ιουλίου. Στις 21:00 θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα, «À La Carte»: Ο Υπουργός Υγείας είναι καλεσμένος σε μια lifestyle ραδιοφωνική εκπομπή, με στόχο την απόκρυψη ενός σκανδάλου που τον αφορά. Συνέχεια στις 21:20 με την μουσική κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου «Χαρούμενο Ξεκίνημα»: Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αθήνας προκηρύσσει διαγωνισμό για διαφημιστικές εκπομπές. Συμμετοχή δηλώνουν δύο τριάδες, τρεις άνδρες συνθέτες και τρεις γυναίκες στιχουργοί, που αρχικά ανταγωνίζονται και υπονομεύουν ο ένας τον άλλον με στόχο το βραβείο, αλλά τελικά καταλήγουν να συνδεθούν τόσο επαγγελματικά όσο και συναισθηματικά.
Πέμπτη 6 έως Τετάρτη 12 Ιουλίου, 2023
Εισιτήρια: 5 ευρώ (ανά προβολή –στην τιμή περιλαμβάνεται και η ταινία μικρού μήκους του συγκεκριμένου προγράμματος). 10 ευρώ (4 προβολές). Άνεργοι, ΑμεΑ (και οι συνοδοί τους): Ελεύθερη είσοδος. | Προπώληση: tickets.tainiothiki.gr
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3612046.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNapoleon: Ο Joaquin Phoenix είναι ο θρυλικός Γάλλος στρατηλάτης στο trailer της νέας ταινίας του Ridley Scott12.09.2018

Εκθέσεις

Never too late: Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ρόδης Κωνσταντόγλου στην Gallery Genesis

Η Gallery Genesis παρουσιάζει, από τις 11 έως τις 22 Ιουλίου 2023, την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ρόδης Κωνσταντόγλου με τίτλο «Never too late». Στον συνοδευτικό κατάλογο που κυκλοφορεί, o Ιστορικός της Τέχνης και Σημειολόγος Χάρης Καμπουρίδης (1950 – 2022), γράφει για την Ρόδη Κωνσταντόγλου: «Όταν ο διάλογος με τα όμορφα καλλιτεχνικά αντικείμενα, γίνεται έκρηξη Νέο- Pop art. Οι πίνακες αυτοί της ζωγράφου, με ελεύθερο χαρούμενο χρώμα και με εικόνες όμορφων αντικειμένων μέσα τους, ξαφνιάζουν ευχάριστα το βλέμμα, του θεατή με την αμεσότητα και αθωότητα που του απευθύνονται. Δείχνουν μια υπερρεαλιστική σύνθεση, σύντομες σκηνές αναμνήσεων ή και καθημερινότητας, είναι ενσταντανέ από απελευθερωμένη, λατρευτική, λυρική σχέση με καλλιτεχνικά αντικείμενα αστικού σπιτιού».
Εγκαίνια: Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 / Ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης : 11 – 22 Ιουλίου 2023
Ωράριο: Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 12:00 – 21:00. Σάββατο 12:00 – 15:00.
Πληροφορίες Χώρου:Gallery Genesis, Χάρητος 35, Κολωνάκι – Αθήνα. Τηλ: 211 71 00 566. www.gallerygenesisathens.com

Οι Έλληνες σκηνογράφοι από την Πράγα στην Πειραιώς 260

Φωτογραφία: Andreas Skourtis

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή 60 Ελλήνων δημιουργών και 10 πανεπιστημιακών τμημάτων στη Διεθνή Έκθεση «Prague Quadrennial of Performance Design and Space» (PQ) τον Ιούνιο, όπου τα περίπτερα της αποστολής συγκέντρωσαν το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου αλλά και θετικά σχόλια από τους ειδικούς, δείγμα της δουλειάς των δημιουργών που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη σημαντική διεθνή συνάντηση με θέμα τη σκηνογραφία και τον παραστασιακό χώρο, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι φίλοι του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στην Πειραιώς 260. Συγκεκριμένα, στο φουαγιέ του Χώρου Ε αλλά και στην Πλατεία του βιομηχανικού χώρου του Φεστιβάλ, έχουν στηθεί δύο περίπτερα, το ένα με τους επαγγελματίες καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην έκθεση και το δεύτερο με τη φοιτητική συμμετοχή.
Εγκαίνια: Τρίτη 11 Ιουλίου, στις 19:30
Διάρκεια έκθεσης: Από 30 Ιουνίου 2023
Ωράριο: Καθημερινά 19:00 – 23:30.
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Πειραιώς 260, Ταύρος, Αθήνα. https://aefestival.gr/

«Ανάγκη – Μοναξιά – Πάθος: Τα Θέλω της Τέχνης»: Ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Με αφορμή τη φράση του υιού Αλέξανδρου Δουμά «Η τέχνη θέλει είτε τη μοναξιά είτε την ανάγκη είτε το πάθος» η ομαδική έκθεση «Ανάγκη – Μοναξιά – Πάθος: Τα Θέλω της Τέχνης» παρουσιάζεται στον εμβληματικό χώρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή. 25 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν, αποδεικνύοντας την ανάγκη κάθε εικαστικού να εκφραστεί, τη μοναξιά που βιώνει προκειμένου να δημιουργήσει και κατόπιν να «επικοινωνήσει» μέσα από το έργο του και το πάθος που ουσιαστικά πρέπει να έχει κάθε καλλιτέχνης που η τέχνη είναι της ζωής του η διέξοδος.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2023
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 12π.μ. – 7μ.μ. | Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Είσοδος Ελεύθερη
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά. Τηλ: 210 80 19 975, email: [email protected], website: www.iett.gr

Ιάννης Ξενάκης: Η μεγαλύτερη εκθεσιακή παρουσίαση του σπουδαίου δημιουργού έρχεται με διπλό αφιέρωμα στο ΕΜΣΤ

Ο Ιάννης Ξενάκης στην Περσέπολη. Φεστιβάλ του Σιράζ, Ιράν, 1971. Φωτογραφία: Malie Létrange, 1971

Το ΕΜΣΤ ανοίγει τις πόρτες του στον Ιάννη Ξενάκη (1922-2001), από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα, που με το πολυεπίπεδο και ριζοσπαστικό έργο του χάραξε νέους δρόμους για τον πολιτισμό του 21ου αιώνα. Σε συνεργασία με κορυφαίους μουσικούς θεσμούς από τις δύο πατρίδες του Ξενάκη, το Musée de la Musique-Philharmonie de Paris από την Γαλλία και και το ΚΣΥΜΕ-Ωδείο Αθηνών από την Ελλάδα, το ΕΜΣΤ διοργανώνει τη μεγαλύτερη εκθεσιακή παρουσίαση του Ιάννη Ξενάκη διεθνώς. Στο ισόγειο του Μουσείου θα παρουσιαστεί η έκθεση Ιάννης Ξενάκης: Ηχητικές Οδύσσειες, η πρώτη ολοκληρωμένη μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα για τον πρωτοπόρο συνθέτη, θεωρητικό της μουσικής, αρχιτέκτονα, μηχανικό, μαθηματικό και έναν από τους πιο προοδευτικούς και δημιουργικούς στοχαστές του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα. Παράλληλα, παρουσιάζεται στον 3ο όροφο του Μουσείου μια νέα παραγωγή του ΕΜΣΤ, η έκθεση Ο Ξενάκης και η Ελλάδα. Η έκθεση διερευνά την ταραγμένη και πολύπλοκη σχέση του Ξενάκη με την πρώτη του πατρίδα, από τα χρόνια στη Γαλλία μετά την καταδίκη του σε θάνατο, έως την επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από 27 χρόνια αυτοεξορίας και την καταξίωσή του. Συγχρόνως, το ΕΜΣΤ θα διοργανώσει μία σειρά από εκδηλώσεις, όπως προβολές και συναυλίες, που αναδεικνύουν την κληρονομιά του Ξενάκη στη σύγχρονη μουσική και τον απόλυτα επίκαιρο και πάντα σύγχρονο χαρακτήρα του οράματός του, μια καθολική σύλληψη της τέχνης, του ανθρώπου και του τόπου.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 29 Ιουνίου 2023 έως 7 Ιανουαρίου 2024
Ωράριο: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 11.00 π.μ. – 7.00 μ.μ. Πέμπτη: 11.00 π.μ. – 10.00 μ.μ.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ), Αθήνα, τηλέφωνο: 2111019000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυλλογή Σωτήρη Φέλιου: 44 έργα σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής «αγκαλιάζουν» τον χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b