MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Napoleon: Ο Joaquin Phoenix είναι ο θρυλικός Γάλλος στρατηλάτης στο trailer της νέας ταινίας του Ridley Scott

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του νέου επικού ιστορικού δράματος του Ridley Scott, «Napoleon», με τον Joaquin Phoenix να μεταμορφώνεται στον θρυλικό και αδίστακτο Γάλλο στρατηλάτη που κυρίευσε την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Napoleon: Ο Joaquin Phoenix είναι ο θρυλικός Γάλλος στρατηλάτης στο trailer της νέας ταινίας του Ridley Scott
Monopoli Team

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Joaquin Phoenix και ο σκηνοθέτης Ridley Scott, 23 χρόνια μετά τον «Μονομάχο», επανενώνονται για ένα ακόμη επικό, ιστορικό δράμα. Η Sony και η Apple κυκλοφόρησαν μόλις το πρώτο τρέιλερ της επικείμενης ταινίας του Scott, «Napoleon», με τον Phoenix στον ομώνυμο ρόλο.

Λίγα λόγια για την ταινία

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: «Πρόκειται για μια πρωτότυπη και προσωπική ματιά στην προέλευση και την άνοδο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στον αυτοκρατορικό θρόνο, μέσα από το πρίσμα της εθιστικής και εκρηκτικής σχέσης του με τη σύζυγο και μοναδική του αγάπη, Joséphine. Το φιλμ σκιαγραφεί τις περιβόητες μάχες του, την ανελέητη φιλοδοξία του και το φοβερό στρατηγικό μυαλό ενός εκ των εμβληματικότερων στρατιωτικών ηγετών και οραματιστών στην ιστορία». 

Στο πλευρό του Joaquin Phoenix, στο «Napoleon», βρίσκεται η Vanessa Kirby ως η αυτοκράτειρα Joséphine, καθώς και οι ηθοποιοί Tahar Rahim, Ben Miles, Ludivine Sagnier, Matthew Needham, Youssef Kerkour, Phil Cornwell, Edouard Philipponnat , Paul Rhys, John Hollingworth, Gavin Spokes και Mark Bonnar.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο David Scarpa, σε μια ακόμη συνεργασία με τον Ridley Scott μετά το «Όλα τα λεφτά του κόσμου».

Το «Napoleon» αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου και θα είναι διαθέσιμη στο Apple TV+ σε μετέπειτα ημερομηνία.

Τι δηλώνει ο Ridley Scott:

To Χόλιγουντ «καλόβλεπε» εδώ και δεκαετίες μια προσεγμένη βιογραφική ταινία για τον Ναπολέοντα. Ο Stanley Kubrick ξεκίνησε ένα πρότζεκτ το 1969, ωστόσο οι χρηματοδότες αποσύρθηκαν μετά την αποτυχία μιας άλλης ταινίας με τίτλο «Waterloo». 

Το 2021 ο Ridley Scott δήλωσε στο Deadline: «Με γοήτευε από πάντα ο Ναπολέων. Ήρθε από το πουθενά για να  κυβερνήσει  – ενώ ταυτόχρονα διεξήγαγε έναν “ερωτικό” πόλεμο με την άπιστη σύζυγο του Josephine. Κατέκτησε τον κόσμο προσπαθώντας να κερδίσει την αγάπη της, και όταν δεν τα κατάφερε, τον κατέκτησε ώστε να την καταστρέψει, καταστρέφοντας στην πορεία και τον ίδιο του τον εαυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBarbie: Παγκόσμια πρεμιέρα για την πολαναμενόμενη ταινία – Οι πρώτες αντιδράσεις12.09.2018

Επιπλέον ο βραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης πρόσθεσε: «Κανένας ηθοποιός δεν θα μπορούσε να τον υποδυθεί καλύτερα από τον Joaquin Phoenix. Δημιούργησε έναν από τους πιο περίπλοκους αυτοκράτορες στην κινηματογραφική ιστορία με τον «Μονομάχο», θα δημιουργήσει έναν ακόμη με το “Napoleon”». 

Πηγή: The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b