MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς θα απολαύσετε κολύμπι με ασφάλεια;

Οδηγίες και συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση από έμπειρους ναυαγοσώστες.

@unsplash
Monopoli Team

Υπό το άγρυπνο βλέμμα των ναυαγοσωστών, ξεκίνησαν τα μπάνια τους και φέτος οι λουόμενοι στις οργανωμένες παραλίες. Ο ρόλος των ναυαγοσωστών είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, αφού είναι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των λουόμενων σε μια ακτή, ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος της περικλείεται από θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 12 πιο όμορφες πολύχρωμες παραλίες του κόσμου – Ανάμεσά τους και δύο ελληνικές12.09.2018

Για τη σπουδαιότητα του ρόλου του ναυαγοσώστη αλλά και τη δράση των ναυαγοσωστών, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός των ναυαγοσωστών της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής, Στυλιανός Τσαλίκης: «Ο ναυαγοσώστης είναι σημαντικός, προλαμβάνει την κατάσταση και βοηθάει τους λουόμενους. Ο ναυαγοσώστης πράγματι σώζει ζωές. Διάσωση άλλωστε είναι κάθε πράξη που θα κάνει ένας ναυαγοσώστης μέσα στο νερό. Ακόμη και ένας άνθρωπος που θα πάθει κράμπα μέσα στο νερό και θα σηκώσει το χέρι του, όταν έρθει ο ναυαγοσώστης για να τον ρυμουλκήσει και να τον βγάλει με ασφάλεια έξω από το νερό, αυτό αποτελεί μία διάσωση γιατί το επόμενο δευτερόλεπτο δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί σε αυτόν τον άνθρωπο και ποια θα είναι η κατάληξή του.»

Όπως άλλωστε τονίζει, από την 1η Ιουνίου που ξεκίνησε φέτος η σεζόν, οι ναυαγοσώστες της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής, έχουν ήδη φτάσει τις 30 επίσημες επιτυχείς διασώσεις.

Συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση

Οδηγίες και συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση στις παραλίες έδωσε ο κ. Τσαλίκης, ο οποίος επεσήμανε ότι «πάρα πολύ σημαντική είναι η διατροφή.»

Διαβάστε περισσότερα στο SKAI.GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικές, camping και παρεΐστικη ατμόσφαιρα: Μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα που πρέπει να ανακαλύψεις12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b