MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Είμαι η Τζο: Βρεθήκαμε στην Avant Premiere της νέας κωμωδίας του ANT1+: 5 πράγματα που ξεχωρίσαμε

Ο ΑΝΤ1+ εμπλουτίζει την original συλλογή του, παρουσιάζοντας τη νέα κωμική σειρά “Είμαι η Τζο”. Εμείς παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο και σας δίνουμε μια γεύση για το τι να περιμένετε από την ολόφρεσκη αυτή κωμωδία του καλοκαιριού.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 07.07.2023

Αν διψάς για την επόμενη αγαπημένη σου ελληνική κομεντί, τότε η φρέσκια κωμική σειρά του ANT1+ “Είμαι η Τζο” ίσως να είναι η όαση που έψαχνες.

Η σειρά που ξεκίνησε απο μία ιδέα της Ιωάννας Ασημακοπούλου (Τζο), πήρε πνοή σεναριακά με την υπογραφή των Παναγιώτη Χριστόπουλου και Αρτέμιδος Γρύμπλα, προσεδαφίζεται στους διαδικτυακούς μας δέκτες και μέλλεται να μάς προκαλέσει ρίγη γέλιου. Και τα επτά επεισόδεια της σειράς θα είναι διαθέσιμα στην streaming πλατφόρμα του ΑΝΤ1+ από σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Εμείς είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στην επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς του ANT1+, «Είμαι η Τζο», να δούμε από κοντά τις αντιδράσεις όλων των συντελεστών μπροστά στο αποτέλεσμα της δουλείας τους και φυσικά να απολαύσουμε την προβολή του πρώτου επεισοδίου της νέας ξεκαρδιστικής κωμωδίας, σε ένα θερινό σκηνικό με θέα την Ακρόπολη, στον όμορφο και ευάερο χώρο του Bios Cinematheque. Έτσι, σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις…

Στιγμιότυπο από την Avant Premiere στο Bios Cinematheque.

Η πλοκή με μια ματιά

Βασισμένη σε μια ιδέα της ίδιας της πρωταγωνίστριας, Ιωάννας Ασημακοπούλου, η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την ζωή μιας σύγχρονης γυναίκας, η οποία προσπαθεί να υπερβεί όλες τις προκαταλήψεις που επιτάσσει ακόμα η κοινωνία του 2023. Η Τζο βρίσκεται στην ένδοξη τέταρτη δεκαετία της ζωής της, ενώ δηλώνει ελεύθερη και όχι πολιορκημένη (ακόμα). Η καθημερινότητα της, την φέρνει πολύ συχνά αντιμέτωπη με μια γκάμα σχολίων, που αφορούν κυρίως την αυξομείωση του βάρους της, καθώς και με επανειλημμένες ερωτήσεις σχετικά με το πότε θα παντρευτεί και θα κάνει παιδιά.

Την Τζο, βέβαια, δεν φαίνεται να τη νοιάζει ιδιαίτερα, καθώς αγαπάει τον εαυτό της, όπως ακριβώς είναι, χωρίς να την ενδιαφέρουν αυτά. Ωστόσο, έχει κουραστεί από την κατ’ εξακολούθηση μουρμούρα από την μαμά της, το σόι της, αλλά και από τον κάθε τυχόντα που δεν χάνει ευκαιρία να την χλευάζει και να την υποτιμά απροκάλυπτα.

Την βλέπουμε να απογοητεύεται από πρώην έρωτες, να αποφεύγει με τον δικό της χιουμοριστικό τρόπο όλες τις σπόντες που δέχεται για το πως να ζήσει τη ζωή της, να έρχεται σε πολύ «στενή επαφή» με έναν παλιό, όχι τόσο ευχάριστο γνώριμο (Μιχάλης Στεργιόπουλος), να μπλέκεται σε περίπλοκες ερωτικές και μη καταστάσεις και γενικότερα να προσπαθεί να αποδράσει από τις περιοριστικές και ξεπερασμένες πεποιθήσεις, παίρνοντας δυναμικά τη ζωή στα χέρια της. Η γνωριμία της με έναν ενδιαφέροντα καλεσμένο (Χάρης Τζωρτζάκης), στον γάμο της ξαδέλφη της, παίζει καταλυτικό ρόλο, φέρνει τα πάνω κάτω και προβλέπουμε ότι θα μάς απασχολήσει πολύ στο πέρας της σειράς…

Τι ξεχωρίσαμε

#1 Η ρεαλιστική υπόσταση της σειράς

Το «Είμαι η Τζο» είναι μία από τις κωμωδίες που αξίζει και υπάρχει ανάγκη να βρίσκονται στην ελληνική τηλεόραση, καθώς παρουσιάζει ωμά σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, όπως το body shaming, ο ηλικιακός ρατσισμός, οι παρωχημένες αντιλήψεις περί αυτοσκοπού της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα τα επικαλύπτει με έξυπνες ατάκες και άπλετο χιούμορ. Η Τζο αντιπροσωπεύει όχι μόνο όλες τις γυναίκες, αλλά και όλα τα άτομα που έχουν κουραστεί να τους επιβάλλεται ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο και στάση ζωής.

#2 Οι relatable χαρακτήρες

Έχετε βαρεθεί να σας κάνουν αλλεπάλληλες υποδείξεις για τα κιλά σας; Σας πιέζει η μαμά σας να παντρευτείτε μη τυχόν και μείνετε στο ράφι; Είστε αυτή η μαμά που πιέζει την κόρη της να της κάνει εγγόνια; H μήπως εκείνος ο μοιραίος τύπος που σκάει μύτη σε γάμους τελευταία στιγμή, κλέβοντας τις εντυπώσεις; Από την Τζο, τις αθυρόστομες ξαδέλφες της, την ακομπλεξάριστη αδελφή της, την ελάχιστα πιεστική μαμά της, μέχρι και τα περίπλοκα, εν δυνάμει φλερτ της, συναντάμε χαρακτήρες που μπορούμε να ταυτιστούμε εντελώς μαζί τους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, και το απολαμβάνουμε στο έπακρο.

#3 Η απολαυστική πλοκή

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο καταλάβαμε πως πρόκειται για μία πολύ διασκεδαστική σειρά. Είναι ακριβώς ό,τι πρέπει για όσους αναζητούν μια ανάλαφρη επιλογή, με αρκετές ανατροπές, αλλά και βαθύτερα νοήματα. Δεν μπορούμε, φυσικά, να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα οι περιπέτειες και τα ευτράπελα στη ζωή της Τζο, δεν θα μάς αφήσουν να κλείσουμε τη συσκευή μας μέχρι να δούμε και το τελευταίο επεισόδιο. Το μίνι cliffhanger, πάντως, του πρώτου επεισοδίου, αυτό φανερώνει.

#4 Το podcast-υπόκρουση

Το ξεκαρδιστικό podcast που συνοδεύει την Τζο στην πολυτάραχη καθημερινότητά της, το οποίο περιγράφει απλά και εντελώς ρεαλιστικά το τι συμβαίνει στο κεφάλι μας εν έτει 2023, αναφορικά με τα προσωπικά, τα εργασιακά και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε. Άλλοτε από το ραδιόφωνο ενός ταξί και άλλοτε από κάποιο κινητό, η δημιουργική αυτή προσθήκη συνοδεύει την Τζο στις περιπέτειές της. Ανυπομονούμε να ακούσουμε και τα επόμενα!

#5 Το binge-watching είναι αναπόφευκτο

Δεν χωράει αμφιβολία πως όλοι όσοι παρακολουθήσαμε το πρώτο επεισόδιο της σειράς λυθήκαμε στα γέλια από το πρώτο κιόλας λεπτό. Το χειροκρότημα στο τέλος, σε συνδυασμό με τα φωτεινά χαμόγελα που δεν έλειπαν από κανένα πρόσωπο, όχι μόνο αποτύπωσαν τον ενθουσιασμό, αλλά και την περηφάνια από πλευράς των ηθοποιών και των συντελεστών, αλλά προμήνυαν επίσης πως δεν θα είμαστε λίγοι αυτοί που θα τρέξουμε σήμερα για ένα αναζωογονητικό, καλοκαιρινό binge-watching στο ΑΝΤ1+.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτα 4: Η νέα συμπεριληπτική σειρά του ΑΝΤ1+ είναι αυτό που έλειπε από την ελληνική τηλεόραση12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η νέα ΑΝΤ1+ original σειρά “Είμαι η Τζο”, θα είναι διαθέσιμη στην streaming πλατφόρμα του, από την Παρασκευή 7 Ιουλίου.

Πρωταγωνιστούν: Ιωάννα Ασημακοπούλου, Άρτεμις Γρύμπλα, Χάρης Τζωρτζάκης, Μιχάλης Συριόπουλος και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b