MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ

Στα 4: Η νέα συμπεριληπτική σειρά του ΑΝΤ1+ είναι αυτό που έλειπε από την ελληνική τηλεόραση

Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς του ΑΝΤ1+, που με χιούμορ και φρέσκια ματιά καταρρίπτει προκαταλήψεις και αναδεικνύει την καθημερινότητα ενός ανθρώπου με αναπηρία, χωρίς φίλτρα.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Μία νέα κωμική σειρά μόλις προσγειώθηκε στο περιεχόμενο του ANT1+ και υπόσχεται να συναρπάσει με τον ωμό ρεαλισμό της τους συνδρομητές της πλατφόρμας. Εμάς πάντως μας ενθουσίασε τόσο με το αβίαστο χιούμορ, όσο και με την χωρίς ταμπού παρουσίαση της καθημερινότητας ενός ατόμου με αναπηρία, στην οποία δυστυχώς σπάνια ρίχνεται φως.

Αυτό έρχεται να το αλλάξει το «Στα 4», το οποίο με τη φρέσκια του προσέγγιση και την αμεσότητά του βάζει πλώρη στην κατάρριψη των προκαταλήψεων που δυστυχώς ακόμα συναντούν στην καθημερινότητά τους άνθρωποι με αναπηρία, ενώ ταυτόχρονα περνάει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα, αυτό της συμπερίληψης και της δημιουργίας επιτέλους μίας κοινωνίας ισότιμων πολιτών.

Η νέα αυτή σειρά σε σενάριο Θέμη Γκυρτή και σκηνοθεσία Σέργιου Κωνσταντινίδη, μας συστήνει σε ρόλο ηθοποιού αυτή τη φορά τη Γεωργία Καλτσή, η οποία πριν από 8 χρόνια χρειάστηκε να ξανά χτίσει τη ζωή της από την αρχή και να μάθει να «ρολάρει» στη νέα της πραγματικότητα.

Σήμερα, η Γεωργία πρωταγωνιστεί με επιτυχία στο «Στα 4», είναι αθλήτρια σε αμαξίδιο, εκπαιδεύτρια ΑμεΑ και σταθερή φωνή των ανθρώπων με αναπηρία, που έχει καταφέρει να απομυθοποιήσει την αναπηρία και να αποδείξει πως τελικά η περιθωριοποίηση της είναι απλά ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα.

Όσα θα δούμε στο «Στα 4»

Η Γεωργία Καλτσή πρωταγωνιστεί στην νέα σειρά του ΑΝΤ1+, με τίτλο “Στα 4”.

Η Στέλλα ακούει καθημερινά ανθρώπους να της λένε πόσο τη θαυμάζουν και πόσο ηρωίδα είναι που… ζει τη ζωή της. Το ότι βέβαια βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο δεν θεωρεί πως θα έπρεπε να τη διαφοροποιεί και δεν νιώθει φυσικά καθόλου ηρωίδα για τους άλλους, ίσως λίγο όμως για τον εαυτό της. Εξάλλου όλοι δεν πρέπει να είμαστε ήρωες του εαυτού μας;

Εννιά μήνες έχουν περάσει από το ατύχημά της και η αναγκαστική συμβίωση με τους γονείς της έχει αρχίσει να γίνεται κάπως κουραστική. Η Στέλλα έχει ανάγκη να ξανά ζήσει τη ζωή της όπως παλιά και να αποδείξει σε όλους πως τα κορίτσια με ρόδες πάνε παντού και κάνουν τα πάντα.

Σύμμαχος της σε αυτό θα γίνει ένας νέος φίλος που δεν μασάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και χωρίς ταμπού, αυτό ακριβώς που κάνει και η Στέλλα. Θα γίνει λοιπόν ο full time βοηθός της στην νέα ανεξάρτητη ζωή που μόλις ξεκινά για αυτήν και την περιμένει με ανυπομονησία.

Η προσαρμογή δε θα είναι εύκολη αλλά το αποτέλεσμα θα την ανταμείψει και η ζωή που τόσο λαχταρά να ξανά ζήσει στο έπακρο είναι πολύ πιο κοντά από ότι νομίζει. Στους στόχους της πάντως είναι να ερωτευτεί ξανά, να διασκεδάσει με την ψυχή της και να ζήσει ανεξάρτητα, σε έναν κόσμο χωρίς ψευτολυπημένα βλέμματα από αγνώστους, κακές κρατικές υποδομές και καθημερινό χάος. Και ναι, όλα αυτά είναι πιθανό, ή μάλλον καλύτερα, επιτακτικό να συμβούν!

Όσα ξεχωρίσαμε
  • Η Γεωργία Καλτσή, αν και δεν δηλώνει συμβατική ηθοποιός μιας και αυτή είναι η πρώτη της φορά μπροστά από τις κάμερες, καταφέρνει να ενσαρκώσει με ιδανικό τρόπο τη Στέλλα και να μας πει μέσα από αυτόν τον ρόλο και τη δική της ιστορία, χωρίς υπερβολές ή υποκριτικές αστοχίες.
  • Το «Στα 4» είναι μία σειρά που σπάει τα ταμπού και λέει τα πράγματα όπως είναι, χωρίς «δηθενισμούς» και εμμονή με το political correctness, αλλά με χιούμορ και αβίαστο ρεαλισμό που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη.
  • Ο αρχικός χαρακτήρας της Σάντυ, τον οποίο υποδύεται η Ελένη Μπούκλη, όσο γραμμένος σαν καρικατούρα μπορεί να φαίνεται σε μία πρώτη ανάγνωση, τόσο ρεαλιστικός είναι τελικά, καθώς στην κοινωνία υπάρχουν πολλές «Κυριακούλες» που αντιδρούν με παρόμοιο τρόπο όταν έρχονται αντιμέτωπες με ένα άτομο με αναπηρία. Και το «Στα 4» σίγουρα θα φροντίσει με τον τρόπο του αυτές οι συμπεριφορές σιγά σιγά να εξαλειφθούν!
  • Η σειρά ρίχνει φως σε κάτι αυτονόητο, που δυστυχώς για αρκετούς δεν είναι και τόσο δεδομένο. Οι άνθρωποι με αναπηρία έχουν μία κανονική ζωή, δεν αφήνουν τίποτα να τους κρατά πίσω και έχουν φυσικά δικαίωμα στο να απολαμβάνουν τη ζωή τους στο έπακρο, όπως και ο καθένας από εμάς!
  • Και ναι, τα κορίτσια και τα αγόρια με ρόδες πάνε παντού, κάνουν τα πάντα και δε θα έπρεπε να παλεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματά τους αλλά να αγναντεύουν ένα μέλλον με αδιαπραγμάτευτη συμπερίληψη και προσβασιμότητα σε όλα τα επίπεδα και για όλους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το «Στα 4» σε σενάριο Θέμη Γκυρτή και σκηνοθεσία Σέργιου Κωνσταντινίδη, θα κάνει πρεμιέρα στη streaming πλατφόρμα ΑΝΤ1+ την Παρασκευή 10 Μαρτίου με διπλό επεισόδιο και θα ανανεώνει το ραντεβού του κάθε Παρασκευή.

Πρωταγωνιστούν: Γεωργία Καλτσή, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ιωάννα Μαυρέα, Ελένη Μπούκλη, Δημήτρης Κίτσος, Γιάννης Τσουμαράκης, Αλέξανδρος Πέρρος, Αντώνης Γιαννάκος, Πάνος Ζουρνατζίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Ειρήνη Κοράκη, Πάνος Πουλπαθέλης, Βασίλης Κατσής, Έλλη Δρίβα, Νάνσυ Μπούκλη, Αλέξανδρος Μούκανος, Εριέττα Μανούρη, Δημήτρης Πασσάς, Απόστολος Γκλέτσος

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b