MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου 2023.

«Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός» (Encanto)
Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Ιούλιο
Monopoli Team

Φεστιβάλ

9,5 εβδομάδες: Το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Σχεδίας επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων

To «σχεδία home», το σπίτι της «σχεδίας» στην καρδιά της Αθήνας , σας περιμένει να σας δροσίσει για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Το αγαπημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες» επιστρέφει 1 Ιουλίου με 6 Σεπτεμβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους – σχεδόν όλες με ελεύθερη είσοδο. Σας περιμένουν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις, λογοτεχνικές βραδιές, δράσεις με κόμικς και graffiti, παραστάσεις Καραγκιόζη, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, παιχνίδια με σαπουνόφουσκες, ακόμη και βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα στην ολόζεστη καρδιά της πόλης. Κυριακή 02.07.23, 20:30 | Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» από το «Σπίτι Σκιών» και τον Μιχαήλ Παπανικολάου: Ένα έργο για μικρούς και μεγάλους, στο οποίο ο Καραγκιόζης προσλαμβάνεται από τον Πασά, προκειμένου να γίνει γραμματικός της πολιτείας και να βοηθήσει τους συμπολίτες του να στείλουν επιστολές, μηνύσεις και…. μηνύματα! Το αποτέλεσμα, άκρως ξεκαρδιστικό.
Κυριακή 2/7, 20:30 *Διαβάστε περισσότερα για το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Σχεδίας εδώ.
Συμμετοχή δωρεάν
Σχεδία Home, Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2. Τηλ: 210 331 6849.

Θέατρο

«Το Λεωφορείο του Καραγκιόζη», του Ηλία Καρελλά σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι με μια ολοκαίνουργια μουσική κωμωδία, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, το «Λεωφορείο του Καραγκιόζη». Μια παράσταση που εμπνέεται από το κλασικό Θέατρο Σκιών και την επικαιρότητα, για θεατές κάθε ηλικίας. Με όχημα ένα παλιό λεωφορείο, ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης μας προσκαλεί σε μια παράσταση – συναυλία με συχνές στάσεις γέλιου. Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta, που θα μας ταξιδέψει μέσα από απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και Ελληνικούς ρυθμούς και η Χαρά Τσαλπαρά με το ακορντεόν και τη φωνή της θα μας μαγέψει με αγαπημένα παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια.
Κυριακή 2 Ιουλίου, στις 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου. Τηλέφωνο: 21 0213 8119.

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Σάββατο 1 Ιουλίου στις 19:00. Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 2 Ιουλίου στις 10:30 π.μ. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια παραστάσεων: 10 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια:  ticketservices.gr. 
Σάββατο 1 Ιουλίου, 19:00 στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.
Κυριακή 2 Ιουλίου, 10:30 π.μ. στο Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘησέας και Μινώταυρος: Η νέα μουσική παράσταση του σκιοπαίχτη Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου12.09.2018

Κινηματογράφος

«Ρούμπι: Ένα κράκεν στην εφηβεία» στους κινηματογράφους

Η ταινία κινουμένων σχεδίων της Dream Works Animation «Ρούμπι, ένα Κράκεν στην εφηβεία» κυκλοφορεί, από τις 29 Ιουνίου, στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Η γλυκιά και αδέξια 16χρονη Ρούμπι Γκίλμαν θέλει απεγνωσμένα να ταιριάξει στο περιβάλλον του γυμνασίου, όπου νιώθει ότι περνάει απαρατήρητη. Γενικά, δεν της επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην παραλία παρέα με τα κουλ παιδιά, γιατί η υπερπροστευτική μαμά της τής απαγορεύει να μπει στο νερό. Αλλά όταν παραβαίνει τον νούμερο 1 κανόνα της μαμάς της, η Ρούμπι θα ανακαλύψει ότι είναι βασιλική διάδοχος Κράκεν πολεμιστριών και ότι προορίζεται να κληρονομήσει τον θρόνο της επιβλητικής γιαγιάς της, της πολεμίστριας βασίλισσας των επτά θαλασσών. Η Ρούμπι πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματική της φύση και να ξεπεράσει τον εαυτό της για να προστατεύσει αυτούς που αγαπάει περισσότερο. *Με τις φωνές των: Λητoύς Αμπατζή, Τάνιας Παλαιολόγου, Γιάννη Στεφόπουλου, Βαγγέλη Κακούρη, Θάνου Λέκκα, Νταίζης Σεμπεκοπούλου, Εβελυν Ασουάντ, Σοφίας Καψαμπέλη.
Δείτε την κριτική και τις αίθουσες προβολής εδώ. 

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές του ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Ιούλιο «Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός» (Encanto)

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες. Σάββατο 01/07, 21:00, Ξέφωτο – «Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός»: Μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, η οικογένεια των Μαδριγάλ, ζει, κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Ενκάντο. Η μαγεία αυτή του Ενκάντο έχει ως αποτέλεσμα όλα τα παιδιά στην οικογένεια να είναι ευλογημένα καθένα και με ένα μοναδικό μαγικό δώρο. Όλα εκτός από ένα, την Μίραμπελ. Μια μέρα, όμως, η Μίραμπελ ανακαλύπτει πως η μαγεία της οικογένειάς της βρίσκεται σε κίνδυνο και αποφασίζει πως εκείνη, η μόνη Μαδριγάλ που δεν έχει κάποιο μαγικό χάρισμα, μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας.*Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 1/7, 21:00

Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

The Ellinikon Experience Park: Κινηματογραφικές προβολές για όλη την οικογένεια

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 20:45 – Στο μαγικό κόσμο της Pixar: «Μπαμπούλες ΑΕ». Κυριακή 2 Ιουλίου, στις 20:45 – Νύχτες συγκίνησης: «Ένας άνθρωπος που τον λέγανε Όττο». *Δείτε περισσότερες δράσεις του The Ellinikon Experience Park για μικρούς και μεγάλους εδώ.
Σάββατο 1/7 και Κυριακή 2/7, στις 20:45

Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 30 2162020900. https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Καλοκαίρι με ψυχαγωγία, ευεξία και αθλητικές δράσεις για όλους12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα

«Η πρώτη μου βόλτα στο Μουσείο!»: Ξενάγηση για νέους γονείς με βρέφη 0-20 μηνών στη μόνιμη συλλογή του μουσείου του Ιδρύματος Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει τη δράση «Η πρώτη μου βόλτα στο Μουσείο!», μια ειδικά σχεδιασμένη ξενάγηση για νέους γονείς με βρέφη από 0 έως 20 μηνών που πραγματοποιείται στις αίθουσες της μόνιμης Συλλογής του Μουσείου. Η εισηγήτρια του Τμήματος Εκπαίδευσης του Ιδρύματος καλωσορίζει τους γονείς και τα παιδιά και τους οδηγεί σε μια βιωματική βόλτα ανάμεσα σε σημαντικά έργα τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Αποκαλύπτοντας τη μαγεία που κρύβει το Μουσείο για όλες τις ηλικίες, η ξενάγηση περιλαμβάνει ήχους και δραστηριότητες που επιτρέπουν στις νέες οικογένειες να εξερευνήσουν τη Συλλογή, συμμετέχοντας σε μια διαδραστική μουσειακή εμπειρία. *Οι γονείς μπορούν να συμμετέχουν έχοντας μαζί τους το/τα μωρό/ά σε καρότσι ή σε μάρσιπο.
Επιλεγμένες Κυριακές του Ιουλίου:  02/07, 09/07, 16/07 | 10.30-11.30

Κόστος συμμετοχής (ένας γονέας/συνοδός & παιδί): 15€. Κόστος συμμετοχής για Young και Family Members: 12€. Αγοράστε το εισιτήριο σας εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αθήνα, Οδός Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, T. 210 72 52 895, F. 210 72 35 467, E. [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ9,5 εβδομάδες: Το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Σχεδίας επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b