MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

5+1 λόγοι για να λατρέψετε τη Ρόδο

Από τη μαγευτική μεσαιωνική πόλη μέχρι τις δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες και τις κρυμμένες ομορφιές της ενδοχώρας, σας δίνουμε μερικούς καλούς λόγους για να επιλέξετε τη Ρόδο για τις διακοπές σας.

Photo by Dimitris Kiriakakis on Unsplash
Photo by Dimitris Kiriakakis on Unsplash
Monopoli Team

Η Ρόδος είναι το νησί που έχει τον τρόπο να κάνει οποιονδήποτε να περνάει καλά: αυτόν που αναζητά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και έντονο nightlife, αυτόν που θέλει απλά να χαλαρώσει σε απέραντες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, αλλά κι εκείνον που επιθυμεί να περάσει ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας – και υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’αυτό. Παρακάτω σας παραθέτουμε έξι λόγους για να κάνετε διακοπές στο «νησί των ιπποτών».

Η μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης

Η Παλιά Πόλη της Ρόδου είναι το κύριο αξιοθέατο του νησιού, ένα «ολοζώντανο» Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Μια βόλτα εδώ αρκεί για να δείτε το πολύχρωμο ψηφιδωτό από τα σημάδια που άφησαν πίσω τους οι διαδοχικοί κατακτητές του νησιού. Από τη στιγμή που θα διασχίσετε μία από τις πύλες της, θα αισθανθείτε ότι βαδίζετε σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό που εξάπτει τη φαντασία. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δείτε είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου (το πιο επιβλητικό κτίσμα της παλιάς πόλης), η οδός των Ιπποτών, ο Πύργος του Ρολογιού, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η οδός Σωκράτους. Πρόκειται για μια πόλη που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα.

Η διάσημη Λίνδος

Η Λίνδος είναι από μόνη της προορισμός. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός (50 χλμ. από την πόλη της Ρόδου) θυμίζει περισσότερο Κυκλάδες. Κάντε μια βόλτα στα δαιδαλώδη σοκάκια με τα λευκά σπίτια και τα αρχοντικά των καπεταναίων, ανεβείτε στην Ακρόπολη και συνέχεια σβήστε την κούραση με μια βουτιά στην παραλία που βρίσκεται κάτω από τον οικισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b