MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα πέθανε ο Σπύρος Καλογήρου: Έμεινε στην ιστορία ως «ο κακός του ελληνικού σινεμά»

Ο «κακός» του ελληνικού σινεμά, ο Σπύρος Καλογήρου στην κατοχή ήταν έμπορος λαθραίων τσιγάρων και κορόιδευε τους Γερμανούς.

Monopoli Team

Ο Σπύρος Καλογήρου είναι ο ηθοποιός που ταυτίστηκε τόσο με τους ρόλους του «κακού» που ενσάρκωνε στις κινηματογραφικές ταινίες, ώστε όπως έλεγε ο ίδιος, τα παιδιά της γειτονιάς του τον φοβόντουσαν. Πέθανε σαν σήμερα στις 27 Ιουνίου 2009 σε ηλικία 87 ετών.

Βέρος Αθηναίος, ο Σπύρος Καλογήρου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 3 Νοεμβρίου του 1922. Στα εφηβικά του χρόνια άρχισε να εργάζεται ως φωτογράφος. Η ενασχόληση με την υποκριτική του προέκυψε μετά από προτροπή ενός σκηνοθέτη του ραδιοφωνικού σταθμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος τον άκουσε να διαβάζει κάποιους στίχους που είχε γράψει.

Όταν του είπε να πάει να γραφτεί σε μια σχολή υποκριτικής, ο Καλογήρου του απάντησε «άσε με ήσυχο. Έχω τη δουλειά μου, βγάζω το μεροκάματό μου». Ο ηθοποιός εννοούσε τη δουλειά στο φωτογραφείο που διατηρούσε με τον αδελφό του, το οποίο τους εξασφάλιζε ικανοποιητικά κέρδη. Ο σκηνοθέτης επέμεινε και όπως είχε αναφέρει ο ίδιος ο Καλογήρου σε συνέντευξή του, τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στη σχολή του Ελληνικού Ωδείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Amber Heard επιστρέφει στον κινηματογράφο με μία ταινία “για την αγάπη”12.09.2018

Το κοινό, με το που ακούει το όνομά του, σκέφτεται τη θρυλική ατάκα, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη», από την ταινία «Λόλα» με τη Τζένη Καρέζη και φέρνει στο νου του το δυνατό και άγαρμπο «μπου χα χα» γέλιο του, στην ταινία «Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο Καλογήρου εμφανίστηκε σε περισσότερες από 80 ταινίες και αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις, όπου ερμήνευσε μεγάλους κλασικούς ρόλους.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαραβάσεις στο ΚΠΙΣΝ: Λίγος ονειρικός Σαίξπηρ ακόμα12.09.2018

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b