MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουνίου 2023.

Monopoli Team

Θέατρο

1. «Το Λεωφορείο του Καραγκιόζη», του Ηλία Καρελλά σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι με μια ολοκαίνουργια μουσική κωμωδία, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, το «Λεωφορείο του Καραγκιόζη». Μια παράσταση που εμπνέεται από το κλασικό Θέατρο Σκιών και την επικαιρότητα, για θεατές κάθε ηλικίας. Με όχημα ένα παλιό λεωφορείο, ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης μας προσκαλεί σε μια παράσταση – συναυλία με συχνές στάσεις γέλιου. Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta, που θα μας ταξιδέψει μέσα από απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και Ελληνικούς ρυθμούς και η Χαρά Τσαλπαρά με το ακορντεόν και τη φωνή της θα μας μαγέψει με αγαπημένα παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια.
Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου. Τηλέφωνο: 21 0213 8119.

2. Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Σάββατο 24 Ιουνίου στις 18:45. Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Κυριακή 25 Ιουνίου στις 11πμ. *Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια παραστάσεων: 10 Ιουνίου – 23 Ιουλίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια:  ticketservices.gr. 
Σάββατο 24 Ιουνίου, 18:45 στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως, πίσω από τη Μονή Καισαριανής.
Κυριακή 25 Ιουνίου στις 11:00 στο Modus Vivendi By Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια.

3. Ο Πειρατής Μπου!, από τις Μορφές Έκφρασης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Οι Μορφές Έκφρασης, παρουσιάζουν στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, μια παράσταση – παιχνίδι για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με τίτλο «O Πειρατής Μπου!». Ένας πειρατής διαφορετικός από του άλλους, κάπως… φοβητσιάρης! Ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό. Το σεντούκι με το Θάρρος. Με συμμετοχή των παιδιών, επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική. Μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και γνωριμίας με τον εαυτό μας και το περιβάλλον. Νικάμε τον φόβο, αναπτύσσουμε την ενσυναίσθησή μας για το θαλάσσιο περιβάλλον και γνωρίζουμε τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας. *Κείμενο- Σκηνοθεσία- Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα. Παίζουν: Δημήτρης Σκούρτης, Ζωή Κουσάνα, Αλίκη Ζωγράφου.
Διάρκεια παραστάσεων έως τις 15 Ιουλίου. Παραστάσεις: Σάββατο στις 18:30
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ: Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων, Τριτέκνων, Πολυτέκνων, Ομαδικό (8 άτομα+ ). Προπώληση: ticketservices.gr.
Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι. Τηλέφωνο: 21 0581 1557.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘησέας και Μινώταυρος: Η νέα μουσική παράσταση του σκιοπαίχτη Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου12.09.2018

Κινηματογράφος

4. The Ellinikon Experience Park: Κινηματογραφικές προβολές για όλη την οικογένεια

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινάει για όλη την οικογένεια στο The Ellinikon Experience Park με την υπογραφή της «Μικρόπολις» – του μεγαλύτερου φεστιβάλ κοινωνικής ευαισθητοποίησης για παιδιά και γονείς. Από τις 20 Ιουνίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Πλατεία Α του Πάρκου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε θεματικά αφιερώματα σε βραβευμένους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης, κωμωδίες και πρόσφατα blockbuster, αλλά και αγαπημένες, κλασσικές ταινίες. Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο και θα ενισχυθεί με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις για όλους. Σάββατο 24/06: Οι θαυμάσιες Πριγκίπισσες της Disney «Αλαντίν». Κυριακή 25/06: Βραδιές κωμωδίας: «Cruella». *Δείτε περισσότερες δράσεις του The Ellinikon Experience Park για μικρούς και μεγάλους εδώ
Σάββατο 24/6 και Κυριακή 25/6 στις 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Πλατεία Α, The Ellinikon Experience Park, Ελληνικό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 30 2162020900. https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

5. Δεινόσαυροι. Mια Ιστορία Επιβίωσης: Ταινία θόλου κινουμένων σχεδίων στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Από το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, παρουσιάζεται στον Θόλο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας η προβολή μιας καινούργιας συναρπαστικής Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων με τίτλο «Δεινόσαυροι: Mια ιστορία επιβίωσης». Η επιστήμη συναντά τη ψυχαγωγία σε μια ολοκαίνουργια παραγωγή, που θα σας κάνει να δείτε τους δεινοσαύρους αλλιώς. Τι θα λέγατε αν ανακαλύπτατε ότι οι δεινόσαυροι ζουν ακόμα ανάμεσά μας; Μάθετε όλη την αλήθεια… της εξέλιξής τους! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με ελληνική μεταγλώττιση.
Σαββατοκύριακα: 13:00, 14:00 | Ηλικίες: Από 4 ετών και άνω
Εισιτήριο: 5€ (επιπλέον του εισιτηρίου εισόδου)
Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13, Κηφισιά. Τηλ: 21 0801 5870

6. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr.
Από 07 Νοεμβρίου 2021  έως 29 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή, 11:00 π.μ.
Συμμετοχή: Εγγραφή μέσω ηλεκτρονικής κράτησης στο events.theacropolismuseum.gr.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Καλοκαίρι με ψυχαγωγία, ευεξία και αθλητικές δράσεις για όλους12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b