MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Priscilla: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της νέας ταινίας της Sofia Coppola για την πρώην σύζυγο του Elvis

H νέα βιογραφική ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Sofia Coppola, ακολουθεί τη ζωή της Priscilla Presley και τη σχέση της με τον «Βασιλιά του Rock ‘n Roll» Elvis.

Priscilla: Κυκλοφόρησε το πρώτο teaser της νέας ταινίας της Sofia Coppola για την πρώην σύζυγο του Elvis
Monopoli Team

Η Α24 έδωσε στη κυκλοφορία το πρώτο teaser της νέας ταινίας της Sofia Coppola «Priscilla».

Βασισμένη στα  απομνημονεύματα της Priscilla Presley «Elvis and Me», που εκδόθηκαν το 1985, η  βιογραφική ταινία ακολουθεί τη ζωή της και την σχέση της με τον βασιλιά του Rock ‘n Roll. Στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε την Cailee Spaeny («Mare of Easttown», «Δύσκολες ώρες στο Ελ Ροαγιάλ») και τον σταρ του «Euphoria» Jacob Elordi ως Elvis Presley.

Πριν τους Spaney και ο Elordi, το ζεύγος Priscilla  και Elvis Presley υποδύθηκαν στη μεγάλη οθόνη η Olivia DeJonge και ο Austin Butler ως πρωταγωνιστές του βιογραφικού μουσικού δράματος του Baz Luhrmann «Elvis», για το οποίο ο Butler κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καθώς και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου.

Η «Priscilla» αποτελεί την τρίτη συνεργασία της Coppola με την σινεφίλ εταιρεία παραγωγής A24. Είχαν προηγηθεί οι ταινίες «On the Rocks» (2013) και «Οι ύποπτοι φορούσαν γόβες» (2013). Ενώ όλα δείχνουν πως μετά την «Priscilla» στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμη κοινό τους πρότζεκτ: Μια καινούρια σειρά, διασκευή του μυθιστορήματος της Edith Wharton «The Custom of the Country».

Με τα λόγια της Sofia Coppola

Πρόσφατα η σκηνοθέτρια συνέκρινε την «Priscilla» με την ταινία της «Μαρία Αντουανέτα», χαρακτηρίζοντας την Priscilla Presley ως «την εμβληματική επιτομή» του Αμερικάνου στυλ. «Με συνεπήρε τόσο πολύ η ιστορία της Priscilla και η οπτική της για το πως ήταν να μεγαλώνεις ως έφηβη στη Graceland», σχολίασε η Sofia Coppola, «βίωνε όλα τα στάδια της γυναικείας ενηλικίωσης σε έναν τόσο έντονο κόσμο – περίπου όπως και η Μαρία Αντουανέτα».

Ενώ πρόσθεσε για την ταινία πως πρόκειται για «χαμηλού προϋπολογισμού πρότζεκτ» το οποίο θα είναι τελείως διαφορετικό από το «Elvis» του Luhrmann: «Θεωρώ πως ο Baz είναι τόσο μοναδικός και ο τρόπος που παρουσίασε την ιστορία ήταν τόσο δημιουργικός. Αλλά η Priscilla ήταν δευτερεύων χαρακτήρας σε εκείνη την ταινία, έτσι δεν αισθάνθηκα πως κολυμπάω στα ίδια νερά», είπε η σκηνοθέτρια. «Θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές αποδόσεις των ίδιων γεγονότων και της ίδιας περιόδου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Ο κόσμος έφευγε συντετριμμένος”: Ο Christopher Nolan μοιράζεται τις πρώτες αντιδράσεις για το Oppenheimer12.09.2018

Για την ταινία η Sofia Coppola, η οποία υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, συνεργάστηκε με αγαπημένα της πρόσωπα όπως ο Philippe Le Sourd στη φωτογραφία, η Stacey Battat στα κοστούμια, η Sarah Flack στο μοντάζ και η Tamara Deverell στην καλλιτεχνική διεύθυνση.

Πηγή: Variety και Indiewire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b