MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τετάρτη 21 Ιουνίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής μέχρι παραστάσεις, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Monopoli Team

Συναυλία με την Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Ηρώδειο

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Εθνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής διοργανώνοντας μια μεγάλη συναυλία, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στο πρώτο μέρος, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει το απολαυστικό Καρναβάλι των Ζώων του Καμίγ Σεν-Σανς, με αναφορές στους Μέντελσον, Μπερλιόζ και Όφενμπαχ, το οποίο βασίστηκε σε χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς που οι μαθητές του τον παρότρυναν να καταγράψει. Στο δεύτερο μέρος, ο Γάλλος Τιερί Πεκού συνομιλεί με το Ζεϊμπέκικο του Διονύση Σαββόπουλου, δημιουργώντας ένα εφιαλτικό ορχηστρικό φόντο με αναφορές στο έργο του Ξενάκη, ενώ στο τρίτο και τελευταίο μέρος, η ορχήστρα κλείνει ευφορικά ερμηνεύοντας δύο σουίτες από την Κάρμεν του Μπιζέ. Διευθύνει ο Ελληνογάλλος μαέστρος Διονύσιος Δερβής-Μπουρνιάς και ερμηνεύουν στο πιάνο η Κάτια και η Μαριέλ Λαμπέκ, το κορυφαίο πιανιστικό δίδυμο εδώ και μισό αιώνα.
21/6 στις 21:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη 

Δύο συναυλίες για την Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής

Συμμετέχοντας και φέτος στην Ευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής, η Μουσική Βιβλιοθήκη Ελλάδος παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής δύο διαφορετικές συναυλίες, την μία μετά την άλλη, όπου καλλιτέχνες όλων των ηλικιών συναντούν μουσικές από όλες τις εποχές! Στις 17:00, τη μουσική αυλαία θα ανοίξουν τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου της Camerata Junior, ενώ στις 18:00 το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τη συναυλία “Rap and classic… international language”, μια μοντέρνα μουσική διαδρομή στο χρόνο.
21/6, 17:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένα ξεχωριστό Urban Dance Set με την μπύρα “Ψυχή του Πάρτι” στον Πεζόδρομο της Ηπίτου

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 17:30, η Midnight Circus Gypsy Brewing σε συνεργασία με το κόμικ «Κουραφέλκυθρα – δεν είναι καν λέξη» προσκαλούν το κοινό στην Lacandona στον πεζόδρομο της Ηπίτου να γιορτάσει τα τρία χρόνια από την κυκλοφορία της μπύρας Ψυχή του Πάρτι, με ένα street party γεμάτο μουσική, performances και φυσικά φρέσκια μπύρα. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους Smartie Party στα decks σε ένα Urban Dance Set(hip-hop, rnb, dancehall, house, funk, reggae). Know more on, cancel timeshare geek.
21/6, 17:30
Lacandona – Πεζόδρομος της Ηπίτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕΡΤ2: Ξένες ταινίες και ντοκιμαντέρ στον ρυθμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής12.09.2018

Η παράσταση “Η δίαιτα του αστροναύτη” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής συνεχίζεται με την κωμωδία της Έλενας Ακρίτα, “Η δίαιτα του αστροναύτη” από την θεατρική ομάδα Δήμου Αγ. Παρασκευής.
21/6, 20:30 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Αθήνα

Μυστήριο 96: Chóres στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στον πεζόδρομο Νικολαΐδου την Τετάρτη 21 Ιουνίου, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρίνας Σάττι, σε ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα στον δημόσιο χώρο της πόλης. Χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού, γραμμένες από διακεκριμένους συνθέτες όπως o Νίκος Κυπουργός, o Άλκης Μπαλτάς, o Λάγιος Μπάρντος, o Φίλιππος Τσαλαχούρης κ.ά., αναμειγνύονται με νέες επεξεργασίες που δημιουργήθηκαν από τον Τέλη Δημητρακόπουλο ειδικά για τις Chóres της Ελευσίνας και βασίζονται σε δημοτικά τραγούδια των κοινοτήτων.
21/6, 20:30
Πεζόδρομος Νικολαΐδου, Ελευσίνα 

Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στο Ίλιον

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γιορτάζεται με ένα μοναδικό Μουσικό Ταξίδι με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 21:00 η ανανεωμένη Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου θα υποδεχθεί την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού για να γιορτάσουν όλοι μαζί με τους πολίτες την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.
21/6, 21:00
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Ίλιον

SNF Nostos 2023: Ενημέρωση, διάλογος και ψυχαγωγία σε ένα τετραήμερο για την ψυχική υγεία

Eυαίσθητη και ανθεκτική. Θωρακισμένη και απροστάτευτη. Η ψυχική υγεία δεν έχει μόνο μια πτυχή. Από τις 20-23 Ιουνίου, το SNF Nostos 2023 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) μάς περιμένει, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για να αναλύσουμε, συζητήσουμε και απενοχοποιήσουμε κάθε πτυχή της. Για τέσσερις ημέρες ενημέρωση, διάλογος και ψυχαγωγία γίνονται ένα και επιβεβαιώνουν ότι η φροντίδα του εσωτερικού μας κόσμου, ξεκινά από εκεί έξω. Τετάρτη 21 Ιουνίου: Διάλογοι του ΙΣΝ. Ψυχική Υγεία: «Eπανασύνδεση στο κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο». Σε έναν κόσμο όπου η πόλωση απειλεί τη δημοκρατία και την ψυχική υγεία, είναι κρίσιμο να τεθούν στον δημόσιο διάλογο μια σειρά από αλληλένδετες παράμετροι, όπως αυτές της πολιτικής, της ψυχολογίας και της προσωπικής ευημερίας. Μπορούμε να βρούμε καινοτόμες λύσεις για τη διαχείριση πολιτικών αντιπαραθέσεων και να κατανοήσουμε τον πραγματικό αντίκτυπο της πόλωσης στην ψυχική υγεία; Την πρώτη ημέρα του SNF Nostos Conference, οι Διάλογοι του ΙΣΝ, στο πλαίσιο μιας δυναμικής συνεργασίας με το SNF Agora Institute του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, υποδέχονται αναγνωρισμένους εμπειρογνώμονες του κλάδου και εμβαθύνουν σε αυτό το κρίσιμο και απαιτητικό θέμα.
Τετάρτη 21/6, 16:00
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη προεγγραφή.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ15ο Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους: Επιστρέφει στην Πελοπόννησο με 94 ταινίες από 34 χώρες12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b