MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πλανήτη που μεταμορφώνεται σε διαμάντι ανακάλυψαν οι αστρονόμοι – Βρίσκεται 104 έτη φωτός από τη Γη

Οι αστρονόμοι μόλις ανακάλυψαν έναν σπάνιο πλανήτη, ο οποίος υποβάλλεται σε μια αργή διαδικασία που θεωρητικά θα δημιουργούσε στον πυρήνα του ένα τεράστιο κοσμικό διαμάντι. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι η διαδικασία θα διαρκέσει ένα τετράκις δισεκατομμύρια χρόνια.

Monopoli Team

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα διαμάντι που να λάμπει σαν αστέρι. Τι γίνεται όμως με έναν πολύτιμο λίθο που στην πραγματικότητα είναι αστέρι; Ψάχνοντας στο διάστημα, οι αστρονόμοι μόλις ανακάλυψαν έναν σπάνιο πλανήτη, ο οποίος υποβάλλεται σε μια -πολύ αργή ομολογουμένως- διαδικασία που θεωρητικά θα δημιουργούσε στον πυρήνα του ένα τεράστιο πυκνό κοσμικό διαμάντι.

Σύμφωνα με μια μελέτη που που δημοσιεύτηκε στη βάση δεδομένων arXiv του πανεπιστημίου Κορνέλ, η οποία, ωστόσο, δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, το αστέρι με το όνομα HD 190412 C αποτελείται κυρίως από άνθρακα και μεταλλικό οξυγόνο και βρίσκεται περίπου 104 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Ολύμπια: Τα highlights του καλλιτεχνικού προγράμματος που περιμένουμε από τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Όταν μερικά ουράνια σώματα πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους, γίνονται αυτό που είναι γνωστό ως «λευκός νάνος», αναφέρει η The Independent. Τα αστέρια έχουν απίστευτα υψηλή θερμοκρασία όταν σχηματίζονται, αλλά όταν εξαντλούν το πυρηνικό τους καύσιμο, αρχίζουν να κρυώνουν και να ακτινοβολούν την ενέργειά τους. Αυτό τα κάνει σταδιακά να σκληραίνουν, ακόμη και να κρυσταλλoποιιούνται.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Experience Festival: Εορταστικό καλοκαιρινό τριήμερο στη Βαμβακού με δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις για όλους12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b