MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τρίτη 13 Ιουνίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες μέχρι θέατρο σκιών, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 13 Ιουνίου.

Monopoli Team

Συναυλία ”Chóres” στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι παρουσιάζει μια μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Με τη συμμετοχή της πλήρους σύνθεσης της χορωδίας, οι Chóres προτείνουν ένα δυναμικό πολυφωνικό πρόγραμμα όπου περίφημες χορωδιακές διασκευές παραδοσιακών μελωδιών από όλες τις γωνιές του ελληνισμού συμπλέκονται με νέες μεταγραφές δημοτικών τραγουδιών, γραμμένες ειδικά για το σύνολο από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες.
13/6, 20:30 (προκράτηση θέσης εδώ)
Εθνική Λυρική Σκηνή – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

3ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος: Happy Days??? του Κωνσταντίνου Χατζή στο Πέτρινο Θέατρο Λόφου Πανί, στον Άλιμο

Σοφία Χιλλ, photo: Ελίνα Γιουνανλή

Για τρίτη χρονιά πραγματοποιούνται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, με μια σειρά ξεχωριστών μουσικών εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, με ελεύθερη είσοδο. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής. Την Τρίτη 13 Ιουνίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει για τελευταία φορά στον Λόφο Πανί στον Άλιμο τις “Happy Days???” του Κωνσταντίνου Χατζή, μια παράσταση μουσικού θεάτρου με πενταμελές χορωδιακό σύνολο, τριμελές σύνολο χάλκινων, τύμπανα, βιμπράφωνο και τσέμπαλο, βασισμένο στις Ευτυχισμένες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ. Στη φωνή της Γουίνυ η Σοφία Χιλλ.
13/6 στις 21:00
Πέτρινο Θέατρο Λόφου Πανί, Άλιμος

11ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη στην Νέα Ιωνία

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ο ΟΠΑΝ και το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών καλούν μικρούς και μεγάλους στο 11ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας. Στο Φεστιβάλ Καραγκιόζη θα πραγματοποιηθούν μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών που θα χαρίσουν γέλια πολλά. Φέτος, το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Μιχάλη Ιερωνυμίδη, μια προσωπικότητα που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του Καραγκιόζη μέσα από το έργο του. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας με ώρα έναρξης στις 20:15 κάθε βράδυ. Οι παραστάσεις θα συνοδεύονται μουσικά από ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Την Τρίτη 13 Ιουνίου, θα απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης φούρναρης» με τους Κώστα Αθανασίου και Κωνσταντίνο Κουτσουμπλή.
13/6 στις 20:15
Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Νέα Ιωνία

Η παράσταση “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής ανοίγει την αυλαία του για το 2023 με την παράσταση “Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός” από την θεατρική ομάδα Δήμου Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις», ένα έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Εύης Σιδέρη, μουσική Βάιου Πράπα και σκηνικά/κοστούμια Ηλιάνας Σκουλάκη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Υπόθεση: Δεκέμβριος 1943. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό Γερμανική κατοχή. Ο Εβραϊκός πληθυσμός έχει εξαφανιστεί και όσοι έχουν μείνει πίσω παλεύουν να επιβιώσουν με ό,τι βρουν. Μαζί τους προσπαθούν να επιβιώσουν και η Χριστίνα με το Μίμη, παντρεμένοι 12 χρόνια με διακαή πόθο να αποκτήσουν ένα παιδί. Στον πάνω όροφο μένουν ο Βαγγέλης με τη Λέλα: Η Λέλα παιδική φίλη της Χριστίνας και ο Βαγγέλης ο σύζυγός της, που συνεργάζεται με τους Γερμανούς για την επιβίωσή τους. Κανένα ζευγάρι δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει απογόνους. Αντίθετα η γειτόνισσα η Βικτωρία έχει επτά παιδιά που προσπαθεί να ζήσει. Κι όταν ένα βράδυ επιστρέφει κρυφά στη γειτονιά ο Εβραίος δραπέτης από το Άουσβιτς Ιακώβ, έρχονται τα πάνω κάτω. Ο φόβος αναμετριέται με την αγάπη, οι πόθοι με την επιβίωση και η κωμωδία με το δράμα, μέχρι να απελευθερωθεί η Θεσσαλονίκη και να προσγειωθούν οι πελαργοί που φέρνουν τις ελπίδες για το αύριο … φασκιωμένες. Γιατί μερικές φορές … τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός.
13/6, 20:30 (προκράτηση θέσης εδώ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 αγαπημένα βιβλία της queer λογοτεχνίας που αξίζει να διαβάσετε12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b