MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

4 υπέροχοι καλοκαιρινοί προορισμοί στην Ήπειρο

Πόλεις με ατμόσφαιρα νησιού, δροσερά ορεινά χωριά, κάστρα, ποτάμια και φανταστικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά – Τέσσερις καλοκαιρινοί προορισμοί της Ηπείρου υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες και εκπλήξεις.

Photo by Alex Blăjan on Unsplash
Photo by Alex Blăjan on Unsplash
Monopoli Team

Από εξωτικές παραλίες σε μια ατελείωτη ακτογραμμή μέχρι πανέμορφα ορεινά χωριά και μυθικά ποτάμια, η Ήπειρος έχει πολλά για να σας δελεάσει και το καλοκαίρι. Σε αυτόν τον ξεχωριστό τόπο, μπορείτε να χαρείτε τις ομορφιές του βουνού, να απολαύσετε μαγευτικές διαδρομές στη φύση, να δροσιστείτε σε φυσικές πισίνες και ποτάμια, αλλά και να κολυμπήσετε στις υπέροχες παραλίες της ηπειρωτικής ακτογραμμής που φλερτάρουν με το Ιόνιο.

Οι προορισμοί, πολλοί και διαφορετικοί. Ανάλογα τη διάθεση, το γούστο και τον χρόνο σας, μπορείτε να κάνετε πολλές στάσεις σε ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Ήπειρο, αλλά εδώ σας προτείνουμε 4 must προορισμούς που υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες.

Πρέβεζα: Γεμάτη εκπλήξεις

Η Πρέβεζα, στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου, στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, είναι μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού και πλούσια ιστορία, που θα σας δελεάσει με τις δαντελωτές ακτές της, τα τοπία της και τους γαστρονομικούς θησαυρούς της. Αφού κάνετε τις βόλτες σας στην πόλη, πιάστε τραπέζι σε ένα από τα ουζερί και μεζεδοπωλεία για να δοκιμάσετε γαρίδες Αμβρακικού, σαρδέλες, κουτσομούρες, αυγοτάραχο, τοπικό ούζο και ηπειρώτικο τσίπουρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας: «Γίνεται 10» και το γιορτάζει με ένα συναρπαστικό line-up στην καρδιά του Ελικώνα12.09.2018

Στην Πρέβεζα θα βρείτε όλων των ειδών τις παραλίες, όλες μέσα στο πράσινο. Η πιο διάσημη παραλία είναι το Μονολίθι. Η χρυσαφένια αμμουδιά της εκτείνεται σε μήκος 22 χλμ! Η Κυανή Ακτή, το Αλωνάκι, το Κανάλι, η Καστροσυκιά, η Λυγιά, ο Βράχος και η Λούτσα είναι μερικές ακόμη από τις υπέροχες παραλίες της περιοχής που δεν πρέπει να χάσετε. Μία όχι και τόσο γνωστή παραλία της Πρέβεζας είναι τα Αρτολίθια, που βρίσκονται στο ύψος του Ζαλόγγου, κοντά στην Εθνική Οδό που συνδέει την Πρέβεζα με την Ηγουμενίτσα.

Σε απόσταση 7 χλμ. βόρεια από την Πρέβεζα βρίσκεται η Αρχαία Νικόπολη. Αυτός ο απέραντος αρχαιολογικός χώρος είναι το σπουδαιότερο αξιοθέατο της περιοχής. Μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα σε εντυπωσιακά ψηφιδωτά ευρήματα και να δείτε από κοντά τα ρωμαϊκά τείχη, το ρωμαϊκό θέατρο, το εντυπωσιακό ωδείο κ.ά. Αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας και μια επίσκεψη στο σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα (42 χλμ. από την πόλη της Πρέβεζας). Ο Αχέροντας, ο μυθικός και μαγευτικός ποταμός της Ηπείρου, μήκους περίπου 50 χλμ., που διασχίζει τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κάποιος που αγαπά τη φύση. Δημιουργώντας στο πέρασμά του τοπία απέραντης γαλήνης και μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ο μυθικός ποταμός εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος, στο χωριό Αμμουδιά της Πρέβεζας.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριοδείες: Που θα βρεθούν οι Έλληνες καλλιτέχνες αυτό το καλοκαίρι;12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b