MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

7 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου 2023.

Monopoli Team

1. Σχέδιο Μάρσαλ – Α path of perspectives στην Πειραιώς 260

Μπορεί μια χώρα να αναγεννηθεί μέσα από τα συντρίμμια της; Μπορεί ένας λαός να βρει ελπίδα μετά από αλλεπάλληλες συμφορές; Η Νατάσα Τριανταφύλλη παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, την παράσταση «Σχέδιο Μάρσαλ – A path of perspectives», ένα πρωτότυπο κείμενο βασισμένο σε γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας. Μια παράσταση που κινείται ανάμεσα στο ντοκουμέντο και τη μυθοπλασία, στη γνώση και στην ποίηση. Παίζουν (αλφαβητικά): Δάφνη Αλεξάντερ, Νικόλας Μαραζιώτης, Δήμητρα Μητροπούλου, Άρης Μπαλής. Συμμετέχει ο μικρός Κωνσταντίνος Σάρδης. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Χρήστος Λούλης.
7-10/6 στις 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 – Χώρος Ε, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜεταμορφώθηκε η Ελλάδα από το Σχέδιο Μάρσαλ;12.09.2018

2. Τιτάνες, του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Έχοντας ταξιδέψει με μεγάλη επιτυχία από το Λονδίνο έως το Χονγκ Κονγκ και το Μόντρεαλ και από την Biennale de la Danse της Λυών μέχρι το TanzimAugust του Βερολίνου, οι «Τιτάνες» συναντιούνται με το κοινό του Πειραιά. Σε ένα σύμπαν παλιότερο από τον κόσμο και σε έναν απροσδιόριστο χώρο και χρόνο, δύο μοναχικά πλάσματα βρίσκονται σε ένα αέναο παιχνίδι εναλλαγής και όσμωσης φωτός και σκοταδιού, κίνησης και ακινησίας, γελοίου και σοβαρού, σκληρότητας και τρυφερότητας. Κι όμως, ο παράδοξος κόσμος τους είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά, με τα ίδια αισθήματα και τις ίδιες σκέψεις που είναι φτιαγμένος κι ο δικός μας. Οι αποτυχίες τους μεταμορφώνονται σε μια υπεράσπιση των δικών μας αποτυχιών. Με το ευφάνταστο και αναπάντεχο σκηνικό του ιδίωμα, που συνθέτει με τρυφερή ειρωνεία ήχους και παράδοξα ποιητικές εικόνες, ο διακεκριμένος διεθνώς σκηνοθέτης, χορογράφος και περφόρμερ πλάθει ένα έργο-ωδή στην αποτυχία και το σφάλμα, στην ανθρώπινη ευθραυστότητα, αλλά και στην θαυμαστή αποκάλυψη που μπορεί να γεννηθεί στις ρωγμές. Ερμηνεύουν: Ευριπίδης Λασκαρίδης, Δημήτρης Ματσούκας.
Σάββατο 10/6 στις 21:00 και Κυριακή 11/6 στις 19:30
Ζώνη Α: 20€, Zώνη Β: 18€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε τους “Τιτάνες” του Ευριπίδη Λασκαρίδη στη Στέγη12.09.2018

3. Υπερβολές, των Γ. Καλαβριανού, Μ. Κάλμπαρη και Β. Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Καλαβριανός, Μαριάννα Κάλμπαρη και Βασίλης Μαυρογεωργίου παρουσιάζουν, στο Θέατρο Τέχνης-Σκηνή Φρυνίχου, την σπονδυλωτή παράσταση «Υπερβολές!». Οι τρεις συγγραφείς-σκηνοθέτες εξερευνούν, καθένας μέσα από την προσωπική του ματιά και μέσα από τη δική του πρωτότυπη ιστορία, τα όρια της φανερής αλλά και κρυμμένης βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Της βίας που ελλοχεύει παντού και απειλεί ανά πάσα στιγμή να ξεπηδήσει και να μας κατασπαράξει. Τα τρία μονόπρακτα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, μολονότι παρουσιάζουν τρεις διαφορετικές και ανεξάρτητες μεταξύ τους ιστορίες, συνδέονται με την από κοινού επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία όπου    η βία ξεπερνά όρια αμφιλεγόμενα και αποκτά εκφάνσεις σκοτεινές, περίπλοκες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την εποχή μας. Σε καταστάσεις που δύνανται να προκαλέσουν αμηχανία οδηγώντας σε εκφράσεις του τύπου: «Ελάτε τώρα… υπερβολές!». Παίζουν: Δέσποινα Γιαννοπούλου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας.
Σάββατο 10/6 και Κυριακή 11/6 στις 21:00
5-18€
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

4. Adapt Festival 3: Η μεγάλη γιορτή πειραματικού θεάτρου στο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Η μεγαλύτερη γιορτή πειραματικού θεάτρου και νέων θεατρικών ομάδων επιστρέφει δυναμικά για τρίτη χρονιά. Το Adapt Festival 3 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρήστου Καρασαββίδη, επιστρέφει αυτή τη χρονιά έως τις 18 Ιουνίου 2023 στο θέατρο «Tempus Verum | Εν Αθήναις» του Δημήτρη Λάλου, προσδοκώντας να ορίσει ξανά την έννοια του θεατρικού φεστιβάλ νέων ομάδων και καλλιτεχνών. σε µια γιορτή όπου καλλιτέχνες όλων ειδών συνασπίζονται, πειραματίζονται και συνδηµιουργούν. 12 νέες θεατρικές οµάδες διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο. Επιπλέον 8 ολοκαίνουριες ολοκληρωμένες παραστάσεις παρουσιάζονται για πρώτη φορά καθώς κι άλλες επιστρέφουν ειδικά προσαρμοσμένες για τη σκηνή του φεστιβάλ. 6 δραματοποιημένα αναλόγια και παρουσιάσεις νέων σκηνοθετών. Μουσικοί, εικαστικοί, χειροτέχνες και κάθε είδους καλλιτέχνες γεµίζουν καθημερινά τη σκηνή και τους χώρους του θεάτρου. Για δέκα μέρες το «Adapt Festival 3» φιλοξενεί το νέο αίµα του ελληνικού θεάτρου, σε µια διοργάνωση που φέτος για πρώτη φορά ξεπερνά συνολικά τους 170 συντελεστές και τις 20 ώρες καθαρού θεατρικού χρόνου. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
Σάββατο 10/6 και Κυριακή 11/6 στις 18:00, 21:00 και 22:30
10€
Tempus Verum – Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Αθήνα

5. Μαντάμα Μπαττερφλάι με την υπογραφή του Ολιβιέ Πυ στο Ηρώδειο

Ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του Πουτσίνι, η Μαντάμα Μπαττερφλάι παρουσιάζεται στο Ηρώδειο από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Ολιβιέ Πυ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο περιζήτητος θεατρικός σκηνοθέτης και περφόρμερ, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει πάνω από σαράντα έργα όπερας σε όλο τον κόσμο, θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, ανεβάζοντας την Ορχήστρα στη σκηνή του Ηρωδείου και φέρνοντας στο ρωμαϊκό ωδείο την αισθητική και τα χρώματα της Ιαπωνίας, μέσα από τη δική του αναγνωρίσιμη σκηνοθετική ταυτότητα. Μαζί του ο σταθερός συνεργάτης του στα σκηνικά και τα κοστούμια Πιερ-Αντρέ Βάιτς. Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι διάσημη για τις υπέροχες άριές της, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της.
Σάββατο 10/6 στις 21:00
15-100€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

6. Οι Okean Elzy στο Θέατρο Πέτρας

Οι Okean Elzy το διάσημο Ουκρανικό συγκρότημα της RnB και ηλεκτρονικής μουσικής έρχεται στην Αθήνα και στο Θέατρο Πέτρας στο πλαίσιο της περιοδείας Help for Ukraine. Μέρος των εσόδων από την πώληση των εισιτηρίων θα σταλεί για ανθρωπιστική βοήθεια σε παιδιά που υπέστησαν ζημιές από τη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, καθώς και σε ιατρικά ιδρύματα. Εδώ και 27 χρόνια, το συγκρότημα είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους της σύγχρονης ουκρανικής μουσικής για όλο τον κόσμο και βοηθά τη χώρα του σε διάφορες περιόδους της ιστορίας της, ιδιαίτερα στις πιο δύσκολες.
Σάββατο 10/6 στις 20:00
Από 44€
Θέατρο Πέτρας, τέρμα Λεωφόρου 25ης Μαρτίου & Σουλίου, Πετρούπολη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Pride 2023: Στην πλατεία Κοτζιά φέτος η κεντρική εκδήλωση12.09.2018

7. Power Dance Pride στο Ρομάντσο

Stavrialena Gontzou/ unsplash.com

Το Power Dance Club επιστρέφει με 3 stages για το Athens Pride στο Ρομάντσο στις 10 Ιουνίου 2023. Line up: Massimiliano Pagliara, Luigi Di Venere, Figkott, Greta, Stathis (GR), ClubKid, Amateurboyz, Agatha, Maria Politi, Molyneaux.
Σάββατο 10/6 στις 23:00
15€
Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3, Αθήνα

8. Οι Swans στο Θέατρο Βράχων

Οι Swans, ένα από τα σημαντικότερα μουσικοθρησκευτικά σχήματα του 22ου αιώνα, μετά τον 15ο δίσκο τους, το Leaving Meaning, που μεταξύ άλλων είχε συμμετοχές μουσικών όπως Ben Frost, Anna von Hausswolff, Larry Mullins, Yoyo Röhm, Baby Dee και πλήθος άλλων, επανέρχονται στην Αθήνα για μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων.
Κυριακή 11/6 στις 20:00
29€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b