MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Άγγελος Μπούρας

  Υπερβολές!: Η παράσταση των Γ. Καλαβριανού, Μ. Κάλμπαρη και Β. Μαυρογεωργίου έρχεται στο Θέατρο Τέχνης

  Οι «Υπερβολές!», μια σπονδυλωτή παράσταση των Γιάννη Καλαβριανού, Μαριάννας Κάλμπαρη και Βασίλη Μαυρογεωργίου για τη φανερή και κρυφή βία που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα, έρχεται, στο Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου.

  Monopoli Team

  Γιάννης Καλαβριανός, Μαριάννα Κάλμπαρη και Βασίλης Μαυρογεωργίου παρουσιάζουν, από τις 31 Μαΐου, στο Θέατρο Τέχνης-Σκηνή Φρυνίχου, την σπονδυλωτή παράσταση «Υπερβολές!». Οι τρεις συγγραφείς-σκηνοθέτες εξερευνούν, καθένας μέσα από την προσωπική του ματιά και μέσα από τη δική του πρωτότυπη ιστορία, τα όρια της φανερής αλλά και κρυμμένης βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Της βίας που ελλοχεύει παντού και απειλεί ανά πάσα στιγμή να ξεπηδήσει και να μας κατασπαράξει.

  Υπερβολές!: Η παράσταση των Γ. Καλαβριανού, Μ. Κάλμπαρη και Β. Μαυρογεωργίου έρχεται στο Θέατρο Τέχνης

  Τα τρία μονόπρακτα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, μολονότι παρουσιάζουν τρεις διαφορετικές και ανεξάρτητες μεταξύ τους ιστορίες, συνδέονται με την από κοινού επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία όπου    η βία ξεπερνά όρια αμφιλεγόμενα και αποκτά εκφάνσεις σκοτεινές, περίπλοκες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την εποχή μας. Σε καταστάσεις που δύνανται να προκαλέσουν αμηχανία οδηγώντας σε εκφράσεις του τύπου: «Ελάτε τώρα… υπερβολές!»

  «Υπερβολές!» συνηθίζουμε να λέμε για ό,τι θεωρούμε ότι ξεπερνά τα όρια του «κανονικού», του «φυσιολογικού». Τι είναι όμως «κανονικό» ή «φυσιολογικό» και ποιος μπορεί σήμερα να ισχυριστεί ότι είναι σε θέση να το ορίσει; Είναι δυνατόν  να μιλάμε για βία «κανονική» ή για συναισθήματα «υπερβολικά»;

  Λίγα λόγια για τα τρία μονόπρακτα

  «Πρώτη φορά συναντούσα άνθρωπο που μιλούσε σαν τρένο»
  Του Γιάννη Καλαβριανού, με την Δέσποινα Γιαννοπούλου

  Βασικό συστατικό της ζωής σε οργανωμένες κοινότητες είναι η εμπιστοσύνη πως ο καθένας κάνει σωστά τη δουλειά του. Μπαίνουμε σε κτίρια, ταξιδεύουμε, τρώμε, νοσηλευόμαστε, γιατί έχουμε ατύπως συμφωνήσει πως κάποιοι έχουν κατασκευάσει, οργανώσει και ελέγξει όλα όσα εμείς θα χρησιμοποιήσουμε. Η άρση αυτής της εμπιστοσύνης, έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

  Μια γυναίκα, μητέρα ενός από τα θύματα των Τεμπών, λαμβάνει λογαριασμό νερού ύψους 2.750 ευρώ. Και πάει στην ΕΥΔΑΠ να δει τι μπορεί να έχει συμβεί. Και συναντάει έναν άνθρωπο που μιλούσε σαν τρένο. Και μία αφίσα με μια Καρυάτιδα. Μία ημέρα που ένιωθε αρκετά ζωντανή.

  «Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ θυμωμένος άνθρωπος»
  Της Μαριάννας Κάλμπαρη, με την Κατερίνα Λυπηρίδου

  Συμμετέχουν Μαριάννα Κάλμπαρη/Μαριλένα Μόσχου

  «Γύρισα στο πατρικό μου. Το μωρό έκλαιγε όλη μέρα. Και ο πατέρας μου ούρλιαζε.. Δε με ένοιαζε τίποτε. Ήθελα μόνο να πεθάνω. Ή μάλλον ήθελα να πεθάνει πρώτα εκείνο και μετά εγώ. Για να πεθάνω ήσυχη. Πόσο κακιά, πόσο αναίσθητη είσαι; σκεφτόμουν. Πόσο τρελή είσαι; έλεγε η μάνα μου. Κατέστρεψες τη ζωή σου. Γιατί;  Για μια ιδέα; Για το θέατρο; Αφού στο είπα, δεν κάνεις για ηθοποιός…Και εγώ έκλαιγα.. Και το μωρό έκλαιγε, έκλαιγε με ασταμάτητους λυγμούς. Έσκυβα το κεφάλι και περίμενα. Τι περίμενα; Μέχρι τη μέρα που-»

  «O άνθρωπος της διπλανής πόρτας»,
  Του Βασίλη Μαυρογεωργίου, με τον Άγγελο Μπούρα

  (Το κείμενο διαμορφώθηκε στις πρόβες από τον  Άγγελο Μπούρα και τον Βασίλη Μαυρογεωργίου.)

  Δεν σου κάνει εντύπωση όταν σε προσπερνάει στο δρόμο. Δεν τον παρατηρείς όταν κάθεται δίπλα σου στο λεωφορείο. Είναι ένας τυπικός , συνεπής, εργατικός άνθρωπος. Δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα. Μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν  γι’ αυτόν συνάδελφοι και γείτονες. Πάντα με 5 αστέρια τον αξιολογούν οι πελάτες του. Είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Παρακαλώ πολύ κλείστε την πόρτα όσο διαβάζετε τα χαρτιά θα περιμένω απ’ έξω, «πολλά συμβαίνουν στις μέρες μας».

  Η σπονδυλωτή παράσταση «Υπερβολές!» αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος του τριπτύχου πρωτότυπων νεοελληνικών κειμένων υπό τη θεματική «Βία παντού»,  που παρουσίασε το Θέατρο Τέχνης κατά την διετία 2021-23 με την υποστήριξη επιχορήγησης του ΥΠΠΟΑ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Κάρολος Κουν αποκτά δικό του μουσείο στην Πλάκα12.09.2018

  Οι δύο προηγούμενες παραγωγές που δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της «Βίας παντού» είναι το «Cry» σε κείμενο-σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου και το «Μοτέλ» σε κείμενο-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου .

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Γιάννης Καλαβριανός, Μαριάννα Κάλμπαρη, Βασίλης Μαυρογεωργίου
  Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός, Μαριάννα Κάλμπαρη, Βασίλης Μαυρογεωργίου

  Σκηνικά: Χριστίνα Κάλμπαρη
  Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
  Μουσική: Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς
  Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

  Παίζουν: Δέσποινα Γιαννοπούλου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας

  Τιμές Εισιτηρίων: 18 ευρώ-15 ευρώ μειωμένο-5 ευρώ ατέλεια
  Διάρκεια Παραστάσεων: 31 Μαΐου - 4 Ιουνίου 2023
  Πληροφορίες: Τηλεφωνικές κρατήσεις: Δευτέρα-Παρασκευή 10-1μμ: 2103228706. Καθημερινά 5-10μμ: 2103222464
  Παραστάσεις: Τετάρτη-Κυριακή 9μμ.
  Βοηθός Σκηνοθετη: Στάθης Γεωργαντζής | Συνεργάτης σκηνοθέτη (Μαριάννας Κάλμπαρη): Μαριλένα Μόσχου
  Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/yperboles/
  Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Τέχνης - Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732 | Ε: [email protected] | https://www.theatro-technis.gr/
  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ
  • Αθήνα
  Πλάκα
  Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου
  Απο 31/05/2023 εως 04/06/2023
  Φρυνίχου 14
  Τετ/Πέμ/Παρ/Σάβ/Κυρ: 9μμ
  Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
  VIMA_WEB3b