MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
07
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Η λίμνη: Η Ζιζέλ Βιεν «στήνει» στην Πειραιώς 260 μια παράσταση για τις δυσλειτουργικές οικογένειες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Την παράσταση «Η Λίμνη», ένα δυνατό ψυχολογικό δράμα βασισμένο στο σύντομο θεατρικό έργο του Ρόμπερτ Βάλζερ, παρουσιάζει η Γαλλίδα σκηνοθέτρια και χορογράφος Ζιζέλ Βιεν, στην Πειραιώς 260, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

19 και 20 Ιουλίου, η σκηνοθέτρια και χορογράφος Ζιζέλ Βιεν θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην Πειραιώς 260, το καθηλωτικό «L’Étang», που έκανε πρεμιέρα το 2021 στο Théâtre de Vidy-Lausanne (Ελβετία), μια παράσταση βασισμένη στο σύντομο θεατρικό «Der Teich» («Η λίμνη») του Ρόμπερτ Βάλζερ, όπου καταπιάνεται με το δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον.

«Η λίμνη»: Λίγα λόγια για το έργο

Ένα παιδί που νιώθει απόρριψη από την οικογένειά του σκηνοθετεί απεγνωσμένο την αυτοκτονία του σε μια λίμνη. Η Βιεν δημιουργεί ένα δυνατό ψυχολογικό δράμα φωτίζοντας τους ενοχλητικούς υπαινιγμούς του Βάλζερ – για την παιδική κακοποίηση, την αιμομιξία και το οικογενειακό τραύμα. Οι δύο πρωταγωνίστριες της Βιεν, που μοιράζονται όλους τους ρόλους επί σκηνής, ο υπνωτιστικός φωτισμός και η ηλεκτρονική μουσική φέρνουν στην επιφάνεια καταπιεσμένες ορμές και συναισθήματα. Ο εαυτός σκορπίζει μέσα στον πόνο. Κάθε πρόταση τυλίγεται στην αμφιβολία. Ειπώθηκαν στ’ αλήθεια όλα αυτά ή μήπως ήταν όνειρο; Κι ενώ το κείμενο του Βάλζερ αφήνει μια χαραμάδα για συμφιλίωση, στον κόσμο της Βιεν δεν υπάρχει χάπι εντ. Το τραύμα παραείναι βαθύ.

Με υλικά τον χορό, τη μουσική και το θέατρο, η σκηνοθέτρια και χορογράφος Ζιζέλ Βιεν χτίζει εδώ και 20 χρόνια τον δικό της ατμοσφαιρικό κόσμο με έντονα εικαστικά στοιχεία. Στο ελληνικό κοινό πρωτοσυστήθηκε το 2018 με την παράσταση «Crowd», ένα έργο για τη σκοτεινή σχέση ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό συναίσθημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕξομολογήσεις: Ο ανερχόμενος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Ζέλντιν έρχεται στην Πειραιώς 260 μ’ ένα έργο για τη μητέρα του12.09.2018

Με σπουδές στη μουσική, τη φιλοσοφία και το θέατρο μαριονέτας, η Ζιζέλ Βιεν, γεννημένη το 1976 στη Γαλλία, ίδρυσε το 1999 τη δική της ομάδα χορού, και έκτοτε έχει δημιουργήσει 11 παραστάσεις και 7 σε συνεργασία με τον Etienne Bideau-Rey, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε όλη την Ευρώπη, καθώς και στην Ασία και την Αμερική.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ρόμπερτ Βάλζερ
Σκηνοθεσία: Ζιζέλ Βιεν

Σκηνικά: Ζιζέλ Βιεν
Κοστούμια: Gisèle Vienne, Camille Queval
Μουσική Διεύθυνση: Stephen F. O’Malley
Μουσική: Stephen F. O’Malley, François J. Bonnet
Φωτισμοί: Yves Godin

Παίζουν: Adèle Haenel, Julie Shanahan

Τιμές Εισιτηρίων: Από 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: 19-20 Ιουλίου 2023
Πληροφορίες: Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00
Διασκευή: Προσαρμογή κειμένου Adèle Haenel, Julie Shanahan, Henrietta Wallberg σε συνεργασία με τη Gisèle Vienne
Link Εισιτηρίων: https://aefestival.gr/festival_events/i-limni-l-etang/
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260 - Χώρος Δ, Καλλιθέα, Πειραιώς, 260, Τηλ. 21 0928 2900. http://aefestival.gr/
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Όλα… Λάθος!: Η ξεκαρδιστική κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Αθηνά
ΘΕΑΤΡΟ
Κατερίνα Γώγου: Το Γαμώτο που Δεν Έζησα, του Ανδρέα Ζαφείρη στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Prison… Κέικ, της Μαρίας Ν. Κίτρα για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ρομπέν, η Καρδιά του Δάσους: Η νέα οικολογική περιπέτεια του Μικρού Εθνικού στο Θέατρο REX
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γυναίκα της Ζάκυθος, από την Ομάδα «Σημείο Φυγής» στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Νεφέλωμα Ωμέγα: Η παράσταση της ομάδας Κι όμΩς κινείται επιστρέφει στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες: Το κλασικό έργο του Βερν γίνεται ένα μαγικό ταξίδι για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
ΘΕΑΤΡΟ
Κολυμπώντας στον αέρα, της Σάρλοτ Τζόουνς για 2η χρονικά στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
«The Exam»: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη
ΘΕΑΤΡΟ
Άσπρα Άλογα: Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Θέατρο Μαβίλη με το σπουδαίο ιψενικό έργο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κος Ζυλ: Η ανατρεπτική εκδοχή της «Δεσποινίδος Τζούλιας» από τον Θωμά Μοσχόπουλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Πόρτα