MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

7 «ψαγμένα» ελληνικά νησιά για διακοπές μακριά από όλα

Παρθένες παραλίες, χαλαροί ρυθμοί, αυθεντικές εμπειρίες. Σε αυτά τα μικρά νησιά η απόλυτη χαλάρωση είναι εξασφαλισμένη.

Photo by Konstantinos Stoumpos on Unsplash
Monopoli Team

Αν αυτό που αναζητάτε στις διακοπές σας είναι η ηρεμία και η πραγματική χαλάρωση, οι βουτιές σε παρθένες παραλίες και οι βόλτες σε ήσυχους οικισμούς και λιμανάκια, τότε αυτά τα άγνωστα σε πολλούς ελληνικά νησιά είναι ιδανικά καταφύγια για εσάς. Επτά μικροί παράδεισοι σε Ιόνιο και Αιγαίο, μακριά από την πολυκοσμία των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, υπόσχονται απολαυστικές και γαλήνιες διακοπές.

Οθωνοί

Τα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι) βρίσκονται στο δυτικότερο σημείο της χώρας, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, και συγκεντρώνουν όλη την ομορφιά του Ιονίου στα λίγα τετραγωνικά τους. Αυτό το άγνωστο στους περισσότερους νησιωτικό σύμπλεγμα είναι ένας μικρός παράδεισος, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει και η ζωή κυλάει με αργούς ρυθμούς. Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια Nησιά και το δυτικότερο άκρο της Ελλάδας. Ερείπια βενετσιάνικων κάστρων, μικροί οικισμοί με όμορφα παλιά σπίτια, αρχαία ελαιόδεντρα, πολλά μονοπάτια και ονειρικές ακτές με γαλαζοπράσινα νερά προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για διακοπή από τα πάντα. Το καραβάκι από την Κέρκυρα θα σας σε αφήσει στον Άμμο, ένα μικρό όρμο με ωραία παραλία και λίγα μαγαζιά. Στους Οθωνούς θα κολυμπήσετε οπωσδήποτε στην Άσπρη Άμμο – μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου – και θα επισκεφτείτε με βαρκάκι την εντυπωσιακή σπηλιά της Καλυψούς. Για κολύμπι προσφέρεται επίσης ο μοναδικής ομορφιάς όρμος Φύκι, στη βόρεια ακτογραμμή. Αν πάρετε το δρόμο προς την ανατολική ακτή, μπορείτε να επισκεφτείτε το ακρωτήριο Καστρί και τον φάρο του νησιού, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1872.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα. Ποιοι είναι δικαιούχοι;12.09.2018

Κάλαμος

Ο Κάλαμος είναι ένα μικρό νησί που ανήκει διοικητικά στο Δήμο Λευκάδας και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, απ΄ όπου γίνεται και η προσέγγισή του. Το νησί είναι κυρίως ορεινό (η κορυφή του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ.) και διαθέτει ξεχωριστή φύση, ατμόσφαιρα άλλης εποχής και μικρές παραλίες με λευκά βότσαλα και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Η μυρωδιά του πεύκου και της αλμύρας είναι παντού στην ατμόσφαιρα. Κάντε μια βόλτα στα στενά σοκάκια και πιάστε κουβέντα με τους ντόπιους για τη ζωή στο νησί. Αξίζει να περπατήσετε μέχρι την Επισκοπή μέσα από ένα ανέγγιχτο τοπίο. Με ποδήλατο μπορείτε να επισκεφτείτε το νότιο άκρο του νησιού, τον εγκαταλελειμμένο οικισμό στο Κεφάλι. Εκεί θα δείτε ερειπωμένα σπίτια, παλιά ελαιοτριβεία, πέτρινα αλώνια και μισογκρεμισμένους ανεμόμυλους που στέκουν ακόμα, σαν ο χρόνος να σταμάτησε ξαφνικά.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛίντα Καπετανέα: Η Καλαμάτα πρέπει ν’ αποκτήσει τις δικές της παραγωγές12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b