MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 7 Ιουνίου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από συναυλίες μέχρι προβολές ταινιών, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

Monopoli Team

Τζαζ στην Πλατεία με το Adedeji Adetayo Sextet

Η Πλατεία, ο υπαίθριος χώρος ανάμεσα στους Χώρους Α – Β – Ε – Η της Πειραιώς 260, θα ζωντανέψει και φέτος από το μίνι φεστιβάλ «Τζαζ στην Πλατεία» που εγκαινιάστηκε πέρυσι συνοδεύοντας τις φεστιβαλικές βραδιές του χώρου. Τέσσερα ξεχωριστά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, στήνουν μετά το τέλος των παραστάσεων, μια γιορτή τζαζ με ελεύθερη είσοδο, σ’ ένα πρόγραμμα που θα εκτείνεται σ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος της Πειραιώς 260, από τον Ιούνιο έως και τις 20 Ιουλίου. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου συγκεκριμένα, ο Νιγηριανός Adedeji Adetayo, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης, φέρνει στην Πλατεία της Πειραιώς 260 τη ζωντάνια της αφρικανικής μουσικής, για τρεις βραδιές με afrobeat, afro jazz και afro soul & funk, μουσική από τα προσωπικά του άλμπουμ και special guests.
7/6, 18:00 
Πειραιώς 260

Προβολή ταινιών θεματικής ΛΟΑΤΚΙΑ+ στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας FeCHA και το Athens Pride προσκαλούν το κοινό στις προβολές των ταινιών ‘Η υποψήφια” και ”Το εφήμερο”, που διοργανώνουν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υπερηφάνειας της Αθήνας και της ενότητας “Διαφορετικότητα” του FeCHA. Οι ταινίες έχουν υποτίτλους στα ελληνικά και  θα προβληθούν διαδοχικά στην ταράτσα του Ινστιτούτου Θερβάντες την Τετάρτη 7 Ιουνίου. Πρώτη θα προβληθεί ”Η υποψήφια” των Emil Guevara Malavé και Ronald Rivas Casallas (Υπόθεση: Οι Argenis, Yanvaldo, Carlos, Eduardo και Javier έχουν κάτι κοινό: Θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό Μις Γκέι Βενεζουέλα, καλλιστεία τρανς, όπου το άτομο που “μοιάζει” πιο πολύ με “Μις” κερδίζει. Για αρκετές εβδομάδες, θα τ@ ακολουθήσουμε στις προετοιμασίες τ@ για την τελική βραδιά του διαγωνισμού, να ολοκληρώσουν το ταξίδι τ@ να γίνουν βασίλισσα της βραδιάς.) και έπειτα η ταινία ”Το εφήμερο” του Jorge Muriel (Υπόθεση: Δύο ξένοι συναντιούνται στο μετρό. Και οι δύο κουβαλάνε το παρελθόν μαζί τους. Και οι δύο κοιτάζουν το παρόν τους. Και οι πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους σε αυτό το εφήμερο ταξίδι που θα τους φέρει για σύντομα μαζί.)
7/6, 21:00
Ινστιτούτο Θερβάντες – Σκουφά 31, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Fatboy Slim στο Ξέφωτο και DJ sets στο ηλιοβασίλεμα – Όλες οι δωρεάν συναυλίες που θα απολαύσουμε στο ΚΠΙΣΝ το καλοκαίρι12.09.2018

Προβολή της ταινίας “Οι Γάμοι της Τήλου” στον θερινό κινηματογράφο Αλεξάνδρα

Γιορτάζοντας τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας, η κινηματογραφική streaming πλατφόρμα Cinobo διοργανώνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου δωρεάν preview προβολή του ντοκιμαντέρ “Οι Γάμοι της Τήλου” του Παναγιώτη Ευαγγελίδη. Υπόθεση: “Μια φορά κι έναν καιρό” υπήρχε ένας δήμαρχος στην Τήλο που μπορούσε να παντρέψει ομόφυλα ζευγάρια. Πριν 15 χρόνια, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παναγιώτης Ευαγγελίδης παρακολούθησε τους πρώτους (και μοναδικούς μέχρι και σήμερα) γάμους ομόφυλων ζευγαριών που έγιναν στην Ελλάδα, και έκανε την ιστορία τους ταινία.
7/6, 20:30 
Θερινός κινηματογράφος Αλεξάνδρα – Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Αθήνα

Η περφόρμανς “Crushed Bitter Oranges στο Pickle Bar” στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Το Goethe-Institut Athen προσκαλεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου το κοινό στην περφόρμανς “Crushed Bitter Oranges” των VASKOS (Βασίλη Νούλα και Κώστα Τζημούλη), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην εγκατάσταση Pickle Bar των Slavs and Tatars, στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης EVROVIZION.CROSSING STORIES AND SPACES που φιλοξενείται στο Goethe-Institut Athen. Η ομάδα Slavs and Tatars και το ifa επέλεξαν τη νεαρή Ελληνίδα επιμελήτρια και ερευνήτρια Δώρα Βασιλάκου ως υπότροφο για το πρόγραμμα φιλοξενίας-καθοδήγησης Pickle Bar του 2022/23, η οποία και συν-επιμελείται την περφόρμανς “Crushed Bitter Oranges”.
7/6, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Πατησίων 14-16, Αθήνα 

Εργαστήριο και Ομιλία “Ενδυναμώνοντας τη φωνή των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων για την έμφυλη βία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 17:00 εργαστήριο με θέμα την έμφυλη βία κατά των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων, στο οποίο οι παρευρισκόμενοι θα συζητήσουν για την απόκριση υγειονομικών, νομικών και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στην έμφυλη βία κατά των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Κεντρικό άξονα της συνάντησης θα αποτελέσει η Διακήρυξη Προθέσεων, μια δέσμευση για έμπρακτη αλλαγή στην αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας. και στις 19:00 ομιλία με θέμα “Ενδυναμώνοντας τη φωνή των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων για την έμφυλη βία”. Στο πλαίσιο της συζήτησης, εκπρόσωποι ΛΟΑΤΚΙΑ+ οργανώσεων και φορέων συνομιλούν με ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα που έχουν υποστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο να υποστούν έμφυλη βία σε διαφορετικά κοινωνικά πλαίσια καταθέτοντας το προσωπικό τους βίωμα. Στόχος αυτής της αναστοχαστικής συνομιλίας είναι να ενδυναμωθεί η φωνή που έχουν ήδη τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα για την έμφυλη βία και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν η ύπαρξη, η επάρκεια και η ποιότητα των υπηρεσιών προστασίας ΛΟΑΤΚΙΑ+ θυμάτων έμφυλης βίας με σκοπό την ανίχνευση και την καταγραφή καλών πρακτικών αλλά και σημαντικών κενών στα συστήματα πρόληψης και αντιμετώπισής της.
7/6, 17:00-20:00 
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο στο Evia Film Project: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Αγία Φανφάρα στη Β. Εύβοια12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b