MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το τριήμερο: 6 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το τριήμερο 3-5 Ιουνίου 2023.

Monopoli Team

1. Υπερβολές, των Γ. Καλαβριανού, Μ. Κάλμπαρη και Β. Μαυρογεωργίου στο Θέατρο Τέχνης

Γιάννης Καλαβριανός, Μαριάννα Κάλμπαρη και Βασίλης Μαυρογεωργίου παρουσιάζουν, στο Θέατρο Τέχνης-Σκηνή Φρυνίχου, την σπονδυλωτή παράσταση «Υπερβολές!». Οι τρεις συγγραφείς-σκηνοθέτες εξερευνούν, καθένας μέσα από την προσωπική του ματιά και μέσα από τη δική του πρωτότυπη ιστορία, τα όρια της φανερής αλλά και κρυμμένης βίας που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις σήμερα. Της βίας που ελλοχεύει παντού και απειλεί ανά πάσα στιγμή να ξεπηδήσει και να μας κατασπαράξει. Τα τρία μονόπρακτα που δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, μολονότι παρουσιάζουν τρεις διαφορετικές και ανεξάρτητες μεταξύ τους ιστορίες, συνδέονται με την από κοινού επιλογή των δημιουργών τους να κινηθούν σε ψυχικά τοπία όπου η βία ξεπερνά όρια αμφιλεγόμενα και αποκτά εκφάνσεις σκοτεινές, περίπλοκες, άρρηκτα συνδεδεμένες με την εποχή μας. Σε καταστάσεις που δύνανται να προκαλέσουν αμηχανία οδηγώντας σε εκφράσεις του τύπου: «Ελάτε τώρα… υπερβολές!». Παίζουν: Δέσποινα Γιαννοπούλου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Άγγελος Μπούρας.
Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00
5-18€
Θέατρο Τέχνης – Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα

2. Quelle Catastrophe!: Μία performance-ανάγνωση πάνω στο έργο του Μπέκετ στο Θέατρο Θησείον από τον Αντρέα Μαντά

Ο Αντρέας Μαντάς παρουσιάζει (μέχρι τις 6 Ιουνίου) στο Θέατρο Θησείον μια αυτοσχεδιαστική performance με τίτλο «Quelle Catastrophe!»To «Quelle Catastrophe!» είναι μια ερευνητική ανάγνωση πάνω στο έργο του Samuel Beckett. Μια αυτοσχεδιαστική performance-σύμπραξη του ηθοποιού Αντρέα Μαντά και του μουσικού Τηλέμαχου Μούσα, με παράλληλη αφήγηση επί σκηνής, από τον συγγραφέα-μεταφραστή, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη. Ο Samuel Beckett δεν μάς διηγήθηκε αυτό που μας συνέβη αλλά μας ανάγκασε να στραφούμε στο υπέδαφος για να ανακαλύψουμε τι πραγματικά συνέβη και τι πρόκειται να μας συμβεί. Μάς ανάγκασε να αντικρίσουμε τους εαυτούς μας. Το έργο περιγράφει αυτή την αέναη επιστροφή στον αληθινό εαυτό, μπλεγμένη μέσα στη συλλογική ματαιότητα. Για αυτό κι οι ήρωές του είναι φαντάσματα, ταπεινά, με τις μνήμες τους να αναδύονται στο φως και κατόπιν να εξαφανίζονται…
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
13€
Θησείον – ένα Θέατρο για τις τέχνες, Τουρναβίτου 7, Θησείο

3. Μαντάμα Μπαττερφλάι με την υπογραφή του Ολιβιέ Πυ στο Ηρώδειο

Ένα από τα δημοφιλέστερα αριστουργήματα του Πουτσίνι, η Μαντάμα Μπαττερφλάι παρουσιάζεται στο Ηρώδειο από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Ολιβιέ Πυ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο περιζήτητος θεατρικός σκηνοθέτης και περφόρμερ, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει πάνω από σαράντα έργα όπερας σε όλο τον κόσμο, θα αναμετρηθεί για πρώτη φορά με τη Μαντάμα Μπαττερφλάι, μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, ανεβάζοντας την Ορχήστρα στη σκηνή του Ηρωδείου και φέρνοντας στο ρωμαϊκό ωδείο την αισθητική και τα χρώματα της Ιαπωνίας, μέσα από τη δική του αναγνωρίσιμη σκηνοθετική ταυτότητα. Μαζί του ο σταθερός συνεργάτης του στα σκηνικά και τα κοστούμια Πιερ-Αντρέ Βάιτς. Η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι είναι διάσημη για τις υπέροχες άριές της, την πρόδηλα μελωδική μουσική και τη δραματική θεατρικότητά της.
4, 7 και 10 Ιουνίου στις 21:00
15-100€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

4. Off-Off Athens Theater Festival στο θέατρο Επί Κολωνώ

Πλουραλιστικό, ανατρεπτικό και ανοιχτό σε κάθε είδους προτάσεις, το φεστιβάλ που από το 2008 έχει ανοίξει τις πόρτες του σε εκατοντάδες καλλιτέχνες και χιλιάδες θεατές, επιστρέφει για τρεις περίπου εβδομάδες στο θέατρο Επί Κολωνώ. Το θέατρο μετατρέπεται σε μια κυψέλη δημιουργίας όπου νέα θεατρικά σχήματα και νέοι δημιουργοί καλούνται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε κοινό και κριτικούς και να γίνουν μέτοχοι ενός γόνιμου, δημιουργικού διαλόγου πάνω σε νέες προκλήσεις, νέες θεματικές, ανοιχτές φόρμες και πειραματισμούς. Με τον χαρακτήρα ενός show case ανοιχτού στο κοινό, το Off Off Athens προσκαλεί τους συμμετέχοντες να πειραματιστούν ελεύθερα, να κάνουν τις προτάσεις τους χωρίς το άγχος της παραγωγής, του χώρου, του ταμείου και της διάκρισης. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Καθημερινά 20:15 και 22:00
Η γενική είσοδος είναι 5€ για τη μία παράσταση και 6€ για τις δύο παραστάσεις της ίδιας βραδιάς.
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα 

5. No More Drama Party στο Ωδείο Αθηνών

Ο θεσμός των πάρτι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών επανέρχεται δριμύτερος και ανανεωμένος, στον Πολυχώρο Ω2, στο Ωδείο Αθηνών.
Σάββατο 3/6, στις 22:30-06:00
Προπώληση 6€ με ποτό, εισιτήριο στην είσοδο: 7€ ευρώ με ποτό *Πατήστε εδώ για αγορά εισιτηρίων.
Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου B 17-19, Αθήνα

6. Το Pharmakon καταφθάνει στο Temple

Η Margaret Chardiet, η δημιουργός πίσω από το πειραματικό μουσικό project Pharmakon, έρχεται στην Αθήνα για μια μόνο εμφάνιση. Η Margaret Chardiet είναι μια διεπιστημονική καλλιτέχνης που γεννήθηκε και εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Μεγαλωμένη από underground μουσικούς και καλλιτέχνες, η Margaret περιβαλλόταν από μια συλλογικότητα παθιασμένων εκπροσώπων του πολιτισμού της πόλης. Έτσι κι εκείνη, αντί να ακολουθήσει την ακαδημαϊκή οδό, ξεκίνησε το πειραματικό project Pharmakon το 2006, σε ηλικία 16 ετών. Το Pharmakon έχει εξελιχθεί στην πορεία των ετών σε μία real-life οντότητα, που μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης, αναπτύσσει και αντικατοπτρίζει τις προσωπικές εμπειρίες και τις αυτοδιδακτικές φιλοσοφίες της Margaret.
Σάββατο 3/6 στις 20:00
15€
Temple, Ιάκχου 17, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b