MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε 93 ετών: Μια ζωή γεμάτη ταινίες

Ο Ίστγουντ ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός τη δεκαετία του 1950 και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τον κινηματογράφο.

Monopoli Team

Ο Κλιντ Ίστγουντ, πολυβραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης – γίνεται σήμερα 93 ετών, παραμένοντας ενεργός και δραστήριος.

Ο Ίστγουντ ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός τη δεκαετία του 1950 και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τον κινηματογράφο – είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑλεξάντερ Πέιν: Ο βραβευμένος δημιουργός «ανοίγει» το 2o Evia Film Project με την ταινία «Μικρόκοσμος»12.09.2018

Ως ηθοποιός καθιερώθηκε το ’60 μέσα από τα σπαγκέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε, «Για μια χούφτα δολάρια» (ο Ιστγουντ στον ρόλο του Μάνγκο, του « Άντρα χωρίς Όνομα», πρωταγωνιστεί ως κυνηγός επικηρυγμένων σε έναν εμβληματικό ρόλο), «Μονομαχία στο Ελ Πάσο» και «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος».

«Για μια χούφτα δολάρια»

Η κινηματογραφική του καριέρα γενικά παραμένει ταυτισμένη με τους ρόλους των σκληροτράχηλων ηρώων που τον έκαναν διάσημο ως ηθοποιό. Εμβληματικός ρόλος στην καριέρα του ήταν ο επιθεωρητής Κάλαχαν (Dirty Harry), που τον ερμήνευσε συνολικά σε πέντε ταινίες, η πρώτη το 1971.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Χούλιο Ιγκλέσιας “δεν θυμάται πια τα τραγούδια του” – Επιδεινώθηκε η υγεία του12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b