MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 30 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι ομιλίες, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τρίτη 30 Μαΐου.

Monopoli Team

Η παράσταση χορού “Μεσημβρινές” στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Η ομάδα του Διαπολιτισμικού Χορού των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την παράσταση “Μεσημβρινές” την Τρίτη 30 Μαΐου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η παράσταση, απόσταγμα της δημιουργικής διαδρομής του εργαστηρίου της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν, αποτελεί μια ωδή στον χορό. Δεκατέσσερις χορεύτριες διαφορετικών χορευτικών ταυτοτήτων συνομιλούν με τη σύγχρονη δημιουργία και βρίσκουν κοινό τόπο μέσα από την κίνηση, τον χώρο, τη μουσική και το σώμα. Στις “Μεσημβρινές”, η χορευτική πράξη αναδεικνύεται σε μεταμορφωτικό στοιχείο ενδυνάμωσης του συν-ανήκειν και της αποδοχής.
30/5, 20:30
Κράτηση θέσεων εδώ
Εθνική Λυρική Σκηνή – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Συμφωνική Ορχήστρα του University of St. Thomas στην Εστία Νέας Σμύρνης

Την Τρίτη 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση από την Συμφωνική Ορχήστρα του University of St. Thomas στην Εστία Νέας Σμύρνης. H Συμφωνική Ορχήστρα του University of St. Thomas από την Μινεσότα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και υπό τον μαέστρο Director Matthew J. George, θα ταξιδέψει το κοινό σε μια μοναδική μουσική και μη κερδοσκοπική πολιτιστική παράσταση, στο πλαίσιο της προώθησης των Ελληνοαμερικανικών πολιτιστικών σχέσεων.
30/5, 18:30 
Εστία Νέας Σμύρνης – Κων/νου Παλαιολόγου 1, Νέα Σμύρνη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWomen in Arts Festival: Μια τριήμερη γιορτή για την έμφυλη ισότητα στον πολιτισμό12.09.2018

Συζήτηση με τη φωτογράφο Dana Kyndrová στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την Τρίτη 30 Μαΐου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται στον Φάρο τη φωτογράφο Dana Kyndrová για μία ξεχωριστή συζήτηση, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας “Γυναίκα” που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του WOW Athens 2023. Η Dana Kyndrová σπούδασε Γαλλικά και Ρώσικα στο Τμήμα Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας, από όπου αποφοίτησε το 1979. Αφιέρωσε μια δεκαετία στο Τμήμα Γλωσσών των Μηχανολόγων Μηχανικών του Τσέχικου Πολυτεχνείου και από τον Νοέμβριο του 1989 έγινε μέλος του Τμήματος Γλωσσών της Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών. Ζει στην Πράγα και εργάζεται σαν ελεύθερη επαγγελματίας φωτογράφος από το 1992.
30/5, 18:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Λεωφ. Συγγρού 364, Αθήνα

“Η ιστορία μίας εικόνας” του Ευαγόρα Καραγιώργη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σπίτι της Κύπρου, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, διοργανώνει την Τρίτη 30 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την παρουσίαση του μουσικού έργου, “Η ιστορία μιας εικόνας” για ορχήστρα, λαούτο και λαϊκό βαρύτονο, του Ευαγόρα Καραγιώργη. Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, ο Γιάννης Διονυσίου, λαϊκός βαρύτονος και ο Χαράλαμπος Παντελή, λαούτο.
30/5, 20:00 (πρόκρατηση θέασης εδώ)
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Ταύρος

Υπογραφή βιβλίων από τους Χόρχε και Ντέμιαν Μπουκάι

Την Τρίτη 30 Μαΐου από τις 18:00 έως τις 20:00, θα φιλοξενηθούν στο Public Συντάγματος οι συγγραφείς Χόρχε Μπουκάι και Ντέμιαν Μπουκάι, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στην οποία και θα υπογράψουν τα νέα τους βιβλία “Τα 3 ερωτήματα” και “Απιστία και η λογική της”.
30/5, 18:00
Public Συντάγματος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens 2023: Και οι Beyond The Black στο live των Helloween και Jinjer12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b