MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 24 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από ομιλίες μέχρι προβολές ταινιών, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για την Τετάρτη 24 Μαΐου.

Monopoli Team

Ανοιχτή συζήτηση: Η Σαιξπηρική Τριλογία του Donmar

Η μέντορας δραματικής τέχνης Phyllida Lloyd, παρουσιάζει την Τετάρτη 24 Μαΐου πλάνα από τη γυναικεία Σαιξπηρική τριλογία του Donmar, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Rolex και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών. Το έργο διαδραματίζεται σε φυλακές και εστιάζει στην αναπαράσταση των γυναικών και κοινοτήτων που χαρακτηρίζονται από διαφορετικότητα. H ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά με διαθέσιμη ελληνική μετάφραση.
24/5, 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Πειραιώς 260, Κτίριο Ε – Πειραιώς 60, Ταύρος

Η συγγραφέας Ruth Padel συνομιλεί με τον Ian Collins στο Εθνικό Αστεροσκοπίο

Στο πλαίσιο του Athens City Festival, το Athens Insider εγκαινιάζει μια νέα σειρά συνομιλιών με διεθνείς λογοτεχνικές προσωπικότητες, τα Athens Literary Salons. Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζεται η πολυβραβευμένη Ruth Padel σε μια συνομιλία με τον βραβευμένο Ian Collins. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, ενώ μετά το πέρας της θα ακολουθήσει δεξίωση, με την χορηγία των Wines of Athens. Τα βιβλία των συγγραφέων θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από το Lexikopoleio.
Κρατήσεις στο e-mail: [email protected]
24/5, 19:00
Εθνικό Αστεροσκοπείο – Λόφος Νυμφών, Αθήνα

22ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη

Rembrandt Trio

Το Athens Jazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, γίνεται και επίσημα πλέον 22 ετών και επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη με μία εβδομάδα γεμάτη μουσική και παράλληλες δράσεις. Για επτά ολόκληρες ημέρες, από τις 22 έως τις 28 Μαΐου 2023, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενήσει ξανά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη. Την Τετάρτη 24 Μαΐου, στη σκηνή θα ανέβουν οι: AJS Quartet, Rembrandt Trio και Tygroo. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας, το Meet Market (Πετράκη 12) θα φιλοξενεί κάποιες από τις δωρεάν παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ, από τις 19:00 έως και τις 00:00.
24/5, 21:00 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυστήριο 127 Ερωτευμένα άλογα: Μια παράσταση από την ομάδα Εν Δυνάμει στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας12.09.2018

Greek Cinema Nights στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Αthens City Festival του Δήμου Αθηναίων και η Frontstage Entertainment παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη σειρά Greek Cinema Nights, καθώς καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει θερινό σινεμά! Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης τέχνης, αλά ελληνικά. Την Τετάρτη 24 Μαΐου συγκεκριμένα, στο Πάρκο Ελευθερίας θα προβληθεί η ταινία “4 Μαύρα Κοστούμια” του Ρένου Χαραλαμπίδη. Υπόθεση: Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν την αρπαχτή που θα τους δώσει την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους εγκαταλείποντας το επάγγελμα – που αρχικά ξεκίνησαν σαν προσωρινή βιοποριστική λύση, αλλά έμειναν σε αυτό μία ζωή. Πραγματοποιούν, με την υπόσχεση μεγάλης αμοιβής, την τελευταία επιθυμία αποθανόντα Έλληνα της αλλοδαπής, που είναι να τον πάνε για ταφή από την Αθήνα σε κάποιο χωριό της Βοιωτίας, με τα πόδια. Αυτή η παράξενη τελευταία επιθυμία, θα οδηγήσει σε μια οδύσσεια, που θα μετατραπεί σε ένα απροσδόκητο ταξίδι αυτογνωσίας…
24/5, 21:00
Πάρκο Ελευθερίας – Υμηττού 17, Χολαργός

Έναρξη του Θερινού Κινηματογράφου Πετρούπολης με δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους

Κάθε χρόνο, στην Πετρούπολη χτυπά ξανά η καρδιά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, καθώς προβάλλονται την πρώτη εβδομάδα έναρξης του θερινού κινηματογράφου της πόλης δωρεάν επιλεγμένες ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ. Την Τετάρτη 24 Μαΐου θα προβληθεί η ταινία “Θερμαστής” του Στέλιου Μπουζιώτη. Υπόθεση: Αυτή η ταινία σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση είναι μια επιστολή στην αδερφή που o σκηνοθέτης δε γνώρισε ποτέ, καθώς και μια πράξη συμφιλίωσης με τον πατέρα του και το αναπόφευκτο του θανάτου. Τρία διαφορετικά φορμά από πέντε δεκαετίες ζωής συνθέτουν ένα κινηματογραφικό ψηφιδωτό που ισορροπεί διαρκώς ανάμεσα στη χαρά, τη ζωή και τον στοχασμό της ύπαρξης.
24/5, 21:00
Θερινός Κινηματογράφος Πετρούπολης – 25ης Μαρτίου 168, Πετρούπολη 

«Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία»: Διάλεξη του Στέλιου Παπαλεξανδρόπουλου στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Την Τετάρτη 24 Μαΐου, στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης «+αισθήσεις (συν αισθήσεις)» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα «Χάικου: Ιστορία και ερμηνεία», από τον ομότιμο Καθηγητή του ΕΚΠΑ, και γνώστη του ιαπωνικού πολιτισμού, Στέλιο Παπαλεξανδρόπουλο.
24/5, 19:00
Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου – Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Tom Odell μέχρι τους Melvins: Οι συναυλίες που θα δούμε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b