MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 22 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι προβολές ταινιών, στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για τη Δευτέρα 22 Μαΐου.

Photo credits: Vangelis Patsialos
Monopoli Team

22ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη

Το Athens Jazz, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τζαζ μουσικής στην Ελλάδα, γίνεται και επίσημα πλέον 22 ετών και επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη με μία εβδομάδα γεμάτη μουσική και παράλληλες δράσεις. Για επτά ολόκληρες ημέρες, από τις 22 έως τις 28 Μαΐου 2023, ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο θα φιλοξενήσει ξανά στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης τζαζ τάσεις από κάθε σημείο του πλανήτη. Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, Δευτέρα 22 Μαΐου, είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην ελληνική τζαζ παρουσιάζοντας στο κοινό τα καλύτερα σχήματα που έχει να επιδείξει η σκηνή, τα οποία κάθε χρόνο επιλέγει η τριμελής καλλιτεχνική επιτροπή του Athens Jazz. Στη σκηνή θα ανέβουν οι: Thomas Mitrousis Quartet, Nefeli Fasouli Quintet και Spiral Trio. Ταυτόχρονα, κάθε μέρα αυτής της εβδομάδας, το Meet Market (Πετράκη 12) θα φιλοξενεί κάποιες από τις δωρεάν παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ, από τις 19:00 έως και τις 00:00.
22/5, 21:00 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Tom Odell μέχρι τους Melvins: Οι συναυλίες που θα δούμε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι12.09.2018

Η παράσταση “Παρασκευή & 13” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα συνεχίζεται τη Δευτέρα 22 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, το κοινό θα παρακολουθήσει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας την παράσταση “Παρασκευή & 13″ του Αντώνη Καλομοιράκη σε σκηνοθεσία Ευθύμη Χρήστου. Υπόθεση: Ο Τρύφωνας είναι ένας βραβευμένος φυσικός. Εξηγεί τα πάντα με βάση τη λογική και την επιστήμη. Καταδικάζει κάθε άνθρωπο που πιστεύει σε ζώδια, σε προλήψεις και δεισιδαιμονίες. Τι συμβαίνει όμως όταν συναντάει την Παρασκευή; Μια κομμώτρια τρελαμένη με τα ζώδια, προληπτική και το χειρότερο … η γιαγιά της είναι μάγισσα; Τι συμβαίνει όταν μαθαίνει ότι τη σκεπάζει μια κατάρα; Μια κατάρα που θα επηρεάσει άμεσα και τον ίδιο;
22/5, 20:00
Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001. 
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123, Καλλιθέα

Οι παράλληλες δράσις του 7ου FeCHA στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA, η Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του με ένα αφιέρωμα στο Βασκικό κινηματογράφο και το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους με τίτλο “cortoFeCHA”, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό κλίμα κινηματογραφικής φιέστας. Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 18:30 θα προβληθεί η ταινία “Το Ελάφι” του Koldo Almandoz από το αφιέρωμα «Βασκικό Παράθυρο: Παρουσίαση Σύγχρονου Βασκικού Κινηματογράφου», ενώ στις 20:15 θα ξεκινήσουν οι προβολές του προγράμματος ταινιών μικρού μήκους, cortoFeCHA. Οι ταινίες που θα προβληθούν τη Δευτέρα είναι οι “Anablanca” του Adi Kutner Kutner, Διακοπές του Josemari Martínez, “Το σπίτι” του Israel Medrano και “Το όνειρο του Quino” του Santiago Erlich. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος στις προβολές είναι δωρεάν, χωρίς κράτηση.
22/5, 20:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Οι παράλληλες δράσις του 7ου FeCHA στο Exile Room

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, οι παράλληλες δράσεις του 7ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου ΑθήναςFeCHA συνεχίζονται και στο Exile Room, με την προβολή της ταινίας “Bertsolari” του Asier Altuna. Υπόθεση: Οι Bertsolari είναι αυτοσχεδιαστές του βασκικού στίχου. Αυτή η προφορική παράδοση έχει επιδέξια εξελιχθεί και προσαρμοστεί στις σύγχρονες μέρες, συνδέοντας τις νεότερες γενιές με τις παλιές. Είναι μια εκπληκτική τέχνη λιτής αισθητικής στις μέρες του θεαματισμού και των ειδικών εφέ. Μια τέχνη με πολλούς οπαδούς η οποία στο μεγάλο τελικό του περασμένου πρωταθλήματος συγκέντρωσε 14.000 κόσμο για να παρακολουθήσει ζωντανά 8 Bertsolari να διαγωνίζονται μεταξύ τους.
22/5, 21:00
Exile Room – Αθηνάς 12, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας με δωρεάν κεράσματα για όλους12.09.2018

Greek Cinema Nights στο Πάρκο Ελευθερίας

Το Αthens City Festival του Δήμου Αθηναίων και η Frontstage Entertainment παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη σειρά Greek Cinema Nights, καθώς καλοκαίρι στην Αθήνα σημαίνει θερινό σινεμά! Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης τέχνης, αλά ελληνικά. Τη Δευτέρα 22 Μαΐου συγκεκριμένα, στο Πάρκο Ελευθερίας θα προβληθεί η ταινία “Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό” του Γιώργου Γεωργόπουλου. Υπόθεση: Ένας επαγγελματικά επιτυχημένος άντρας, στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας, μαθαίνει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος προκαλεί θάνατο αποκλειστικά στις γυναίκες. Η είδηση τον αναγκάζει να συναντηθεί ξανά με τις πολυάριθμες πρώην του ώστε να τους μεταφέρει τη δυσάρεστη είδηση.
22/5, 21:00
Πάρκο Ελευθερίας – Υμηττού 17, Χολαργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Tom Odell μέχρι τους Melvins: Οι συναυλίες που θα δούμε στην Τεχνόπολη το καλοκαίρι12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b