MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Film Club: Οι δωρεάν προβολές του Ινστιτούτου Γκαίτε συνεχίζονται με ένα αφιέρωμα στο queer βίωμα

Η σειρά δωρεάν κινηματογραφικών προβολών του Ινστιτούτου Γκαίτε, Film Club, συνεχίζεται, με ένα πρόγραμμα σε επιμέλεια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ «Queer Movie Nights».

Film Club: Οι δωρεάν προβολές του Ινστιτούτου Γκαίτε συνεχίζονται με ένα αφιέρωμα στο queer βίωμα
Noora [Noora]
Monopoli Team

Μια σειρά κινηματογραφικών προβολών, το Film Club, αναπτύσσεται σε ξεχωριστά «επεισόδια» τα οποία επιμελούνται διαφορετικά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που εκτυλίσσεται σποραδικά από τον Ιούλιο του 2022, προβάλλονται ταινίες από την Ταινιοθήκη του Goethe-Institut μαζί με ταινίες που προτείνονται από τους συνεργάτες του Film Club. Μεταξύ άλλων: SIFF, Nionia Films, Ethnofest, Νύχτες Πρεμιέρας.

To πέμπτο επεισόδιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 19:00 στο Goethe-Institut Athen, σε επιμέλεια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ «Queer Movie Nights», και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας, το Norwegian Film Institute και το Cinobo.

Το Film Club είναι μια πρωτοβουλία του Goethe-Institut Athen.

Thanks for dancing [Takk for turen]

Πρόγραμμα

Thanks for dancing [Takk for turen], Henrik Martin Dahlsbakken

Νορβηγία, 2016, 19′  
(Στα νορβηγικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Μια σχέση ζωής φτάνει στο τέλος της, καθώς ακολουθούμε δύο ηλικιωμένους και πρώην αθλητές τον τελευταίο χειμώνα που ζουν μαζί.

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ [Enfant terrible], Oskar Roehler

Noora [Noora], Tommy Næss

Νορβηγία, 2017, 20′  
(Στα νορβηγικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Η Noora μεγαλώνει σε μια αυστηρή χριστιανική αίρεση. Όταν ερωτεύεται τη Siv, ανατρέπει τα σχέδια της οικογένειάς της να την παντρέψουν με τον κατά πολύ μεγαλύτερο της, Johannes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα σε TV και πλατφόρμες12.09.2018

20:00 | Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ [Enfant terrible], Oskar Roehler

Γερμανία, 2020, 134′
(Στα γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους)

Με στυλιζαρισμένες εικόνες και θεατρικά σκηνικά που συχνά θυμίζουν τα κινηματογραφικά αριστουργήματα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ο Όσκαρ Ρόλερ μας ταξιδεύει στην υπερβολική ζωή και το πολωτικό έργο του θρυλικού σκηνοθέτη, όπου κυριαρχούν η δίψα για έρωτα, η φρενίτιδα των ναρκωτικών και η εργασιακή μανία, μεταξύ ιδιοφυΐας και τρέλας.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b