MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Δευτέρα 8 Μαΐου

Όλες οι εκδηλώσεις που θα βρείτε με ελεύθερη είσοδο, από παραστάσεις μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων στη σημερινή μας δωρεάν ατζέντα, για τη Δευτέρα 8 Μαΐου.

Monopoli Team

Συναυλία του Christian Ronig στο Πάρκο Ελευθερίας

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου ο Christian Ronig, επισκέπτεται την Αθήνα καλεσμένος του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων και του Pepper 96,6 για μια ατμοσφαιρική συναυλία, μ’ ελεύθερη είσοδο, στο αμφιθεατρικό Πάρκο Ελευθερίας. Ο Ronig εντυπωσίασε το κοινό, όταν πριν πέντε χρόνια κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Greece is mine”, με διασκευές του σε κορυφαία ελληνικά τραγούδια αποδομένα στην αγγλική γλώσσα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο μουσικός από τη Γερμανία, κυκλοφόρησε το νέο διπλό του άλμπουμ με τίτλο “Heavy seas at the cape of good hope”, με νέες μεταγραφές σπουδαίων Eλλήνων συνθετών και τώρα επιστρέφει στην Αθήνα για μία ξεχωριστή συναυλία.
8/5, 20:30
Πάρκο Ελευθερίας 

Η παράσταση “Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης” στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

Το Θέατρο της Δευτέρας στην Καλλιθέα συνεχίζεται τη Δευτέρα 8 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, το κοινό θα παρακολουθήσει στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας την παράσταση “Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης” σε κείμενο Νάσης Τουμπακάρη, βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη με σκηνοθέτη και ερμηνευτή τον Θανάση Παπαγεωργίου. Υπόθεση: Με αφορμή τη βασανισμένη ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη, του μεγαλύτερου ίσως συνθέτη του ρεμπέτικου τραγουδιού, που αποζητά, μέσα από την απαρίθμηση των ‘εγκλημάτων’ του, να συγχωρεθεί από τον κόσμο, παρακολουθούμε την πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης Ελλάδας, από το 1912 και την καταστροφή του 1922, μέχρι την Κατοχή, τον εμφύλιο και τη δικτατορία του 1967. Αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβανόμαστε την εξέλιξη και τη μετεξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής λαϊκής μουσικής, με τις βαθιές επιδράσεις που υπέστη από τη μουσική των προσφύγων που ήρθαν από τη Μικρά Ασία.
8/5, 20:00
Κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 9570001. 
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας – Κρέμου 123, Καλλιθέα

Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας: Παρουσίαση βιβλίου στο Monk Wine Bar

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει στην Αθήνα για τέταρτη χρονιά, με πιο πλούσιο πρόγραμμα από ποτέ και πολλές εκπλήξεις. Τη Δευτέρα 8 Μαΐου, θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ειρήνης Βαρδάκη, «Ο εραστής της», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜίνωαςΓια το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Βαγγέλης Γιαννίσης και Δημήτρης Σίμος. 
8/5, 19:00
Monk Wine Bar – Καρόρη 4, Αθήνα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά στα Public Cafe Συντάγματος

Οι εκδόσεις Ψυχογιός και τα Public Συντάγματος συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά “Το μωρό της σοφίτας”. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο πρόεδρος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Δέδες, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης θα κάνει η δημοσιογράφος Γιώτα Τσιμπρικίδου. Λίγα λόγια για το βιβλίο: Μια ιστορία θέλω να σου πω, χωρίς ήρωες αλλά με πολλά θύματα. Χωρίς όπλα αλλά με καθημερινές μάχες. Χωρίς νίκες αλλά με δυνατούς νικητές. Μια ιστορία θέλω να σου πω για την ελπίδα… Εσύ που κρατάς στα χέρια σου τούτο το γραπτό, άκουσες ποτέ για τα “μωρά της σοφίτας”; Σου πέρασε από το μυαλό πόσες ψυχές δεν είδαν ποτέ το φως του ήλιου, ενώ έτρεχαν να το ανταμώσουν γλιστρώντας από τα σπλάχνα της μάνας τους; Ανίδεος είσαι, αναγνώστη, για τα μικρά και μεγάλα δράματα μιας κοινωνίας που έκρυβε, όπως η γάτα τις ακαθαρσίες της, ολισθήματα, αμαρτίες, ακόμη και ακολασίες, όπου μπορούσε. Σε υπόγεια, σε σοφίτες, και κάτω από το χώμα καμιά φορά…
8/5, 20:30
Public Cafe Συντάγματος – Καραγιώργη Σερβίας 1, Αθήνα 

Βραδιά αφιερωμένη στον Μισέλ Δημόπουλο με προβολή 2 ταινιών του Βέντερς στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου, το Ινστιτούτο Γκαίτε πραγματοποιεί μια βραδιά αφιερωμένη στον Μισέλ Δημόπουλο με δύο road movies του Βιμ Βέντερς, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Στις 19:15 θα προβληθεί η ταινία “Η Αλίκη στις πόλεις” (Υπόθεση: Ένας Γερμανός δημοσιογράφος, που διασχίζει την Αμερική με αυτοκίνητο για λογαριασμό κάποιας αποστολής, δέχεται απρόθυμα να πάρει μαζί του την εννιάχρονη Αλίκη και να συνταξιδέψουν μαζί μέχρι την Ευρώπη προκειμένου η μικρή να βρει τη γιαγιά της. Στη διάρκεια της απροσδόκητης αυτής διαδρομής, τους δυο ήρωες θα ενώσει η εμπειρία της περιπλάνησης όσο και μια βαθιά φιλιά.) και στις 21:30 η ταινία “Παρίσι, Τέξας” (Υπόθεση: Περιπλανώμενος για χρόνια στα σύνορα του Μεξικού, χωρίς να μιλά και χωρίς να θυμάται πολλά, ένας άντρας με το όνομα Τράβις οδηγείται από τον αδερφό του στο σπίτι. Εκεί προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό του, να κερδίσει την εκτίμηση του οκτάχρονου γιού του και να ξεκινήσει μια ολοκαίνουργια περιπλάνηση, αναζητώντας αυτή τη φορά τη γυναίκα του, προκειμένου έτσι να επανενώσει την από καιρό διαλυμένη του οικογένεια.)
8/5, 19:00-23:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ οδηγός σου για τις μεγαλύτερες συναυλίες και τα φεστιβάλ του φετινού καλοκαιριού12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b