MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Πέμπτη 4 Μαΐου

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Αρκούδα, σε σκηνοθεσία του Νίκου Καρδώνη στο «Αμφιθέατρο»

Μετά τον πρώτο κύκλο παραστάσεων, ένα από πιο νεανικά και διασκεδαστικά talk of the town της φετινής σεζόν, το κλασικό αριστούργημα του Τσέχωφ, «Η Αρκούδα», με την ανατρεπτική ματιά του έμπειρου ηθοποιού Νίκου Καρδώνη στη σκηνοθεσία, «μετακομίζει» λόγω της μεγάλης προσέλευσης στο «Αμφιθέατρο», για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.  Το πένθος, το χρέος και τέλος ο έρωτας αντιμετωπίζονται σε αυτό το έργο από τον Τσεχωφ με αθωότητα και αυτοσαρκασμό. Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Λάττα, Γιάννης Λατουσάκης και Γιάννης Δενδρινός.
Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
15€
«Αμφιθέατρο», Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 & Ανδριανού, Πλάκα

2. Σεμπάστιαν & Vanitas: Ένα παραστασιακό δίπτυχο από τη Nova Melancholia στο ΠΛΥΦΑ

Η Nova Melancholia παρουσιάζει ένα παραστασιακό δίπτυχο αποτελούμενο από τις παραστάσεις «Σεμπάστιαν» και «Vanitas». Πρόκειται για δύο διακριτά μέρη που λειτουργούν συμπληρωματικά με κοινές αναφορές στην Ιστορία της τέχνης αλλά και σε κινηματογραφικούς αστέρες. Δύο παραστάσεις με “camp” διάθεση που περιπαίζουν τον θάνατο. Σεμπάστιαν: Η παράσταση είναι το σύνολο των πολιτισμικών αναφορών της. Αναδιφώντας στην παράδοση του μαρτυρίου του Αγίου Σεβαστιανού, όπως αυτή αναδιατυπώνεται μέσα από την πυκνή εικονιστική αναπαράσταση στη Δυτική τέχνη. Σκηνοθεσία: Βασίλης Νούλας. Περφόρμερς: Χάρης Δούμουρας, Χριστίνα Καραγιάννη, Pierre Magendie, Νίκος Ντάσης, Χριστίνα Ράινχαρντ. Vanitas: Η περφόρμανς της ομάδας Nova Melancholia είναι ένας σκηνικός στοχασμός γύρω από την έννοια vanitas. Η παράσταση αρθρώνεται μέσα από την (αντι)παράθεση της συγκινησιακής φόρτισης του ήχου της ηλεκτρικής κιθάρας και του κυνικού και συχνά αστείου λόγου του Andy Warhol. Σκηνοθεσία : Βασίλης Νούλας. Με την: Βίκυ Κυριακουλάκου. Μουσικός επί σκηνής, πρωτότυπη σύνθεση: Γιάννης Αράπης.
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (έως 3/6) *Σεμπάστιαν στις 20:30 | Vanitas στις 22:30
Μεμονωμένο εισιτήριο μίας παράστασης: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο * Ενιαίο εισιτήριο δυο παραστάσεων: 20€ κανονικό, 15€ μειωμένο
ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

3. Το Θείο Τραγί 2023 feat. Artificial Intelligence, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Bios

O Άρης Μπινιάρης επιστρέφει στο Bios με την επιτυχημένη παράσταση «Το Θείο Τραγί feat. Artificial Intelligence», βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα, σε μια νέα απόπειρα συνδιαλλαγής με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης (Α.Ι.). Τα visuals της παράστασης δημιουργήθηκαν με Α.I. image generator, χρησιμοποιώντας φράσεις και υλικό από το κείμενο του Γιάννη Σκαρίμπα. Η διαχρονικότητα του διηγήματος επαναπροσδιορίζεται μέσω της εικονοκλαστικής δυναμικής της τεχνητής νοημοσύνης. Ηθοποιός και μουσικοί συμπράττουν ζωντανά επί σκηνής. Ο μουσικός λόγος του Γιάννη Σκαρίμπα πλαισιώνεται από μουσική και τραγούδια ειδικά γραμμένα για την παράσταση και με όχημα τα εκφραστικά μέσα του ηθοποιού δημιουργείται μια ηλεκτρική και δυναμική πλατφόρμα αφήγησης της προκλητικής αυτής ιστορίας. Μια παράσταση που μιλάει, μέσα σε άλλα, για την απόφαση να διεκδικείς τολμηρά.
Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00
18€ (γενική είσοδος), 15€ (μειωμένο – φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων, ατέλεια, άνω των 65)
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

4. Ο Οίκος της Ταραχής, από την Πατρίσια Απέργη στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης

Το νέο έργο της ομάδας χορού Αερίτες, «Ο Οίκος της Ταραχής», σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Πατρίσια Απέργη κάνει πρεμιέρα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Η παράσταση σύγχρονου χορού επιθυμεί να συνομιλήσει με την έννοια της ταυτότητας μέσα από τη βία που ο καθένας μπορεί να υποστεί ή και να ασκήσει, προκειμένου να προσδιορίσει τον εαυτό, τον κόσμο και την ελευθερία του. Πρόκειται για έναν ύμνο στον άνθρωπο, στις επιλογές του, στη διαφορετικότητα και στον αυτοπροσδιορισμό. Είναι η έναρξη ενός show που στήνεται για να μας παρουσιάσει ό,τι ξεφεύγει από αυτά που έχουμε συνηθίσει, που φτιάχνεται προκειμένου να θαυμάσουμε το διαφορετικό, που τολμάει να βάζει στο κέντρο του προβολέα ό,τι δεν αποτελεί «μέσο όρο» και που υπάρχει για να μας θυμίζει το μεγαλείο και την ομορφιά του κάθε σώματος, της κάθε ύπαρξης.
Πέμπτη έως Κυριακή στις 20:30
Κανονικό: 7, 10, 15, 20€, Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 8, 12, 16€, Παρέα 10+ άτομα: 7, 11, 24€, Κάτοικος Γειτονιάς: 7€, Ανεργίας, ΑμεΑ: 5€, Συνοδός ΑμεA: 10€

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Ο Boris Grebenshchikov στο Gagarin 205

Ο Boris Grebenshchikov (BG), ηγέτης του θρυλικού συγκροτήματος Aquarium και ιδρυτής της ρωσικής ροκ μουσικής, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Gagarin. Το μουσικό του πρόγραμμα αποτελείται τόσο από νέα τραγούδια όσο και κλασικά κομμάτια των Aquarium και σύμφωνα με τα σχόλια των μουσικόφιλων από διάφορες χώρες συνδυάζει “διαχρονικότητα και επικαιρότητα”.
Πέμπτη 4/5 στις 21:00
40€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b