MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

O Michael Douglas θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα θα λάβει στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών ο Michael Douglas.

Πηγή: Instagram
Monopoli Team

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ των Καννών αποκάλυψαν λίγες ημέρες πριν ότι ο Michael Douglas θα επιστρέψει στην Κρουαζέτα αυτόν τον μήνα για το φεστιβάλ και θα τιμηθεί ως μέρος της τελετής έναρξης της 16ης Μαΐου.

Η πρώτη φορά του Douglas στις Κάννες ήταν στην 32η έκδοση του φεστιβάλ το 1979, με το “The China Syndrome” του James Bridges. Επέστρεψε για το “Basic Instinct” το 1992 και ξανά το 1993 για το “Falling Down”. Πιο πρόσφατα βρέθηκε στις Κάννες με την ταινία του 2013, “Behind the Candelabra” του Steven Soderbergh.

«Είναι πάντα μια ανάσα φρέσκου αέρα να βρίσκεσαι στις Κάννες, οι οποίες εδώ και καιρό παρέχουν μια θαυμάσια πλατφόρμα για τολμηρούς δημιουργούς, με καλλιτεχνικό θράσος και αριστοτεχνία στην αφήγηση», ανέφερε ο Michael Douglas σε δήλωσή του.

Και συνέχισε λέγοντας: «Από την πρώτη μου φορά εδώ το 1979 για το ‘The China Syndrome’ μέχρι την πιο πρόσφατη πρεμιέρα μου για το ‘Behind the Candelabra’ το 2013, το φεστιβάλ πάντα μού υπενθύμιζε ότι η μαγεία του κινηματογράφου δεν είναι μόνο σε αυτό που βλέπουμε στην οθόνη, αλλά και στην ικανότητά του να επηρεάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στη βιομηχανία αυτή, είναι τιμή μου να επιστρέψω στην Κρουαζέτα για να ανοίξουμε το Φεστιβάλ και να αγκαλιάσουμε την κοινή μας παγκόσμια γλώσσα του κινηματογράφου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: Μάρτιν Σκορσέζε, «Ιντιάνα Τζόουνς» και Γουές Άντερσον στο φετινό line-up12.09.2018

Ως ηθοποιός, ο Michael Douglas είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Robert Zemeckis στο “Romancing the Stone” (1984), τον Ridley Scott στο “Black Rain” (1989) και τον Barry Levinson στο “Disclosure” (1994). Κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το 1987 για την ερμηνεία του στη “Wall Street” του Oliver Stone. Το σίκουελ “Wall Street: Money Never Sleeps” προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στην 63η έκδοση των Καννών το 2010.

Με πληροφορίες από Variety.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b