MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για τo Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2023.

«Soundscape Stories» - A Visual Art Exhibition: Ομαδική έκθεση στο Nomads Athens
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Πώς είναι να χορεύεις για το Μπαλέτο της Λυρικής; – Οι «Διορθώσεις» του Θοδωρή Σκριβάνου στον Δαναό για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, o κινηματογράφος Δαναός παρουσιάζει την ταινία «Διορθώσεις | Corrections» του Θοδωρή Σκριβάνου. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ παρατήρησης που καλύπτει σχεδόν μια ολόκληρη καλλιτεχνική σεζόν του Μπαλέτου της ΕΛΣ, με τον Θοδωρή Σκριβάνο να έχει συγκεντρώσει υλικό 220 ωρών κατά το γύρισμα. Ειδικότερα, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει σκηνές από την προετοιμασία τριών παραγωγών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: «Η Λίμνη των Κύκνων» σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, «Herrumbre» του φημισμένου Ισπανού χορογράφου Νάτσο Ντουάτο και «Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Δάφνη Κόκκινου. Η ταινία διεισδύει στον μικρόκοσμο και στην καθημερινότητα των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Την ίδια στιγμή, συνιστά το πορτρέτο των ανθρώπων που ζωντανεύουν και πραγματώνουν το έργο αυτού του συνόλου: αποτυπώνει την επίμονη και συντονισμένη συνεργασία μεταξύ χορογράφων, χορευτών, σκηνογράφων και τεχνικών. Οι πρόβες, οι επαναλήψεις, οι διορθώσεις, το σώμα, η ίδια η δημιουργική διαδικασία της χορογραφίας βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο και αντανακλώνται στο φιλμ μέσα από μια ανθρωπολογική μέθοδο.
Πέμπτη 27 Απριλίου στις 20:00, Σάββατο 29 Απριλίου στις 16:00 και Κυριακή 30 στις 16:00 στις 16:00
Εισιτήριο: 8.50€. Αγοράστε εισιτήριο εδώ
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα. Τηλ: 210 6922655. Ε: [email protected] | https://www.danaoscinema.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

2. «Soundscape Stories» – A Visual Art Exhibition: Ομαδική έκθεση στο Nomads Athens

5 χρόνια μετά την έκθεση τέχνης με τίτλο «Metal Illustration Art – An Exhibition», οι τέσσερεις καλλιτέχνες, Βαγγέλης Πέτικας, Γιάννης Νάκος, Γιάννης Τούσσας και Μάνθος Στεργίου, συμπράττουν ξανά, σε άλλη μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση επιλεγμένων έργων τους. Πρόκειται για μία έκθεση Ελλήνων digital art designers / illustrators, που δραστηριοποιούνται κυρίως -αλλά όχι μόνο- στον χώρο της metal και rock μουσικής και έχουν κατά καιρούς συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας μουσικής σκηνής. H έκθεση θα λάβει χώρα, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου, στον χώρο Nomads Athens. Θα πραγματοποιηθούν επίσης video προβολές, ενώ θα παρουσιαστούν και ανέκδοτα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, κάποια εκ των οποίων έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανές εμφανίσεις από τους Loop Vertigo (29/4) και Moon Moth (30/4) και ποικίλα DJ sets.
Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Απριλίου, 2023
Ωράριο λειτουργίας: 17:00-23:30
Ελεύθερη Είσοδος
Nomads Athens, Ερμού 135, Αθήνα. https://etherlofts.com/nomads

3. Ζωγραφική έκθεση του Φάνη Παπαχρήστου στην Γκαλερί Χρυσόθεμις

Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει, έως τις 27 Μαΐου 2023, την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Φάνη Παπαχρήστου. Ο ζωγράφος σημειώνει για την δουλειά του: «Με απασχολεί πολλά χρόνια η ζωγραφική, αλλά νομίζω άρχισα να ζωγραφίζω όταν το πήρα απόφαση, πως δεν θα γίνω ζωγράφος. Και τι έμεινε τότε ;; Όχι πολλά, αλλά όλα, μόνο δικά μου. Κατάλαβα τελικά, πως θα κάνεις αυτό που έχεις μέσα σου, και θα το κάνεις όπως μπορείς. Καμιά φορά,  που ξέρεις ; Συμβαίνει το υποκειμενικό να γίνεται αντικειμενικό. Η Ζωγραφική θα μείνει!».
Εγκαίνια: Σάββατο 29/4, 12:00 – 17:00

Διάρκεια Έκθεσης: Από 28 Απριλίου έως 27 Μαΐου 2023
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 14:00. Τρίτη/Πέμπτη: 17:30 – 20:00. Παρασκευή: 17:30 – 21:00
Γκαλερί Χρυσόθεμις, Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι. Τηλ: 210 68 11 418. Ε: [email protected] | http://www.chryssothemis.com/

4. Απόψεις της Ύδρας: Ατομική έκθεση της Mary Gladstone στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας συνεχίζοντας να προβάλλει το έργο ξένων καλλιτεχνών που κατοικούν στην Ύδρα, φιλοξενεί μέχρι τις 25 Μαΐου την Mary Gladstone, η οποία μας ταξιδεύει στην Ύδρα με τα υπέροχα υφαντά και τα κεντήματα ή τα πλεκτά της. Οι συμβολικοί τίτλοι των έργων της έκθεσης με τον τίτλο «Perspectives on Hydra» («Απόψεις της Ύδρας») παραπέμπουν  πάντα στο κεντρικό θέμα της που, όπως λέει και ο τίτλος,  δεν είναι άλλο από την αγαπημένη της Ύδρα, τη μαγική της ατμόσφαιρα, τα τοπία, τη ζωή  και τους ανθρώπους της. Λόφοι, βουνά, θάλασσες, ξωκκλήσια, πανηγύρια, χοροί, συνομιλίες στις υδραίικες γειτονιές, όλα δένουν σε ένα υπέροχο εικαστικό σύνολο που υμνεί πάντα τον αγαπημένο  τόπο της  Mary Gladstone φανερώνοντας το βιωματικό της  δέσιμο με αυτόν.
Εγκαίνια: Σάββατο 29 Απριλίου, στις 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 1η Απριλίου έως 25 Μαΐου 2023
Ώρες επισκέψεων κοινού: Καθημερινά, 9 π.μ. – 4 μ.μ.
Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, Μιαούλη 454, Ύδρα. Τηλ: Τηλέφωνο: 2298 052355. Email: [email protected], www.iamy.gr

5. Return to Sender: Η αφρικανική καλλιτεχνική κολεκτίβα NEST έρχεται στο ΚΠΙΣΝ με μια μεγάλη εικαστική εγκατάσταση

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)  παρουσιάζουν τη μεγάλη υπαίθρια εγκατάσταση «Return to Sender» (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου. Το έργο θα παραμείνει στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Το έργο είναι ένα περίπτερο φτιαγμένο από μεγάλα δεμάτια μεταχειρισμένων ρούχων. Τα δεμάτια αυτά, που στα Σουαχίλι ονομάζονται mitumba, αποτελούνται από άχρηστα μεταχειρισμένα ρούχα που καταλήγουν στην Αφρική από τις εύπορες χώρες της Δύσης. Ωστόσο, η πλειονότητά τους καταλήγει σε χωματερές, δημιουργώντας ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η εγκατάσταση στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ και είναι φτιαγμένη από υφάσματα και ρούχα που έχουν συλλεχθεί από την Ελλάδα και προορίζονταν για ανακύκλωση ή επανάχρηση στη βιομηχανία, όπου και θα καταλήξουν μετά την παρουσίαση. Η εγκατάσταση με τους τόνους παλιών ρούχων καταδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης στον Παγκόσμιο Βορρά, ενώ συγχρόνως φωτίζει τις αυστηρές νομοθεσίες, οι οποίες επιβάλλουν ρητά τη μεταφορά και την εναπόθεση των υφασμάτινων αποβλήτων στον Παγκόσμιο Νότο ως μέρος της υποτιθέμενης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 26 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ελεύθερη πρόσβαση
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑReturn to Sender: Η Αφρικανική καλλιτεχνική κολεκτίβα NEST θέλει να μάθεις που καταλήγουν τα ρούχα που πετάς12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b