MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2023.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. H Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν), του Guillermo Calderón στο Σύγχρονο Θέατρο

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν «H Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν)» του Guillermo Calderón, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στο Σύγχρονο Θέατρο για περιορισμένες παραστάσεις. Επίκαιρο όσο ποτέ, το έργο πραγματεύεται την διαχείριση της βίας, μέσα από τα μάτια τριών γυναικών που έχουν να επιλέξουν πώς θα διαχειριστούν το τραύμα που κληρονομούν από την προηγουμένη γενιά. Η σκηνοθέτις Λητώ Τριανταφυλλίδου σε συνεργασία με ένα ξεχωριστό θίασο ηθοποιών, την Νατάσα Εξηνταβελώνη, την Λίλα Μπακλέση και την Αγγελική Πασπαλιάρη, εξετάζουν τον απόηχο ενός τραυματικού γεγονότος στην σύγχρονη πραγματικότητά μας, καθώς και την παράδοση της συστημικής βίας πάνω στο γυναικείο σώμα. Η κληρονομιά μιας δικτατορίας που βαραίνει τους ήρωες του έργου δεν είναι άγνωστη σε εμάς. Μήπως είμαστε όλοι, τελικά, παιδιά μιας δικτατορίας κι έμμεσα ή άμεσα απόγονοι ενός τραύματος;
Σάββατο στις 18:30, Κυριακή στις 21:30, Τετάρτη στις 18:30
Από 12€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι 

2. Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης, της Βίλιας Χατζοπούλου στο θέατρο Αποθήκη

Η παράσταση «Εγώ δεν είμαι ο Μάνθος Μανδηλάκης» παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά στο θέατρο Αποθήκη, για 6 μόνο παραστάσεις. 1929. Η μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο Φωταερίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι από άκρη σε άκρη. Δύο άντρες θα αναμετρηθούν με την προδοσία. Ένας τρίτος άντρας θα τους ακολουθήσει θέτοντας το δίκαιο, ως μοναδική αλήθεια. Η απεργία ωστόσο, τους εξοντώνει, τους εξαγριώνει. Έχουν ήδη δώσει σ΄ αυτόν τον αγώνα περισσότερα απ’ όσα αντέχουν και η πίεση θα προκαλέσει τον θάνατο του ενός. Κάτω από ποιες συνθήκες; Το βαρύ ψέμα του νεκρού είναι μια πράξη θυσίας ή ένας φόνος; Στην παράσταση, που είναι βασισμένη στο διήγημα «Αίμα στην πόλη μαζί με φως» της Βίλιας Χατζοπούλου, μαζί με τη μεγάλη ιστορία, παρακολουθούμε και τη μικρή ιστορία των ηρώων μας. Το χτύπημα της μεγάλης ιστορίας τους βρίσκει απροετοίμαστους, όμως, τους αναγκάζει να πάρουν θέση. Η θέση τους είναι η δύναμη που θα κινήσει και τη μεγάλη ιστορία. Θα την αλλάξει για πάντα. Και αυτή είναι η νίκη τους. Παίζουν: Ηλίας Βαλάσης, Κατερίνα Γεωργιάδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Μαρία Καλαμποκιά, Αγγελική Μπούρα, Ασημένη Τούντα, Αντρέας Τσιλιβαράκος.
Σάββατο στις 18:30 και Κυριακή στις 21:00
14 ευρώ, Φοιτητικά, Ανέργων, ΑΜΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) 10 ευρώ
Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή, Αθήνα

3. Άκου καθώς περνάει, της Μαρίας Μαραγκουδάκη στο Θέατρο Επι Κολωνώ

Ο κωμικός μονόλογος «Άκου καθώς περνάει», της Μαρίας Μαραγκουδάκη ανεβαίνει στο Θέατρο Επι Κολωνώ. 23 στιγμιότυπα από την πορεία ζωής μιας γυναίκας. Η Μερόπη μεγαλώνει, όπως όλοι μας. Από παιδί γίνεται η μαθήτρια, η έφηβη, η φοιτήτρια, η νέα εργαζόμενη, η νέα μαμά, η μαμά φοιτητή, η πεθερά, η γιαγιά, η τρόφιμος γηροκομείου. Κι όμως αλλάζοντας, πόσο ίδιοι μένουμε; Τι μένει τελικά στο τέλος; Μετά απ’όλα αυτά; Μήπως η πορεία είναι αντίστροφη; Ένα υποκριτικό στοίχημα με 23 μεταμορφώσεις της ηθοποιού στο πέρασμα του χρόνου ,ένα παιχνίδι εναλλαγής ρόλων του γυναικείου φύλου, αναζήτησης της ευτυχίας, της συντροφικότητας, του σκοπού της ζωής. Η κινητήρια δύναμη είναι αυτό που έπεται, αυτό που περιμένουμε, που ελπίζουμε. Μετά όμως η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη ξανά με νέες προκλήσεις. Μια σισύφεια διαδρομή, αναφορά στην κωμικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, στην οποία ο θεατής νιώθει συντροφευμένος.
Σάββατο στις 21:30
Κανονικό: 12€, Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑμεΑ, Συνοδών ΑμεΑ, Ανέργων, Άνω των 65 ετών): 8€
Θέατρο Επί Κολωνώ – Black Box, Ναυπλίου 12, Κολωνός, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Pre-ADD session με τον Reinier Zonneveld στο EON Athens

Το ADD Festival παρουσιάζει ένα μεγάλο Pre-ADD session με καλεσμένο τον Ολλανδό Techno Star Reinier Zonneveld για ένα μοναδικό live set στην Αθήνα. Ο Zonneveld, με πολλές παραγωγές αλλά και remixes στο ενεργητικό του, αποτέλεσε νέα είσοδο στην κατάταξη (#49), του DJ MAG TOP 100 DJS για το 2022. Γνωστός στην παγκόσμια dance σκηνή για τα δυναμικά live set του, με headline εμφανίσεις από το Awakenings μέχρι το Time Warp, gigs σε όλο τον πλανήτη αλλά και με το δικό του, πλέον, φεστιβάλ υπό την ονομασία NOW, o Reinier Zonneveld κατατάσσεται στη νέα γενιά του διεθνούς Techno star system με το χαρακτηριστικό diverse Techno και Acid ήχο του.
Σάββατο 29/4 στις 23:00
26-46€
EON Athens, Εμμανουήλ Παππά 13, Αθήνα

5. Brutus live στο Gagarin 205

Το Σάββατο 29 Απριλίου, το ανερχόμενο συγκρότημα από το Βέλγιο, θα ανέβει στη σκηνή του Gagarin για να μάς προσφέρει αυτό για το οποίο συζητούν όλο και περισσότεροι: ένα από τα πλέον καθηλωτικά live acts της Ευρώπης, τώρα ακριβώς που βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή του. Από το 2017 που κυκλοφόρησαν το εντυπωσιακό ντεμπούτο τους “Burst”, οι Brutus είναι ξεκάθαρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα του ευρωπαϊκού σκληρού ήχου. Ο δίσκος που τράβηξε την προσοχή ακόμα και του Lars Ulrich, πρότεινε έναν νέο δρόμο προς το μέλλον της post-hardcore/ post-metal σκηνής, χάρη στο πραγματικά μοναδικό μείγμα επιρροών, τα έξυπνα riffs και τη λεπτοδουλειά στη δομή του ήχου. Ήταν εξαρχής ξεκάθαρο ότι εδώ έχουμε μια μπάντα που δεν χωράει σε κουτιά. Στο τρίτο άλμπουμ τους “Unison Life” που μόλις κυκλοφόρησε, οι Brutus δείχνουν ότι κινούνται διαρκώς προς όλο και μεγαλύτερο κοινό και stages, χάρη σε τραγούδια όπως τα “Victoria”, “Liar” και “Dreamlife”.
Σάββατο 29/4 στις 20:00
28€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

6. Άϊντα Fest στο Lunar Space

Το μεγαλύτερο πάρτι μουσικής έρχεται στις 30 Απριλίου για να σε βάλει σε καλοκαιρινό mood με τα πιο απροσδόκητα ακούσματα στον απόλυτο open air προορισμό, το Lunar Space. Στην καρδιά της Αθήνας στήνεται ένα ηλεκτρικό γλεντοκόπι όπου τα νταούλια, τα βιολιά και τα λαούτα συναντούν την ηλεκτρική κιθάρα, το κλαρίνο και το σαξόφωνο συνομιλούν με τις γκάιντες, και συνθέτουν ένα μοναδικό χαρμάνι μουσικών από τα βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, τις πεδιάδες της Θράκης και της Θεσσαλίας, ως τα νησιά του Αιγαίου που σε προκαλεί να χορέψεις. Θραξ Πανκc, Banda Entopica, Βουκολική Διαταραχή, Οτrα Rοτα ανεβαίνουν στην σκηνή και κηρύσσουν την έναρξη του πιο μουσικά must-see φεστιβάλ, για ένα μοναδικό 6ώρο ξεφάντωμα!
Κυριακή 30/4 στις 20:00 
10-13€
Lunar Space, Σπυρου Πολυκράτη 6, Αθήνα

7. Dimitris Papadopoulos Quintet στο Half Note Jazz Club

Ο τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος και το κουιντέτο του παρουσιάζουν ένα special tribute στην μουσική της δισκογραφικής εταιρείας Blue Note Records, γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα Jazz, την Κυριακή 30 Απριλίου, στο Half Note Jazz Club. Στη Blue Note Records αποτυπώθηκε και απαθανατίστηκε ο πλέον αναγνωρίσιμος ήχος και ένα τεράστιο μέρος των διαμαντιών της Jazz. Μαζί του ο Βίκτωρας Φιλιππουπολίτης στο άλτο σαξόφωνο, ο Μάρκος Χαϊδεμένος στο πιάνο, ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο κοντραμπάσο και ο Παναγιώτης Θέμας στα τύμπανα, οι οποίοι είναι και μερικοί από τους πιο δραστήριους και ταλαντούχους μουσικούς της εγχώριας τζαζ σκηνής. Special guest σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, ένας εκ των σημαντικότερων μουσικών της χώρας, ο σαξοφωνίστας και συνθέτης, Τάκης Πατερέλης.
Κυριακή 30/4 στις 21:30
15€ (θέση σε τραπέζι), 10€ (Bar)
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

8. Οι Bicep ζωντανά στο ΟΑΚΑ

Αντίστροφα μετρά τις ώρες η Αθήνα, καθώς οι Bicep ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν ένα live show που θα θυμόμαστε για καιρό. Οι κυρίαρχοι της παγκόσμιας dance σκηνής έρχονται για να μας «ταρακουνήσουν» με ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά live shows που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Με εντυπωσιακές ζωντανές εμφανίσεις, οι Bicep υπόσχονται να προσφέρουν ένα θέαμα που θα παρασύρει το κοινό στην απόλυτη μουσική εμπειρία. Ένας μουσικός μαραθώνιος 8 ωρών. Μαζί τους στη σκηνή θα βρεθούν η περίφημη Romy των ΧΧ, από τα πολυαναμενόμενα acts της φετινής χρονιάς, η πρωτοποριακή Γαλλίδα Fantastic Twins με πρώτη εμφάνιση στη χώρα μας, ενώ τη βραδιά θα κλείσει το θρυλικό ντουέτο από τη Γλασκώβη, JD Twitch & JG Wilkes ή αλλιώς Optimo (Espacio), γνωστό για τα πιο εκλεκτικά και εκστατικά μεταμεσονύχτια σετ.
Σάββατο 30/4 στις 20:00
Από 44€
ΟΑΚΑ, Λεωφ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη, Μαρούσι 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b