MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Είχε ελληνικά χαρακτηριστικά»: Η Αίγυπτος απαντά στο Netflix για την Κλεοπάτρα

«Πρόκειται για πλαστογράφηση της αιγυπτιακής ιστορίας και για «κατάφωρη ιστορική παρανόηση», αναφέρει μεταξύ άλλων το υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου απαντώντας έτσι στο Netflix για το ντοκιμαντέρ σχετικά με την Κλεοπάτρα.

Monopoli Team

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το Netflix , με αφορμή την ηθοποιό που θα ερμηνεύσει τον ρόλο της βασίλισσας Κλεοπάτρα σε ντοκιμαντέρ, δίνει η Αίγυπτος μέσα από το υπουργείο Τουρισμού της. Υπενθυμίζεται ότι η όλη υπόθεση προκάλεσε σάλο, όταν και η δημοφιλής πλατφόρμα προβολής ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ παρουσίασε την αρχαία βασίλισσα της Αιγύπτου ως μαύρη.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο Τουρισμού και Μνημείων μιλά για «πλαστογράφηση της αιγυπτιακής ιστορίας» και για «κατάφωρη ιστορική παρανόηση», παρουσιάζοντας παράλληλα αποδεικτικά στοιχεία για την ελληνική καταγωγή της Κλεοπάτρας, η οποία και ήταν μέλος της βασιλείας των Πτολεμαίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο reboot του Fatal Attraction είναι ένας πολύ καλός λόγος να ανοίξεις τηλεόραση12.09.2018

Όπως δείχνει με ιστορικά στοιχεία ο γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιολογίας της Αιγύπτου, η Κλεοπάτρα ήταν «ανοιχτόχρωμη και με ελληνικά χαρακτηριστικά».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «τα έργα και τα αγάλματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι η καλύτερη απόδειξη των πραγματικών χαρακτηριστικών της και της μακεδονικής καταγωγής της».

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚλεοπάτρα: Η ταραχώδης ζωή της σπουδαίας βασίλισσας μέσα από την τέχνη12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b