MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 26 Απριλίου

Κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές συναντήσεις, και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 26 Απριλίου 2023.

SHADOW Film Tao Weis
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. «Shadow»: Η διακεκριμένη ταινία των Αυστραλών Back to Back Theatre στο φεστιβάλ M-POWER της Στέγης

Το M-POWER είναι ένα αεικίνητο φεστιβάλ, που καθιστά σαφές ότι οι έννοιες της αναπηρίας και της στατικότητας δεν σχετίζονται. Καλλιτέχνες με αναπηρία είναι οι πρωταγωνιστές σε τρεις παραστάσεις, μια ταινία, ένα διεθνές συνέδριο και μια σειρά από workshops που διοργανώνει η Στέγη με την υποστήριξη του Προγράμματος «Europe Beyond Access» (συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Το M-POWER μάς καλεί να δούμε και να ακούσουμε, μέσα σε ένα πυκνό τετραήμερο, λόγους και έργα ρηξικέλευθα σε επίπεδο αισθητικής και ηθικής, με καυστικό χιούμορ και δυναμικές ερμηνείες. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί, την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στις 20:30, η διακεκριμένη ταινία «Shadow» από τους διεθνούς φήμης Αυστραλούς Back to Back Theatre, με θέμα τον ακτιβισμό και τη συλλογική ευθύνη.
Τετάρτη 26/4, 20:30 | Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
Εισιτήριο: 5-7€ | Προπώληση εδώ
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Εισιτήρια: Τηλ.: +30 211 1981784 (Δε-Κυ 10:00-21:00). Ε: [email protected].

2. Studio New Star Art Cinema: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Σταύρο Ψυλλάκη

Τη Δευτέρα 24, την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, το Studio New Star Art Cinema πραγματοποιεί κινηματογραφικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Σταύρο Ψυλλάκη. Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στις 19:00: Θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Οφειλή». Στις 20:30, θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Άλλος δρόμος δεν υπήρχε».
Τετάρτη 26/4, 19:00 και 20:30
Είσοδος: 5€
Studio new star art cinema, Σπάρτης και Σταυροπουλου 33, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 08640054 | BlackBox Theater Cinema, Μπούσγου 22, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0381 7573.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 26 Απριλίου12.09.2018

Εκθέσεις

3. Return to Sender: Η αφρικανική καλλιτεχνική κολεκτίβα NEST έρχεται στο ΚΠΙΣΝ με μια μεγάλη εικαστική εγκατάσταση

Φωτογραφία: Νίκος Καρανικόλας

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)  παρουσιάζουν τη μεγάλη υπαίθρια εγκατάσταση «Return to Sender» (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου. Το έργο θα παραμείνει στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ από τις 26 Απριλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Το έργο είναι ένα περίπτερο φτιαγμένο από μεγάλα δεμάτια μεταχειρισμένων ρούχων. Τα δεμάτια αυτά, που στα Σουαχίλι ονομάζονται mitumba, αποτελούνται από άχρηστα μεταχειρισμένα ρούχα που καταλήγουν στην Αφρική από τις εύπορες χώρες της Δύσης. Ωστόσο, η πλειονότητά τους καταλήγει σε χωματερές, δημιουργώντας ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η εγκατάσταση στην Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ και είναι φτιαγμένη από υφάσματα και ρούχα που έχουν συλλεχθεί από την Ελλάδα και προορίζονταν για ανακύκλωση ή επανάχρηση στη βιομηχανία, όπου και θα καταλήξουν μετά την παρουσίαση. Η εγκατάσταση με τους τόνους παλιών ρούχων καταδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης στον Παγκόσμιο Βορρά, ενώ συγχρόνως φωτίζει τις αυστηρές νομοθεσίες, οι οποίες επιβάλλουν ρητά τη μεταφορά και την εναπόθεση των υφασμάτινων αποβλήτων στον Παγκόσμιο Νότο ως μέρος της υποτιθέμενης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 26 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023
Ελεύθερη πρόσβαση
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

4. Το νέο Μουσείο Αλέκου Φασιανού ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό

Το Μουσείο Αλέκου Φασιανού θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις 26 Απριλίου 2023. Το κτίριο του Μουσείου σχεδιάστηκε από κοινού τη δεκαετία του ’90 από τον Αλέκο Φασιανό και τον Κυριάκο Κρόκο, διάσημο αρχιτέκτονα και μακροχρόνιο φίλο και συνεργάτη του καλλιτέχνη. Βρίσκεται στην αθηναϊκή περιοχή του Μεταξουργείου, στο κέντρο της πόλης. Το αρχιτεκτονικό τού ύφος και ο ρυθμός του απεικονίζουν τις αισθητικές και φιλοσοφικές αρχές που διέπουν το έργο του Αλέκου Φασιανού, καθιστώντας το ένα από τα λίγα μουσεία στα οποία η συνεργασία μεταξύ αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη ενισχύει τον διάλογο μεταξύ των έργων και του χώρου που τα περιβάλλει. Με διεπιστημονική προσέγγιση, το μουσείο θα διοργανώνει περιοδικές εκθέσεις, συζητήσεις και ακαδημαϊκές δραστηριότητες σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα και οργανισμούς καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Ωράρια Λειτουργίας: Τετάρτη με Παρασκευή: 11πμ – 4μμ | Σάββατο & Κυριακή: 11πμ – 3μμ
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10€. Μειωμένη είσοδος: 7€ (Μαθητές, φοιτητές, άνω των 65)
Μουσείο Αλέκου Φασιανού, Νεοφύτου Μεταξά 15, Αθήνα. Τηλ: +30 210 72 41 580.

5. Κάρολος Σκυριανός: Αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον αγωνιστή ζωγράφο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη θα εκτεθούν τα έργα του ζωγράφου Κάρολου Σκυριανού έως τις 10 Μαΐου. Ο Κάρολος Σκυριανός (1921-2016) ήταν ένας ασυμβίβαστος αγωνιστής και παθιασμένος ζωγράφος, αφοσιωμένος στη Γνώση. Ακολούθησε το μακρύ ταξίδι της εξορίας σε Μακρόνησο, Ικαρία και Άη Στράτη, όπου μέσα σε συνθήκες αντίξοες και απάνθρωπες , φύτρωσαν καλλιτεχνικά άνθη. Σε αυτά τα έργα του, ο Κάρολος Σκυριανός ανοίγει ρωγμές πάνω στον παγωμένο χρόνο της εξορίας. Τα χωρικά σύνορα του τόπου δεν είναι ικανά να περιχαρακώσουν την ελευθερία της σκέψης και τον πλούτο των συναισθημάτων. Ως άνθρωπος που υπηρέτησε την Γνώση μέσω της επαγγελματικής του ενασχόλησης με την Εγκυκλοπαίδεια, ο Κάρολος Σκυριανός είναι ταυτόχρονα ένας καταγραφέας της Ιστορίας. Χωρίς ιδεοληψίες και κομματικές επιταγές, αποτυπώνει τα τοπία και τους ανθρώπους με την υποκειμενική ακρίβεια της ιστορικής τεκμηρίωσης.
Διάρκεια Έκθεσης: 25 Απριλίου – 10 Μαΐου
Μέρες και Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 – 22.00
Είσοδος Ελεύθερη
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 26 Απριλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b