MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Mattel: Κυκλοφόρησε κούκλα Barbie με σύνδρομο Down

Σε μια προσπάθεια να διευρύνει τη γκάμα της βοηθώντας όλο και περισσότερα παιδιά να βρουν ένα παιχνίδι που να τα αντιπροσωπεύει, η εταιρεία Mattel λάνσαρε την πρώτη της κούκλα με σύνδρομο Down.

Φωτογραφία: Mattel
Monopoli Team

Η εταιρεία Mattel λάνσαρε την πρώτη της κούκλα με σύνδρομο Down με στόχο «όλα τα παιδιά να δουν τον εαυτό τους στη Barbie» καθώς και «να παίξουν με κούκλες που δεν μοιάζουν με τον εαυτό τους».

Η εταιρεία έχει πολλές φορές κατηγορηθεί πως για το γεγονός πως η εικόνα της παραδοσιακής Barbie δεν αντιπροσωπεύει πραγματικές γυναίκες και γι’ αυτόν τον λόγο τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει σε νέα λανσαρίσματα της κούκλας Barbie, όπως για παράδειγμα με ακουστικό βαρηκοΐας, προσθετικό μέλος και αναπηρικό καροτσάκι. Επιπλέον, έχει κυκλοφορήσει και μία σειρά από κούκλες που αποτελείται από τις Curvy Barbie, Tall Barbie και Petite Barbie, καθώς και ένα ευρύ φάσμα με διαφορετικές αποχρώσεις δέρματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Rose Ayling-Ellis και η Barbie δημιούργησαν την πρώτη κούκλα με ακουστικά βαρηκοΐας12.09.2018

Σήμερα, γι’ αυτή την νέα κούκλα, η εταιρεία συνεργάστηκε στενά με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down των ΗΠΑ (NDSS), έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτή θα αντιπροσωπεύει με ακρίβεια ένα άτομο με σύνδρομο Down.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATTEL (@mattel)

Μάλιστα, συμβουλεύτηκε το NDSS καθώς και ιατρικούς επαγγελματίες προκειμένου να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόταν για τη διαδικασία σχεδιασμού του προσώπου και του σώματος της κούκλας, έτσι ώστε αυτή να είναι πιο ενδεικτική των γυναικών με σύνδρομο Down. Έτσι, αυτή η νέα Barbie έχει πιο κοντό σκελετό και πιο μακρύ κορμό, ενώ το πρόσωπό της είναι πιο στρογγυλό με μικρότερα αυτιά, πιο επίπεδη μύτη και αμυγδαλωτά μάτια – χαρακτηριστικά γυναικών με σύνδρομο Down.

Επιπλέον, η κούκλα φοράει ένα φόρεμα σε κίτρινο και μπλε, χρώματα που συνδέονται με την επίγνωση του συνδρόμου Down, καθώς κι ένα ροζ κρεμαστό κολιέ με τρία σιρίτια που αντιπροσωπεύουν τα τρία αντίγραφα του 21ου χρωμοσώματος, του γενετικού υλικού που προκαλεί τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την πάθηση.

Φωτογραφία: Mattel

Η Ellie Goldstein, το μοντέλο με σύνδρομο Down από τη Βρετανία που εμφανίστηκε στην καμπάνια για τη νέα Barbie, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι «πολύ χαρούμενη» γι’ αυτή την κούκλα. «Η διαφορετικότητα είναι σημαντική για μένα, καθώς οι άνθρωποι πρέπει να βλέπουν περισσότερους ανθρώπους σαν εμένα εκεί έξω και να μην κρύβονται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDisney: Ηθοποιός με σύνδρομο Down θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία “Πίτερ Παν”12.09.2018

Η κούκλα είναι μέρος της σειράς Barbie Fashionistas, η οποία κυκλοφόρησε το 2022. Η ίδια η Mattel περιγράφει αυτή τη συλλογή ως «την πιο ποικιλόμορφη και περιεκτική σειρά με κούκλες που έχει ως στόχο να εμπνεύσει ακόμη περισσότερες αληθινές ιστορίες».

Με πληροφορίες από Guardian. 

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b