MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι: 7 υπέροχα χωριά της Κρήτης για ανοιξιάτικες αποδράσεις

Παραδοσιακοί οικισμοί με λιθόστρωτα σοκάκια και ανθισμένες αυλές, καταπράσινα τοπία και φαράγγια που σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις – Η άνοιξη ταιριάζει γάντι σε αυτά τα γραφικά χωριά της Κρήτης.

Photo by Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash
Photo by Nik Shuliahin 💛💙 on Unsplash
Monopoli Team

Λίγο πριν καλοκαιριάσει και βάλουμε πλώρη για τις μαγευτικές παραλίες του νησιού, ταξιδεύουμε στα ορεινά για να γνωρίσουμε μερικά από τα πιο γραφικά χωριά της Κρήτης.

Το «σενάριο» απόδρασης περιλαμβάνει βόλτες σε παραδοσιακούς οικισμούς, καλό φαγητό και απολαυστικές πεζοπορίες σε ανθισμένα μονοπάτια, βουνοκορφές και φαράγγια. Για τους λάτρεις της αυθεντικής Κρήτης, διαλέξαμε 7 υπέροχα χωριά, από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι, που είναι ιδανικά για αποδράσεις αυτή την εποχή.

Αρχάνες, Ηράκλειο

Σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου και μόλις 7 χλμ. από το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, θα συναντήσετε έναν από τους πιο γοητευτικούς και φημισμένους οικισμούς της Κρήτης, τις Αρχάνες. Το πολύχρωμο αυτό χωριό, που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 380 μέτρων, στο βορειοανατολικό άκρο της κοιλάδας του Γιούχτα, έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, όσον αφορά την οικιστική του ανάπτυξη. Τα σπίτια έχουν αναπαλαιωθεί με τέχνη, μεράκι, μα πάνω απ’ όλα σεβασμό στην παράδοση του τόπου. Η βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό με τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα καλοδιατηρημένα σπίτια και τις ολάνθιστες αυλές, είναι απολαυστική.

Στις Αρχάνες υπάρχουν ενδιαφέροντα μουσεία (Λαογραφικό, Αρχαιολογικό, Κρητικής Ιστορίας και Παράδοσης), ωραία μαγαζιά για να ψωνίσετε χειροτεχνίες και τοπικά προϊόντα και ταβέρνες για να δοκιμάσετε αυθεντικές κρητικές γεύσεις μαζί με το φημισμένο ντόπιο κρασί. Κάντε και μια στάση και στην αναπαλαιωμένη «Φάμπρικα Ελένη», για να μάθετε τα πάντα για τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής ελαιόλαδου. Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να ανέβουν στον λόφο του Φουρνιού με το μινωικό νεκροταφείο και να περπατήσουν στα μονοπάτια του Γιούχτα, του ιερού βουνού των Μινωιτών με ύψος 811 μ.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b