MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Τα αερόστατα είναι το νέο trend στο διαστημικό τουρισμό – Mε εισιτήριο 120.000 ευρώ

Τα ταξίδια στη στρατόσφαιρα με αερόστατο φαίνεται να είναι ο νέος οικονομικότερος τρόπος διαστημικού τουρισμού. Ένα τέτοιο σύστημα παρουσίασε η εταιρεία Zephalto που από το 2025 σκοπεύει να προσφέρει 60 τέτοιες πτήσεις ετησίως.

Monopoli Team

Ενώ το ταξίδι στο διάστημα ήταν κάποτε ένα προνόμιο που απολάμβανε κανείς μόνο αν ήταν αστροναύτης, η ιδιωτική βιομηχανία διαστημικού τουρισμού δίνει πλέον στο –ομολογουμένως εύπορο- κοινό την ευκαιρία να φύγει με πτήσεις από τη Γη και να απολαύσει μία από αυτές τις ακραίες εμπειρίες.

Στον αντίποδα της κλασικής χρήσης πυραύλων πλήρους ισχύος για την απογείωση των διαστημοπλοίων, μια πιο προσιτή μέθοδος ιδιωτικών διαστημικών ταξιδιών φαίνεται να είναι οι νέες πτήσεις με αερόστατο, η τελευταία από τις οποίες μόλις ανακοινώθηκε από τη νεοσύστατη γαλλική εταιρεία Zephalto.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠικάσο: Σε δημοπρασία πορτρέτο αξίας 40 εκατομμυρίων, που απεικονίζει τη μούσα του, Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ12.09.2018

Η Zephalto Ιδρύθηκε από τον Vincent Farret d’Astiès το 2016 και στοχεύει να προσφέρει πτήσεις στη στρατόσφαιρα με ένα ειδικά κατασκευασμένο σκάφος που ανυψώνεται με τη χρήση ενός γιγαντιαίου μπαλονιού, παρόμοιο με εκείνα της Space Perspective Neptune Spaceship που ανακοινώθηκε το 2020 ή το σκάφος World View που παρουσιάστηκε το 2021.

Τα σκάφη της Zephalto μπορούν να απογειωθούν από πολλά διαφορετικά ειδικά κατασκευασμένα σημεία εκτόξευσης σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑM-Power Festival: Με δύναμη για την αναπηρία12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b