MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κουβέιτ κατασκευάζει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο

Ποιο Ντουμπάι; Το Κουβέιτ σχεδιάζει να κατασκευάσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο. Εμπνευσμένη από τις αραβικές νύχτες, η κατασκευή 234 ορόφων θα υψωθεί 1.000 μέτρα στον ουρανό και θα εκθρονίσει το εμβληματικό Burj Khalifa.

Monopoli Team

Η μοίρα κάθε ρεκόρ είναι μία: κάποια στιγμή θα καταρριφθεί. Αυτό λοιπόν είναι το πεπρωμένο και για το ψηλότερο ακίνητο στον κόσμο, το Burg Khalifa που βλέπει το θρόνο του να κινδυνεύει από ένα άλλο ακόμη ψηλότερο κτίριο: τον πύργο Burj Mubarak στο Κουβέιτ.

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της χώρας, το Madinat Al Hareer, γνωστό και ως Silk City, θα στεγάσει έναν πύργο ενός χιλιομέτρου, κόστους 132 δισ. δολαρίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2023. Το Burj Mubarak, ωστόσο, αναμένεται να χρειαστεί τουλάχιστον 25 χρόνια για να ολοκληρωθεί, αφήνοντας αρκετό χρόνο στον Burg Khalifa για να απολαύσει τη δόξα του.

Σύμφωνα με το Business Insider, ο ουρανοξύστης του Κουβέιτ θα διαθέτει ένα μοναδικό σχέδιο που θα περιλαμβάνει τρεις αλληλοσυνδεόμενες, συστρεφόμενες δομές, οι οποίες θα αντέχουν ανέμους ταχύτητας 240 χλμ./ώρα και κραδασμούς που θα προκύπτουν από διάφορες εδαφικές και ατμοσφαιρικές ανωμαλίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών 2023: Μάρτιν Σκορσέζε, «Ιντιάνα Τζόουνς» και Γουές Άντερσον στο φετινό line-up12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Ειδοποιήσεις σε ιδιοκτήτες για ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη – Ακολουθούν πρόστιμα
Επίκαιρα
Συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς: Τι προβλέπει η πρώτη φάση της εκεχειρίας
Επίκαιρα
«Τέλος» οι σκαλωσιές από τη δυτική πλευρά του Παρθενώνα
Επίκαιρα
Συμμαχία για την Άγρια Ζωή: Ο άνθρωπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα ζώα
Επίκαιρα
Οδηγός για το φετινό επίδομα θέρμανσης – Οι πληρωμές και τα κριτήρια
Editors
Bella Ciao#34 – Το άγχος του sold out
Επίκαιρα
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,1% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο
Επίκαιρα
Κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα
Επίκαιρα
Οδηγός: Υπολογίστε πόσα κερδίζετε από τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν το 2026
Επίκαιρα
Ο Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Επίκαιρα
Συνεχίζουν οι καθυστερήσεις στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Τι ζητούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Επίκαιρα
Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου – Τι ισχύει για ΜΜΜ και ταξί