MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πριν από 133 χρόνια, πεθαίνει ο Τζόζεφ Μέρικ, ο «άνθρωπος ελέφαντας»

Αντιμετωπίστηκε ως «φρικτό τέρας». Στοίχειωσε τα όνειρα των μικρών παιδιών και έκανε τους μεγάλους να αποστρέφουν το βλέμμα τους με αηδία. Ο Τζόζεφ Μέρικ, ο επονομαζόμενος και «άνθρωπος ελέφαντας» πέθανε μια ημέρα σαν σήμερα.

Τζόζεφ Μέρικ | YouTube
Τζόζεφ Μέρικ | YouTube
Monopoli Team

Έζησε τη, σύντομη, ζωή του, κάπου ανάμεσα στα νοσοκομεία και το τσίρκο. Όλοι τον αντιμετώπιζαν σαν τέρας. Σαν κάτι που δεν είχε ζωή. Οι περισσότεροι δεν ήθελαν καν να τον πλησιάσουν ή έστω να τον κοιτάξουν. Λες και θα τους «κολλούσε» κάποια αρρώστια. Ο Τζόζεφ Μέρικ, που πέθανε μια ημέρα σαν σήμερα, πριν από 133 χρόνια, σε ηλικία μόλις 27 ετών, έζησε μέσα σε έναν ατελείωτο εφιάλτη από τον οποίο δεν μπορούσε να γλιτώσει. Είναι τρομακτικό αν το σκεφτεί κανείς… Τελικά, ίσως ο θάνατος να ήταν μια λύτρωση για τον ίδιο. Με τον θάνατό του, εκείνος ο ατελείωτος εφιάλτης είχε, επιτέλους, τελειώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNASA: Νέος διαδραστικός 3D χάρτης μάς ταξιδεύει εικονικά στον Άρη12.09.2018

Ποιος ήταν ο Τζόζεφ Μέρικ

Ο Τζόζεφ Κάρεϊ Μέρικ γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1862 στο Λέστερ της Αγγλίας ως ένα καθόλα υγιές παιδί. Είχε, μάλιστα, και δυο αδελφάκια. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Τον Ουίλλιαμ Άρθουρ και τη Μάριον Ελάιζα. Όλα τους γεννήθηκαν και έζησαν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους υγιέστατα. Όταν ο Τζόσε έγινε 5 ετών, ωστόσο, όλα άλλαξαν. Άρχισε να εμφανίζει κάποιους (μικρούς στην αρχή, μεγαλύτερους αργότερα) σαρκώδεις όγκους σε όλο του το σώμα, ενώ η επιδερμίδα του άρχισε να αποκτά ένα πιο γκριζωπό χρώμα. Οι γονείς του απέδωσαν φυσικότατα τη δυσμορφία του σε έναν ελέφαντα που είχε τρομάξει την εγκυμονούσα μητέρα του, κι αυτό ήταν όλο. Αυτό, ωστόσο, ήταν μια απλοϊκή εξήγηση που δεν μπορούσε να έχει κάποια επιστημονική βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Goodbye Lindita» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b