MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: Όλες οι προτάσεις για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και η δωρεάν ατζέντα μας είναι γεμάτη δωρεάν πασχαλινές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Photo by Jeshoots on Unsplash
Monopoli Team

Πάμε Βιβλιοθήκη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, προσκαλεί το κοινό τη Μεγάλη Εβδομάδα για να απολαύσει ανοιξιάτικα παιχνίδια, πασχαλινές κατασκευές και περιπετειώδη ταξίδια μέσα από παραμύθια της Βιβλιοθήκης! Τη Μεγάλη Δευτέρα συγκεκριμένα, τα παιδιά 6 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα Πασχαλινά ήθη και έθιμα με οπτικοακουστικά μέσα, παραμύθια, δραστηριότητες και κατασκευές. Tη Μεγάλη Τρίτη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν υπέροχες λαμπάδες με την τεχνική decoupage, για τον εαυτό τους ή τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τη Μεγάλη Τετάρτη θα μπορούν να κατασκευάσουν πασχαλινά στεφάνια από φελιζόλ, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, οι πασχαλινές εκδηλώσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης ρίχνουν αυλαία με ένα τελευταίο εργαστήριο, στο οποίο τα παιδιά θα ζωγραφίσουν διακοσμητικά πασχαλινά ποτήρια, για να στολίσουν το τραπέζι της Ανάστασης!
Κλείστε θέση τηλεφωνικά: 210 9940699
10-13/4 11:00-13:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης – Νικομάχου 18, Ηλιούπολη

Πασχαλινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο ΠΙΟΠ

Photo by Bianca Ackermann on Unsplash

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το Πάσχα με τρία εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, για ενήλικες, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Το πρώτο από αυτά έχει τίτλο “Πασχαλινά χειροτεχνήματα” και θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, με την εικαστικό Αριάδνη Μαργαρίτη. Οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν πασχαλινά φαναράκια και άλλα όμορφα διακοσμητικά για το σπίτι ή για να τα προσφέρουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Εκτός από το εργαστήριο που θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου το πρωί, το ΠΙΟΠ θα φιλοξενήσει την ίδια μέρα στις 17:30 εργαστήρι πασχαλινής λαμπάδας, όπου οι συμμετέχοντες θα διακοσμήσουν τη δική τους ξεχωριστή λαμπάδα και θα θυμηθούν τον διαχρονικό συμβολισμό της, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν και δώρα από χαρτί για τους αγαπημένους τους.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής για το πρώτο εργαστήρι στη διεύθυνση [email protected], και για το δεύτερο εργαστήρι στη διεύθυνση [email protected] γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία του εργαστηρίου
10/4, 11:30-13:30
11/4, 11:30-13:30 και 17:30

ΠΙΟΠ – Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Πάθος: Παράσταση λόγου και μουσικής στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ψυρρή


Τη Μεγάλη Δευτέρα, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Ψυρρή, ο Δημήτρης Βερύκιος διαβάζει με τον δικό του τρόπο αποσπάσματα από ιερά κείμενα που αναφέρονται στο Θείο Πάθος και η Θέλμα Καραγιάννη ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Παπαθανασίου κ.ά.) σε ποίηση σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, μεταξύ άλλων των Γιώργου Σεφέρη, Νίκου Γκάτσου και Γιάννη Ρίτσου.
10/4, 20:00
Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Ψυρρή – Σταδίου 28, Αθήνα

Ο κ. Αυγός με ανοιχτές αγκάλες: Εργαστήρι κεραμικής για όλη την οικογένεια στο Κέντρο Πηλού

Την Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου και την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, το Κέντρο Πηλού του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει το εργαστήρι κεραμικής «Ο κ. Αυγός με ανοιχτές αγκάλες». Εκεί, ο κ. Αυγός καλωσορίζει τους συμμετέχοντες και τους πληροφορεί για τον πηλό και την τέχνη της κεραμικής, και στη συνέχεια τους βοηθά να πλάσουν τα δικά τους πήλινα αυγά!
11-12/4, 15:00-16:30, 17:00-18:30, 19:00-20:30
Δηλώσεις συμμετοχής 210 9247031, 10:00 – 14:00
Κέντρο Πηλού – Φανοσθένους και Σφιγγός, Νέος Κόσμος

Ανακαλύψτε περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΞεχωριστές πασχαλινές αγορές στα φιλανθρωπικά και φιλοζωικά bazaar της πόλης12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b