MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: Όλα όσα θα δούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα σε τηλεόραση και πλατφόρμες

Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι εδώ και εμείς συγκεντρώσαμε τις ταινίες και σειρές που ξεχωρίζουν στην τηλεόραση και σε streaming πλατφόρμες, για να μπούμε σε κλίμα κατάνυξης.

author-image Σπύρος Χαϊντούτης

Οι ταινίες και οι σειρές σχετικές με την θρησκεία και τα πάθη του Χριστού έχουν γίνει κάτι σαν έθιμο κάθε Πάσχα. Έτσι λοιπόν, και αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα συγκεντρώνουμε όλες τις ταινίες και σειρές που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της τηλεόρασης και των streaming platforms και υπόσχονται να μας βάλουν στο κατάλληλο κλίμα κατάνυξης.

Τηλεόραση

 “Μαρία η Μαγδαληνή” του Garth Davis: ANT1 στις 21.00, Μεγάλη Δευτέρα

Η νεαρή Μαρία από τα Μάγδαλα (Rooney Mara) επαναστατεί ενάντια στη θέληση της οικογένειάς της να την παντρέψει με έναν μεγαλύτερό της χήρο και την εγκαταλείπει, ακολουθώντας (μόνη αυτή ανάμεσα σε 12 άντρες) τον Ιησού τον Ναζωραίο (Joaquin Phoenix) και τον πύρινο όσο και πνευματικά λυτρωτικό λόγο του.

“Η έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες” του Ridley Scott: ANT1 στις 21.00, Μεγάλη Τρίτη

Αμερικανικό δράμα βασισμένο στα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης. Όταν αποκαλύπτεται η πραγματική καταγωγή του, ο Μωυσής (Christian Bale) θα ηγηθεί της προσπάθειας των σκλαβωμένων Ισραηλιτών να αποτινάξουν τον αιγυπτιακό ζυγό και να φτάσουν στη Γη της Επαγγελίας.

“Ο Υιός του Θεού” του Christopher Spencer: ΕΡΤ1 στις 23.00, Μεγάλη Πέμπτη

Ιστορικό δράμα Αμερικανικής παραγωγής του 2014. Η ιστορία της ζωής του Ιησού (Diogo Morgado)  από την ταπεινή γέννησή του μέσα από τις διδασκαλίες, τη Σταύρωση και την Ανάσταση.

“Τα πάθη του Χρσιστού” του Mel Gibson: ΣΚΑΪ στις 23.00, Μεγάλη Πέμπτη

Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού (Jim Caviezel) , από τη στιγμή της σύλληψής του μετά την προσευχή στον κήπο της Γεσθημανής, ως την ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, την πορεία στον Γολγοθά και τη Σταύρωση.

“Ιωάννα της Λωραίνης” του Luc Besson: ΣΚΑΪ, στις 23.15, Μεγάλη Παρασκευή

Ιστορική ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 1999. Στη διάρκεια του Εκατονταετούς Πολέμου, μια αγράμματη επαρχιωτοπούλα (Milla Jovovich) που ισχυρίζεται ότι ακούει θεϊκές φωνές τίθεται επικεφαλής των γαλλικών στρατευμάτων που μάχονται κατά των Άγγλων, ελευθερώνει τη Ρεμς όπου στέφεται βασιλιάς ο Κάρολος Ζ΄, προδίδεται στη συνέχεια από αυτόν, αιχμαλωτίζεται από τους εχθρούς της και καίγεται στην πυρά ως αιρετική και μάγισσα.

“Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ” του Franko Jeffireli: ANT1 στις 21.00, σε 4 μέρη, από Μεγάλη Τετάρτη έως Μεγάλο Σάββατο

Η πιo κοσμαγάπητη και μεγαλoπρεπής θρησκευτική παραγωγή για τα πάθη του Χριστού στηv ιστoρία της τηλεόρασης από το 1977 με τον Robert Powell στον ρόλο του μεσσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCOSMOTE CINEMA KIDS: Νέο pop-up κανάλι με περισσότερες από 50 μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες στην COSMOTE TV12.09.2018

“Η Βίβλος” των Roma Downey και Mark Burnett: ANT1 στις 00.15, σε 3 μέρη, από Μεγάλη Τετάρτη έως Μεγάλη Παρασκευή

Αμερικανική παραγωγή του 2013 από το History Channel που βασίζεται στην Βίβλο και καλύπτει όλα όσα έχουν συμβεί από τη «Γένεση μέχρι την Αποκάλυψη» σε μία μεγάλη και ολοκληρωμένη αφήγηση. Περιλαμβάνει τις “προφανείς” ιστορίες, όπως είναι η Κιβωτός του Νώε, η Έξοδος, καθώς και η γέννηση, ο θάνατος, και η Ανάσταση του Ιησού.

“Βαραββάς” του Richard Fleischer: MEGA στις 13.40, Μεγάλη Παρασκευή

Δραματική ταινία παραγωγής του 1961. Όταν ο κυβερνήτης Πόντιος Πιλάτος δίνει την επιλογή στον λαό να σώσουν από τον σταυρό είτε τον Βαραββά (Anthony Quinn), έναν εγκληματία, είτε τον Ιησού ως αιρετικό, το πλήθος διαλέγει τον πρώτο. Από τότε και μέχρι το τέλος της ζωής του, η εικόνα του Ιησού Χριστού τον στοιχειώνει.

Online Πλατφόρμες

“The chosen-Ο Εκλεκτός” του Dallas Jenkins στο Netflix

Δραματική σειρά 8 επεισοδίων του 2019 για τα θαύματα του Ιησού (Jonathan Roumie) και το ξεκίνημα του ταξιδιού του.

“Νώε” του Darren Aronofsky στο Netflix

Δραματική ταινία Αμερικανικής παραγωγής του 2014 με τον Russell Crowe στον ρόλο του Νώε, τον επίλεκτο του θεού, βασισμένη στα γεγονότα του κατακλεισμού του Νώε της Παλαιάς Διαθήκης.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b