MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 5 Απριλίου

Προβολές, συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων με δωρεάν είσοδο, στη σημερινή μας ατζέντα για την Τετάρτη 5 Απριλίου.

Monopoli Team

Petit Plan: Americana III στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το Petit Plan: Americana, που πρωτοπαρουσίασε το 2021 η Ελληνοαμερικανική Ένωση, επιστρέφει για 3η χρονιά, από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε ταινίες που έχουν διακριθεί από την Ακαδημία Κινηματογράφου των ΗΠΑ. Μερικές από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ αλλά και κινουμένων σχεδίων στην ιστορία των Όσκαρ θα προβληθούν στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με ελεύθερη είσοδο και ειδικούς καλεσμένους που θα προλογίζουν κάθε μέρα το πρόγραμμα των ταινιών. Την Τετάρτη 5 Απριλίου το πρόγραμμα θα προλογίσει η Μαρία Λεωνίδα και θα προβληθούν οι ταινίες «Μια νύχτα στο Γκάρντεν» (Υπόθεση: Το 1939, 20.000 Αμερικάνοι βρέθηκαν στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης για να γιορτάσουν την άνοδο του Ναζισμού λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα γεγονός που έχει ξεχαστεί από την ευρύτερη αμερικάνικη ιστορία.), «Ο Σούπερμαν του Σεντ Λιούις» (Υπόθεση: Ο Μπρους Φρανκς Τζούνιορ είναι ένας 34χρονος ράπερ, ακτιβιστής και εκπρόσωπος της πολιτείας από το Σεντ Λούις του Μιζούρι. Γνωστός ως Σούπερμαν στους ψηφοφόρους του, είναι μια πολιτική προσωπικότητα γεμάτη αντιφάσεις που έχει ξεπεράσει μια ανείπωτη απώλεια για να γίνει ένας από τους πιο συναρπαστικούς νέους ηγέτες της χώρας του.), «Η βασίλισσα του μπάσκετ» (Υπόθεση: Ένα πορτρέτο της Λούσι Χάρις, η οποία έβαλε το πρώτο καλάθι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων των γυναικών και ήταν η πρώτη και μοναδική γυναίκα που επισήμως έγινε ντραφτ στο NBA.), «Περίοδος. Τέλος καταδίκης.» (Υπόθεση: Γυναίκες σε ένα χωριό έξω από το Δελχί της Ινδίας μάχονται κατά του στίγματος της περιόδου όταν μαθαίνουν να παρασκευάζουν σερβιέτες.)
5/4, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Φεστιβάλ Νέων “Οι νεανικές πρωτοβουλίες στο προσκήνιο” στο Σεράφειο

Την Τετάρτη 5 Απριλίου το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας και το Mediterranean College διοργανώνουν Φεστιβάλ Νέων “Οι νεανικές πρωτοβουλίες στο προσκήνιο”, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ είναι ανοικτό στο κοινό και απευθύνεται σε όλους, κυρίως σε νέες και νέους, άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας και οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν καινοτόμες πρωτοβουλίες που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από ομάδες νέων στην Ελλάδα με στόχο την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενώ θα γίνει διαγωνισμός για την ανάδειξη της καλύτερης πρωτοβουλίας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λάβει χώρα Youth Fair, όπου νέοι και νέες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των οργανώσεων, να ενημερωθούν για ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις και να μάθουν πώς μπορούν να γίνουν πιο ενεργοί στις τοπικές κοινότητες και θα κληρωθούν υποτροφίες σπουδών για τα προγράμματα Mediterranean Professional Studies (MPS).
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ
5/4, 18:00
Σεράφειο Δήμου Αθηνών- Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλευσίνα: Το έργο του γλύπτη Θόδωρου αποκαλύπτεται12.09.2018

Διάλεξη “Οι εφαρμογές των Μαθηματικών στην σύγχρονη κοινωνία” στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Τετάρτη 5 Απριλίου το Ίδρυμα Ευγενίδου προσκαλεί το κοινό στη διάλεξη με τίτλο “Οι εφαρμογές των Μαθηματικών στην σύγχρονη κοινωνία”. Στόχος είναι να προβληθούν μερικές από τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές περιοχές που τα Μαθηματικά αποτέλεσαν και αποτελούν το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξής τους. Η διάλεξη αποτελεί το πρώτο μέρος του Κύκλου Διαλέξεων με τίτλο “Εφαρμογές Επιστήμης & Τεχνολογίας στον Σύγχρονο Kόσμο”. Στη διάλεξη θα μιλήσει ο Ιωάννης Εμμανουήλ, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Νικόλαος Αλικάκος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, η Βάνα Σύψα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Εμμανουήλ Γεωργούλης, Καθηγητής ΕΜΠ & Καθηγητής Heriot-Watt University, UK & Συνεργαζόμενο Μέλος ΙΥΜ-ΙΤΕ και ο Δημήτριος Φωτάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο κ. Γεώργιος Δάσιος, Oμότιμος Καθηγητής Παν/μίου Πατρών, Aντεπιστέλλον Μέλος Ακαδημίας Αθηνών.
5/4, 18:00
Ίδρυμα Ευγενίδου – Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο

Παρουσίαση του βιβλίου “Κόρες” της Lucy Fricke στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Την Τετάρτη 5 Απριλίου, τo Goethe-Institut σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κείμενα υποδέχονται τη Lucy Fricke και προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του best seller μυθιστορήματός της, “Κόρες”. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη και η παρουσίαση βιβλίου και η συζήτηση με την συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί στα γερμανικά και στα ελληνικά. H ηθοποιός Νατάσα Νταϊλιάνη θα διαβάσει αποσπάσματα από την ελληνική έκδοση του βιβλίου, ενώ η ανάγνωση του πρωτότυπου έργου θα γίνει στα γερμανικά από τη συγγραφέα Lucy Fricke. Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα: Οι “Κόρες” είναι ένα μυθιστόρημα για τη φιλία, τους πατέρες και τη ζωή στη δεκαετία των σαράντα. Η Μάρθα και η Μπέτυ, φίλες από το Βερολίνο, ξεκινούν για ένα ταξίδι στην Ελβετία. Μαζί τους στο πίσω κάθισμα ένας ανατρεπτικός πατέρας που φαινομενικά έχει βαρεθεί τη ζωή. Αλλά η ζωή δεν αποτινάζεται έτσι απλά. Κάποιες φορές πρέπει να συνεχίσεις το ταξίδι στην Ιταλία, στην Ελλάδα, όλο και πιο βαθιά στις αβύσσους της ιστορίας σου.
5/4, 19:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα 

Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά: Το ηχητικό έργο της Ελένης Ρήγα στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atlas of Mediterranean Liquidity και της ομώνυμης έκθεσης στο Goethe-Institut Athen, όπως και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) το Ινστιτούτο παρουσιάζει το ηχητικό έργο “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών: Κρυφά νερά” σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Πρόκειται για ένα έργο γύρω από το νερό και τα κοινά (commons) στην Αθήνα. Από τη θέση του Μεσογειακού Νότου, θέτει καίρια ερωτήματα σχετικά με το κλίμα και την κοινωνική αλλαγή σε σχέση με το νερό και το σώμα. Περιλαμβάνει προηχογραφημένους ήχους των κρυμμένων νερών της Αττικής, συνεντεύξεις από συνεργάτες, όπως και αποσπάσματα από κείμενα και έργα τέχνης που είναι μέρος του προγράμματος “Το Γραφείο των Υδάτινων Κοινών” το οποίο επιμελείται η Ελένη Ρήγα.
20/3 έως 6/4, 08:00-22:00
Ινστιτούτο Γκαίτε – Ομήρου 14-16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2023: Πληθωρικό και εξωστρεφές12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b