MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά την Αγγλία και η γυναικεία ομάδα της Νέας Ζηλανδίας αλλάζει την εμφάνισή της λόγω εμμήνου ρύσεως

Οι γυναικείες εθνικές ομάδες θέτουν στο προσκήνιο την έμμηνο ρύση και τον επαγγελματικό αθλητισμό και αλλάζουν τα σορτσάκια στις εμφανίσεις του αντικαθιστώντας τα λευκά με πιο σκουρόχρωμα.

Monopoli Team

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας, οικοδέσποινα μαζί με την Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, θα κάνει το ντεμπούτο της με τη νέα της εμφάνιση σε φιλικό αγώνα. Για πρώτη φορά, οι Ferns -όπως είναι γνωστή η γυναικεία ομάδα της Νέας Ζηλανδίας – εγκαταλείπουν το λευκό χρώμα στο σορτσάκι τους, μια αλλαγή που επικροτείται από όλες τις παίκτριές τους επειδή μειώνει το «άγχος λόγω της εμμήνου ρύσεως».

«Το μπλε χρώμα είναι μια καταπληκτική αλλαγή και ακόμη καλύτερα, η απουσία λευκού σορτς είναι φανταστική για τις γυναίκες με οποιοδήποτε είδος άγχους περιόδου. Ήταν πάντα κάτι που οι αθλήτριες, όχι μόνο οι ποδοσφαιρίστριες, έπρεπε να αντιμετωπίσουν», δήλωσε η επιθετικός Χάνα Γουίλκινσον σε δήλωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νέας Ζηλανδίας την περασμένη Δευτέρα (03/04).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες ηθοποιοί διεκδικούν το Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2023;12.09.2018

Η πολύπειρη άσος, με περισσότερες από 100 συμμετοχές ως διεθνής, σημειώνει ότι η αλλαγή χρώματος βοηθά τις αθλήτριες να «επικεντρωθούν περισσότερο στην απόδοση» του αθλήματός τους και αναφέρει ότι πρόκειται για ένα «σημάδι αναγνώρισης και εκτίμησης για την υγεία των γυναικών».

«Είμαι περήφανη που είμαι μέρος αυτού του κινήματος», δήλωσε την Τρίτη στο Instagram η Annalie Longo, ακραία επιθετικός της ομάδας της Νέας Ζηλανδίας, η οποία συμμετείχε στην παρουσίαση της εμφάνισης, η οποία θα «ντεμπουτάρει» σε έναν αγώνα εναντίον της Ισλανδίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝα κηρυχθεί διατηρητέα η χρήση των ιστορικών σινεμά Ιντεάλ και Άστορ12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b