MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και ομιλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Σάββατο 1 Απριλίου

Open House Athens 2023

Το 10ο Open House Athens επιστρέφει στις 1 και 2 Απριλίου. Δεκάδες κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους, 2 διαδρομές εκτυλίσσονται στην πόλη και 500 εθελοντές ετοιμάζονται να μας ξεναγήσουν στην αρχιτεκτονική της Αθήνας! Ένα ακόμα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό ξεκινά, με στόχο να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και την πόλη μας λίγο καλύτερα. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξεναγήσεις κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, κατοικίες, εργασιακούς χώρους με τα Open Tours, αλλά και σε διαδρομές αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος με τα Open walks.
Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ξεναγήσεων και των δράσεων, εδώ 
1/4 και 2/4, 10:00-20:00

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη διοργανώνει την “Γιορτή της Άνοιξης” το Σάββατο 1η Απριλίου, για όλα τα παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Η δράση περιλαμβάνει ανάγνωση ιστοριών και δημιουργικά παιχνίδια με αφορμή το βιβλίο του Τόνι Γούλφ “Οι κάτοικοι του Δάσους”.
1/4, 11:00
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ιωάννη Ρέντη – Μπιχάκη 15

Προβολή της ταινίας «Αγία Έμυ» στον κινηματογράφο Ίριδα

Το Σάββατο 1 Απριλίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΙΡΙΔΑ VISIONS – μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.), στον κινηματογράφο Ίριδα θα προβληθεί η ταινία «Αγία Έμυ» της Αρασέλη Λαιμού. Υπόθεση: H Έμυ νιώθει ξένη μέσα στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, που έχει καλωσορίσει με θέρμη την αδερφή της, την Τερέζα. Όταν η Τερέζα μένει έγκυος, η Έμυ έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της.
1/4, 20:00 (προκράτηση θέσης εδώ)
Κινηματογράφος Ίριδα – Ακαδημίας 55, Αθήνα

Masterclass και ομιλία στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ

Το Σάββατο 1 Απριλίου, ο κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ θα φιλοξενήσει το masterclass της Άρτεμις Αναστασιάδου με θέμα «Από το σενάριο στην οθόνη» και την ομιλία της Δάφνης Χαιρετάκη, με θέμα «Ταινίες σε πρώτο πρόσωπο».
1/4, 13:00 (προκράτηση θέσης εδώ) και 15:00 (προκράτηση θέσης εδώ
Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ – Σταδίου 28, Αθήνα

WOW στο ΚΠΙΣΝ

Ένα πολυσυλλεκτικό και διαθεματικό φεστιβάλ αφιερωμένο σε γυναίκες, κορίτσια και non-binary άτομα, το WOW – Women of the World, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 3 Απριλίου, η Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα φιλοξενήσει δωρεάν dj sets από τις 10:00 και συναυλίες από Ελληνίδες καλλιτέχνιδες. Το συναυλιακό μέρος ανοίγουν το Σάββατο στις 15.00 οι Φρύδες, ενώ στις 19.00 τις υποδέχονται οι Daphne & the Fuzz και την Κυριακή στις 12.30 έρζεται η Μάρω Μαρκέλλου με τον Νίκο Παπαδόπουλο και στις 17:00 οι Sugahspank!
1/4 και 2/4, 10:00-22:00
Αγορά ΚΠΙΣΝ

Προβολή παιδικής ταινίας στο Κινηματοθέατρο του Δήμου Περιστερίου


Στο Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” του Δήμου Περιστερίου ξεκινούν για ακόμα μία χρονιά οι δωρεάν προβολές της περιόδου Μαρτίου-Μαΐου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου θα προβληθεί η παιδική ταινία «Μετα-Μορφωμένοι πράκτορες».
1/4 στις 18:00 και 2/4 στις 11:00 
Κινηματοθέατρο “Κώστας Γαβράς” – Βασιλικών 6, Κηπούπολη 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWOW – Women of the World: Μια «γεύση» από όλα όσα θα δούμε στο πρώτο φεστιβάλ του ΚΠΙΣΝ για την έμφυλη ισότητα12.09.2018

Κυριακή 2 Απριλίου

Δωρεάν προβολές ταινιών σε 3 σινεμά της Αθήνας

Τα σινεμά Ιντεάλ, Άστορ και Ίριδα ανοίγουν τις πόρτες τους με δωρεάν προβολές και live για το κοινό της Αθήνας, την Κυριακή 2 Απριλίου. Τα τρία ιστορικά σινεμά του κέντρου της Αθήνας απευθύνουν κάλεσμα στήριξης σε όλους τους σινεφίλ και τους κατοίκους της πόλης, για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, αλλά και τον ίδιο τον κινηματογραφικό πολιτισμό της χώρας μας. Συγκεκριμένα, στις 18:00 στον ΑΣΤΟΡ θα προβληθεί το «Aftersun», της Σάρλοτ Γουέλς, στις 18:30 στον ΙΡΙΔΑ «Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια», του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, στις 19:45 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ θα προβληθεί το «Cannibal Tours», του Ντένις Ο’Ρουρκ, 20:00 στον ΑΣΤΟΡ το «Brutalia: Μέρες Εργάσιμες», του Μανώλη Μαυρή, στις 20:45 στο ΑΣΤΟΡ το «Final Cut!», του Μισέλ Χαζιναβίσιους, στις 21:00 στον ΙΡΙΔΑ το «Ποίηση Χωρίς Τέλος», του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, στις 21:15 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ «Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα», του Νίκου Νικολαϊδη, στις 21:30 στον ΙΡΙΔΑ το «Climax», του Γκασπάρ Νοέ και στις 21:45 στον ΙΝΤΕΑΛ «Το Μπλε Καφτάνι», της Μαριάμ Τουζάνι.
2/4, από τις 18:00
Κινηματογράφοι ΑΣΤΟΡ, ΙΝΤΕΑΛ και ΙΡΙΔΑ

Πρεμιέρα της ταινίας «Η ζωγραφιά του Θεού» στον κινηματογράφο IDEAL

Η πρεμιέρα της ταινίας «Η ζωγραφιά του Θεού» του Γιάννη Καλογερόπουλου σε σενάριο Ιάκωβου Μυλωνά, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στον κινηματογράφο IDEAL, Πανεπιστημίου 46, Αθήνα. Υπόθεση: Μία πολύ τρυφερή, ορισμένες στιγμές προκλητική, κωμωδία όπου όλα μπλέκονται με απρόσμενο τρόπο. Ο αιφνίδιος θάνατος της μητέρας τους ξαναφέρνει τον Δημήτρη στην Ελλάδα. Σκοπός του να βάλει την ανάπηρη αδελφή του σε ίδρυμα και να ζήσει ευτυχισμένος με τη σύντροφο του στο πατρικό. Μέσα από συνεχόμενες κωμικές ανατροπές η κοσμοθεωρία του αλλάζει.
Προμηθευτείτε την πρόσκλησή σας, εδώ
2/4, 12:30
Κινηματογράφος IDEAL – Πανεπιστημίου 46, Αθήνα

4ο SGS Family and Pet Festival στην Τεχνόπολη

Για 4η χρόνια η Save a Greek Stray (SGS) διοργανώνει το SGS Family and Pet Festival την Κυριακή 2 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μια ημέρα αφιερωμένη σε οικογένειες, παιδιά και τους δραστήριους τετράποδους φίλους. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη και προαγωγή της φιλοζωικής κουλτούρας, καθώς και η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων, σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων. Την εορταστική αυτή ημέρα, θα τιμήσουν και οι Οnirama για μία μοναδική συναυλία γεμάτη μουσικές επιτυχίες και δυνατές ερμηνείες, ενώ παρουσιαστής του 4ου SGS Family and Pet Festival θα είναι ο Θέμης Γεωργαντάς.
2/4, 16:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 100, Αθήνα

Βόλτα στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Ανοιχτός για το κοινό θα είναι ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για ακόμα μία Κυριακή. Η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασιλέως Γεωργίου Β’ 2.
2/4, 10:00-16:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑERTFLIX: Μεγάλο αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b