MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνική

Straight Line Crazy: Το National Theatre Live στο Μέγαρο με τον Ralph Fiennes σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας

Το National Theatre Live, οι μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, επιστρέφουν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον βραβευμένο ηθοποιό Ralph Fiennes στην παράσταση «Straight Line Crazy».

Monopoli Team

Η παράσταση «Straight Line Crazy» έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο και προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live, τις οποίες έχουν παρακολουθήσει σχεδόν 11 εκατομμύρια θεατές σε 2.500 αίθουσες και 65 χώρες από το 2009 έως σήμερα.

Ο Ralph Fiennes [Ρέιφ Φάινς] («Harry Potter», «Kingsman», «Antony & Cleopatra») ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας, και συγκεκριμένα στο Bridge Theatre του Λονδίνου, ως πρωταγωνιστής του «Straight Line Crazy», του νέου έργου του πολυβραβευμένου David Hare [Ντέιβιντ Χέαρ] που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Nicholas Hytner [Νίκολας Χάυτνερ] (Skylight).

Στο «Straight Line Crazy», ο βραβευμένος με BAFTA και Tony άγγλος ηθοποιός σε ένα συναρπαστικό ρεσιτάλ ερμηνείας σκιαγραφεί, πλαισιωμένος από έναν εξαίρετο θίασο, το πορτρέτο ενός υπαρκτού προσώπου, του Robert Moses [Ρόμπερτ Μόουζες], ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς αμερικανούς πολεοδόμους της δεκαετίας του 1950. Ο Moses ήταν μια δαιμόνια προσωπικότητα που ήξερε να κινεί με μαεστρία τα γρανάζια της εξουσίας στην πόλη της Νέας Υόρκης, στοχεύοντας πάντοτε στην πραγματοποίηση των προσωπικών του φιλοδοξιών και στην εξυπηρέτηση των επαγγελματικών του συμφερόντων.

*Η δορυφορική προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το British Council.

«Straight Line Crazy»

Επί σαράντα συναπτά έτη, ο Ρόμπερτ Μόoυζες χειραγωγεί τους ιθύνοντες, επιστρατεύοντας την πονηριά και τη γοητεία του και προκαλώντας τον φόβο. Έχοντας αρχικά το όραμα να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονται στη Νέα Υόρκη, δημιουργεί πάρκα, γέφυρες και 627 μίλια οδού ταχείας κυκλοφορίας, για να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να βγει στον ανοιχτό ορίζοντα.

Όταν όμως εμφανίζονται ομάδες διαδηλωτών με διαφορετική εικόνα για το μέλλον της πόλης, η δημοκρατία δοκιμάζεται ενώπιον της ατσάλινης θέλησης του χαρισματικού πολεοδόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈγκλημα και Τιμωρία. Αθήνα: Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανεβάζει Ντοστογιέφσκι στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης12.09.2018

Ο θεατρικός συγγραφέας David Hare μιλά για το έργο

«Μερικοί από τους χαρακτήρες–συμπεριλαμβανομένων του Ρόμπερτ Μόουζες, του Αλ Σμιθ και της Σίρλεϋ Χέιζ– είχαν σάρκα και οστά, έζησαν και ανάπνευσαν. Οι πράξεις και τα βιογραφικά στοιχεία που τους αποδίδω είναι, σε γενικές γραμμές, ακριβή και αντλήθηκαν από πολλά βιβλία, άρθρα και φιλμ που αναφέρονται στη μεταμόρφωση της Πολιτείας της Νέας Υόρκης στα μέσα του 20ού αιώνα. Κάποιοι άλλοι χαρακτήρες έχουν επινοηθεί. Η ζωή του Μόουζες υπήρξε τόσο παραγωγική, και η απήχησή του τόσο σημαντική, που επέλεξα να επικεντρωθώ μόνο σε δύο αποφασιστικές στιγμές της εντυπωσιακής σταδιοδρομίας του». 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: David Hare
Σκηνοθεσία: Nicholas Hytner

Σκηνικά: Bob Crowley
Κοστούμια: Bob Crowley
Μουσική: George Fenton
Φωτισμοί: Jessica Hung Han Yun

Παίζουν: Alisha Bailey, Samuel Barnett, David Bromley, Al Coppola, Siobhan Cullen, Ralph Fiennes, Ian Kirkby, Alana Maria, Dani Moseley, Guy Paul, Helen Schlesinger, Stillwaggon Stewart, Danny Webb

Τιμές Εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 15 €
Πληροφορίες: Προπώληση: 210 72 82 333 και www.megaron.gr | Με ελληνικούς υπότιτλους
Παραστάσεις: Πέμπτη 23 Mαρτίου | 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Jamie Armitage
Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b