MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ

The Good and Faithful Servant, του Τζο Όρτον από την ομάδα Freek στο Θέατρο 104

Η ομάδα Freek παρουσιάζει την παράσταση “The Good and Faithful Servant”, του Τζο Όρτον, σε σκηνοθεσία του Martin Hutson, στο Θέατρο 104.

Monopoli Team

Το έργο

“They seem more like murder weapons than gifts from a grateful employer.”

Ο George Buchanan κλείνει με περηφάνεια πενήντα χρόνια εργαζόμενος στην εταιρία δουλεύει ως πορτιέρης. Λίγο καιρό μετά την συνταξιοδότηση του αρχίζει να αμφιβάλει για την ζωή του και για την ίδια του την ύπαρξη καθώς αντιλαμβάνεται πως όλη του η ζωή ελέγχεται με ύπουλους μηχανισμούς χειραγώγησης από το τμήμα προσωπικού της εταιρίας.

Μια μαύρη κωμωδία που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και το δράμα, την μιζέρια και το Μάμπο. Ο Τζο Όρτον, ο πιο σκανδαλώδης θεατρικός συγγραφέας της εποχής του, μάς παρουσιάζει αυτό το συγκλονιστικά ανατριχιαστικό έργο, για να μιλήσει για τις θυσίες που όλοι μας κάνουμε στην κοινωνία και για το πώς το σύστημα πάντα μάς καλοδέχεται πριν ξεζουμίσει και την τελευταία σταγόνα της αθωότητας μας και μάς πετάξει.

The Good and Faithful Servant – η τέταρτη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Νύχτα των Δολοφόνων, του Χοσέ Τριάνα από την ομάδα α-silen[θ]io στο Θέατρο 10412.09.2018

Σημείωμα σκηνοθέτη

Παρότι δεν είναι γνωστό στις μέρες μας το όνομα του Joe Orton, ο υποτιμημένος συγγραφέας ανήκει ανάμεσα στους ήρωες του Βρετανικού θεάτρου της μεταπολεμικής εποχής. Μετά το πρώτο του ραδιοφωνικό έργο The Ruffian on the Stair που μεταδόθηκε τον Αύγουστο του 1964, η καριέρα του διήρκησε μόνο τέσσερα χρόνια πριν τον δολοφονήσει με ένα σφυρί το αγόρι του, ο Kenneth Halliwell, στο διαμέρισμά τους στο Ίσλινγκτον. Μέσα σ’ αυτά τα τέσσερα χρόνια, παρ΄όλα αυτά, σόκαρε το κοινό με τα έργα του, μιλώντας ανένδοτα για το σεξ και την σεξουαλικότητα, την υποκρισία και την κοινοτοπία του Βρετανικού λαού, και την ακράτητη δύναμη αλλά και την ματαιότητα της αγγλικής γλώσσας. Δείγματα της δουλειάς του είναι τα έργα Entertaining Mr Sloane, Loot, και What the Butler Saw. Ο Όρτον έγραψε επίσης διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές σειρές, ένα ατελείωτο κινηματογραφικό σενάριο για τους Beatles, και τα περίφημα και γεμάτα σεξουαλικά στιγμιότυπα απομνημονεύματα του, The Orton Diaries. Διαβάστε τα αν τολμάτε…

Βιογραφία σκηνοθέτη

Ο Μάρτιν είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Μέσα στα τελευταία 20 χρόνια, έχει παίξει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Royal Shakespeare Company, στο National Theatre του Λονδίνου, και στο West End. Έχει δουλέψει με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες όπως τον Richard Eyre, τον Michael Grandage, τον Matthew Warchus, και τον Declan Donnellan, πλάι σε ηθοποιούς όπως ο Dominic West, ο Kim Cattral, και ο Ralph Fiennes, και έχει προταθεί δύο φορές για το βραβείο Ian Charleston. Επιπλέον, έχει παίξει σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, στην The passion and The Honourable Woman του BBC/HBO και στις Foyles War, Midsomer Murders, και The Trial of Christine Keeler  του ITV. Δείγμα δουλειάς του ως σκηνοθέτης είναι οι παραστάσεις The 39 Steps (RWCMD), The Dumb Waiter και Art (ERT),  Blackbird, Sexual Perversity in Chicago(Norwich Playhouse), Twelfth Night (Cambridge Arts Theatre), Henry V (Milton Court Studio) και Actor του Στίβεν Μπέρκοφ (Battersea Arts Centre). Αυτές τις μέρες, κάνει μια διασκευή της ταινίας The Conversation του Φράνσις Φορντ Κόπολα για την σκηνή, και ένα σίκουελ πάνω στην Μεταμόρφωση του Κάφκα. Ο Μάρτιν έχει επίσης σκηνοθετήσει και διδάξει στο Royal Welsh College of Music and Drama, LAMDA, Guildhall, National Youth Theatre, Shakespeare Institute, και στο Cambridge University.

Ομάδα Freek

Οι Freek είναι ένας διεθνής θίασος που ιδρύθηκε το 2022. Έξι νεαροί απόφοιτοι της σχολής FONACT της Γαλλίας, ξανασυναντιούνται στην Αθήνα για να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν μαζί ένα νέο κοινό όραμα. Στόχος τους είναι να ερμηνεύσουν έργα με αυθεντικότητα και να πειραματιστούν με νέες δημιουργικές και συνεργατικές μεθόδους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζο Όρτον
Σκηνοθεσία: Martin Hutson

Σκηνικά: Κατερίνα Χάρου
Κοστούμια: Κατερίνα Χάρου
Χορογραφία: Ειρήνη Τσιμπραγού

Παίζουν: Alexander Perez Buchanan, Isabella Covelli, Amalie Macnaughtan, William Medland, Margherita Morchio, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider

Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 23 έως 30 Μαρτίου 2023
Παραστάσεις: Πέμπτη 23 Μαρτίου, 19:00, Σάββατο 25 Μαρτίου, 18:30, Δευτέρα 27, Τρίτη 28, Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 Μαρτίου, 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Isabella Covelli
Πληροφορίες Χώρου: Ευμολπιδών 41, Γκάζι. Τηλέφωνο: 695 126 9828
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b