MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Berlinale 2023: To “Inside” του Βασίλη Κατσούπη εντυπωσίασε το Φεστιβάλ Βερολίνου – όπως και ο Willem Dafoe

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη που εντυπωσίασε το Φεστιβάλ Βερολίνου.

Monopoli Team

«Όταν ήμουν μικρός, ο δάσκαλος μάς ρώτησε ποια είναι τα 3 πράγματα που θα σώζαμε αν έπαιρνε το σπίτι μας φωτιά. Είπα: ένα τετράδιο για σκίτσα, ένα album των AC/DC και τον γάτο μου, Groucho. Δεν είπα τους γονείς ή την αδερφή μου. Αυτό με κάνει κακό άνθρωπο; Οι γάτες πεθαίνουν, η μουσική φθείρεται αλλά η τέχνη μένει».

Αυτά είναι τα λόγια που ακούμε από τον Nemo, των πρωταγωνιστή της ταινίας “Inside”,σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κατσούπη. Ο Willem Dafoe δεν θέλει να σκέφτεται τι θα έσωζε, γιατί προτιμά να μην πάρει το σπίτι του φωτιά. Αυτό είπε τουλάχιστον στη συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ Βερολίνου, εκεί όπου μίλησαν για την ταινία που έχει κάνει αίσθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Δεν τελείωσα ακόμα”: Ο Steven Spielberg βραβεύτηκε με τιμητική Χρυσή Άρκτο στην Berlinale12.09.2018

Ο Κατσούπης έκανε το ντεμπούτο του με το Inside, μετά το ντοκιμαντέρ “My Friend Larry Gus”, και με τη βοήθεια του σεναριογράφου Ben Hopkins, δημιούργησε μία ταινία που ανεβάζει (κυριολεκτικά) τους παλμούς σου. Ένας κλέφτης έργων τέχνης παγιδεύεται σε ένα ρετιρέ της Νέας Υόρκης, που έχει μπει να διαρρήξει, και μοιάζει περισσότερο με ένα γυάλινο κλουβί/γκαλερί. Έχει συνεργό, αλλά ένα μηχανικό λάθος, οδηγεί στον εγκλωβισμό του, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b