MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV NEWS

Variety: Η ελληνική Stefi Productions θέλει να κάνει μια σειρά για τη σχέση Μητρόπουλου-Μπερνστάιν

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένα πρότζεκτ – μίνι σειρά, με τίτλο «Letters to Leonard», για τη σχέση των μαέστρων Δημήτρη Μητρόπουλου και Λέοναρντ Μπερνστάιν, θα υποβάλει, σύμφωνα με το Variety, η ελληνική εταιρεία παραγωγής Stefi Productions στο Series Mania Forum Co-Pro Pitching Sessions 2023.

Letters to Leonard: Η ελληνική Stefi Productions θέλει να κάνει μια σειρά για τη σχέση Μητρόπουλου-Μπερνστάιν
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σύμφωνα με αποκλειστικό του περιοδικού Variety, η ελληνική εταιρεία παραγωγής Stefi Productions αναπτύσσει το πρότζεκτ μιας μίνι σειράς με τίτλο «Letters to Leonard». Ένα εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα δράμα που θα εξερευνήσει την προσωπική σχέση ανάμεσα στον θρυλικό μαέστρο Λέοναρντ Μπερνστάιν και τον δικό μας σπουδαίο Δημήτρη Μητρόπουλο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, συνδημιουργός του πρότζεκτ, το οποίο περιγράφεται ως μια ιστορία φιλίας, αγάπης, προδοσίας και πάθους για τη μουσική, ο Πιέρρος Ανδρακάκος, σκηνοθέτης της σειράς του ANT1+ «Σώσε Με», ο οποίος, επιπλέον, έχει εργαστεί σε διεθνείς παραγωγές, όπως «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» και «Λάρα Κροφτ 2». Επίσης συνδημιουργός αλλά και παραγωγός της σειράς ο Γιώργος Λιναρδάκης, γνωστός για τη δουλειά του στην οργάνωση παραγωγής ελληνικών σειρών όπως η «Αγάπη Παράνομη».

«Η ιστορία για τον Δημήτρη Μητρόπουλο άρχισε να σχηματίζεται στο μυαλό μου καθώς έπεσα πάνω στη φωτογραφία του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Life. Καθόταν σε μια καρέκλα σχεδόν γυμνός. Στη συνέντευξη παραδέχτηκε ανοιχτά πως ήταν ομοφυλόφιλος. Ήταν φυσικό να με ιντριγκάρει κάτι τέτοιο, μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα φέρει το όνομα του εξάλλου», δήλωσε ο Πιέρρος Ανδρακάκος στο Variety.

«Όταν ξεκίνησα να διαβάζω για εκείνον, ανακάλυψα ακόμη περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη ζωή και το έργο του, όπως πως διηύθυνε την ορχήστρα χωρίς να κοιτάζει την παρτιτούρα ή πως κατέρρευσε στη σκηνή της Σκάλας του Μιλάνου, καθώς πρόβαρε την υπ’ αριθμ. 3 Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ. Ήταν ένας πολύ παθιασμένος άνθρωπος, παθιασμένος για τη μουσική και παθιασμένος για τη ζωή».

«Το πάθος του να είναι ο αυθεντικός εαυτός του, παραδεχόμενος πως είναι ομοφυλόφιλος στο τέλος των΄40ς, τον οδήγησε εν τέλει στην πτώση και τον θάνατο και πιστεύω ότι αυτή είναι μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί», πρόσθεσε.

Ενώ ο Ανδρακάκος κατέληξε λέγοντας πως «Πάντα αναρωτιόμουν για το τίμημα που πληρώνει κανείς γιατί είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και δεν συμμορφώνεται με τις προσδοκίες της κοινωνίας. Όταν υπέβαλα την ιστορία αυτή στον Γιώργο Λιναρδάκη, τον συν-δημιουργό και παραγωγό, ήταν εξίσου ενθουσιασμένος και αρχίσαμε να αναπτύσσουμε μια ιστορία η οποία θεωρώ πως θα αντηχήσει στο παγκόσμιο κοινό». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBerlinale: Λαμπερή πρεμιέρα με Κρίστεν Στιούαρτ, Άν Χάθαγουει, Ζελένσκι – Όσα έγιναν στην τελετή έναρξης12.09.2018

Σύμφωνα με το Variety, το πρότζεκτ πέντε επεισοδίων επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο Series Mania Forum Co-Pro Pitching Sessions 2023, τον επόμενο μήνα. Κατά τη διάρκεια του οποίου, κάθε χρόνο, οι δημιουργοί 15 τηλεοπτικών πρότζεκτ που αναζητούν χρηματοδότηση προσκαλούνται να υποβάλουν τη σειρά τους σε ένα κοινό – ανθρώπων κλειδιά για τη βιομηχανία του θεάματος (παραγωγοί, τηλεοπτικά δίκτυα, χρηματοδότες κλπ).

Πηγή: Variety

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
ΣΚ με Slow Horses – Οι πιο αποτυχημένοι της MI5 επέστρεψαν
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Cine News
11ο Με τα Μάτια Ανοιχτά: Η γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην Ταινιοθήκη
Cine News
Κάμπινγκ: Μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα – Όσα θα δούμε στα τρία πρώτα επεισόδια
Cine News
Widow’s Bay: Γιατί όλοι ξαφνικά μιλάνε για τη σειρά που σάρωσε στα Emmy;
Cine News
Όλιβερ Λάσε: Ο σκηνοθέτης του «Sirât» στο 67ο ΦΚΘ με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην έρημο
Cine News
Ο Romain Gavras έρχεται στην Στέγη για ένα masterclass πάνω στην επιδραστικότητα της εικόνας
Cine News
Silo (Season 3): Ο μύθος γίνεται αλληγορία εξουσίας, μνήμης και αγάπης
Cine News
WIPE Berlin: Το διεθνές αντισυμβατικό φεστιβάλ ερασιτεχνικού κινηματογράφου κάνει στάση στην Αθήνα
Cine News
CineFIX: Η χειμερινή έκδοση "βλέπει" ντοκιμαντέρ - Το πρόγραμμα των πρώτων προβολών
Cine News
Emmy 2026: Ποιες σειρές αναδείχθηκαν οι καλύτερες της χρόνιας
Cine News
DISFF49: Ολόκληρη η ζωή χωράει σε μια μικρού μήκους ταινία