MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Raquel Welch: Η διάσημη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών

Η Raquel Welch, η ηθοποιός που άνοιξε τον δρόμο για τις σύγχρονες ηρωίδες στις ταινίες δράσης του Χόλιγουντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Monopoli Team

Η Raquel Welch, η ηθοποιός που άνοιξε τον δρόμο για τις σύγχρονες ηρωίδες στις ταινίες δράσης του Χόλιγουντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Σύμφωνα με τον ατζέντη της, έφυγε το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου, μετά από μία σύντομη ασθένεια.

Η Welch είχε γίνει παγκόσμιο σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του ’60, χάρη στον -μικρό αλλά αξέχαστο- ρόλο της στην ταινία του 1966, “Ο Κατακλυσμός”, ενώ είχε κερδίσει μία Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της στους “Τρεις Σωματοφύλακες” του 1974.

Γεννημένη το 1940, η Jo-Raquel Tejada μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, όπου κέρδισε εφηβικούς διαγωνισμούς ομορφιάς και στη συνέχεια εργάστηκε ως παρουσιάστρια του καιρού σε τοπικά κανάλια. Χωρισμένη, με δύο παιδιά, η Welch βρέθηκε στο Texas να εργάζεται ως μοντέλο για την εταιρία ρούχων Neiman Marcus.

Η πρώτη μεγάλη της επιτυχία στη βιομηχανία του θεάματος ήρθε το 1964, όταν επέστρεψε στην Καλιφόρνια και εξασφάλισε μικρούς ρόλους στο A House Is Not A Home, και στο Roustabout, ένα μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Elvis Presley.

Οι ρόλοι που της χάρισαν αναγνωρισιμότητα, ωστόσο, ήρθαν δύο χρόνια αργότερα, στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Fantastic Voyage και την ταινία φαντασίας “Ο Κατακλυσμός” (One Million Years BC). Στην τελευταία ταινία, η Raquel Welch είχε μόλις λίγες ατάκες, ωστόσο οι προωθητικές για την ταινία εικόνες που την έδειχναν με το μπικίνι που φορούσε ως γυναίκα των σπηλαίων, την κατέστησαν αμέσως κορυφαίο pin-up κορίτσι της εποχής.

Παρά την δημόσια εικόνα της, όμως, συχνά εξέφραζε ότι δεν ένιωθε άνετα με τον τίτλο “σύμβολο του σεξ”, λέγοντας κάποτε: “Δεν μεγάλωσα για να γίνω σύμβολο του σεξ, ούτε είναι στη φύση μου να είμαι ένα. Το γεγονός ότι συνέβη αυτό είναι μάλλον μία από τις πιο όμορφες, λαμπερές και τυχερές παρεξηγήσεις”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ant- Man, Marvel και ξερό ψωμί12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b