MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 λόγοι για να σπουδάσετε στη Γαλλία

Με αφορμή την ετήσια έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος που μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το πρόγραμμα σπουδών πολλών γαλλικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ανωτάτων σχολών, εντοπίζουμε 10 λόγους για τους οποίους οι σπουδές στη Γαλλιά είναι μια πολύ καλή επιλογή.

| unsplash
Monopoli Team

1. Σπουδές χρηματοδοτούμενες και εγγυημένες από το γαλλικό κράτος

Δεν υπάρχουν δίδακτρα για τα κρατικά ιδρύματα για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

2. Άριστη ανώτατη εκπαίδευση, προσαρμοσμένη σε κάθε ανάγκη

Το γαλλικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο δημόσιων και ιδρυμάτων και προσφέρειμεγάλη ποικιλία ποιοτικών προγραμμάτων σπουδών: επαγγελματικά, ερευνητικά μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και διεπιστημονικά προγράμματα σπουδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος: Έκθεση για τις σπουδές στη Γαλλία με τη συμμετοχή πολλών Πανεπιστημίων12.09.2018

3. Έρευνα υψηλού επιπέδου

Η Γαλλία κατέχει την 6η θέση στον κόσμο, όσον αφορά τις εγχώριες δαπάνες για την Έρευνα και την Ανάπτυξη. Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός θεμελιωδών επιστημών στην Ευρώπηκαι οι διεθνείς αναγνωρίσεις το επιβεβαιώνουν:
– 13 μετάλλια Fields (αντίστοιχα των βραβείων Nobel στα μαθηματικά)
– 6 βραβεία Νόμπελ

4. Οικονομική δύναμη παγκόσμιας εμβέλειας

Η Γαλλία είναι η 5η παγκόσμια οικονομική δύναμη, η 2η σε οικονομική δύναμη χώρα της Ευρώπης σε επίπεδο ΑΕΠ και η 2η αγορά της Ευρώπης και ο πρώτος ευρωπαϊκός επενδυτικός προορισμός στον τομέα της βιομηχανίας.

5. Ένα ευχάριστο και ωφέλιμο περιβάλλον διαβίωσης στην καρδιά της Ευρώπης

Η Γαλλία αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό σε αριθμό ξένων επισκεπτών. Το Παρίσι βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με τις καλύτερες φοιτητικές πόλεις.

6. Ένας ελκυστικός προορισμός για τους φοιτητές

Η Γαλλία είναι η 3η χώρα υποδοχής αλλοδαπών φοιτητών στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 80% αυτών που σπούδασαν στη Γαλλία δηλώνει ικανοποιημένο από την ποιότητα των σπουδών και από τα πλεονεκτήματα του γαλλικού πτυχίου. 9 στους 10 φοιτητές που έρχονται στη Γαλλία αξιολογούν θετικά τη διαμονή τους και συστήνουν την Γαλλία ως προορισμό σπουδών.

7. Αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών

Στη Γαλλία μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα από τα 1 600 προγράμματα σπουδών που διδάσκονται στα αγγλικά (Erasmus, ευρωπαϊκά πανεπιστήμια), παραμένοντας στην καρδιά της Ευρώπης.

8. Γαλλικά, μια διεθνής γλώσσα

Τα γαλλικά είναι η επίσημη γλώσσα 32 κρατών και κυβερνήσεων, η 4η μεγαλύτερη γλώσσα στο Διαδίκτυο και η γλώσσα διδασκαλίας για 93 εκατομμύρια μαθητές και φοιτητές παγκοσμίως.

9. Campus France (www.campusfrance.org)

H Εθνική Υπηρεσία για τους ξένους φοιτητές πλαισιώνει τους ενδιαφερόμενους σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας των σπουδών τους στην Γαλλία: προσανατολισμός, ενημέρωση, υποδοχή στη Γαλλία.

10. Ένας μοναδικός τρόπος ζωής«αλά γαλλικά»

Η γαλλική καλλιτεχνική δημιουργία ακτινοβολεί σε όλους τους τομείς. Πάνω από 40.000 μνημεία και προστατευμένες περιοχές, 39 πολιτιστικοί χώροι στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, 8.000 μουσεία, 2.000 κινηματογράφοι και 500 περίπου φεστιβάλ μαρτυρούν τον πλούτο της πολιτιστικής ζωής στη Γαλλία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες

Η Έκθεση για τις Σπουδές στη Γαλλία θα διεξαχθεί:

• Την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, διαδικτυακά.

Η πλατφόρματης διαδικτυακής έκθεσης έχει ανοίξει. Το κοινό μπορεί ήδη να κάνει εγγραφή δωρεάν και να κλείσει ραντεβού με το ή τα ιδρύματα που συμμετέχουν στην έκθεση και να ενημερωθεί για τα προγράμματα σπουδών τους.: https://salon-des-etudes-en-france23.b2match.io/ και

• το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, 10.00 – 18.00, με φυσική παρουσία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
• την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, 14.00- 20.00, με φυσική παρουσία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b