MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Αμβούργο: Η γοητευτική πόλη με τις 2.500 γέφυρες

Ανακαλύψτε μια πόλη – λιμάνι με ξεχωριστή γοητεία και ενδιαφέρουσες αντιθέσεις. Με μεγάλη ναυτική ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και ένα μοναδικό σύνολο καναλιών, γεφυρών, λιμνών και πάρκων, το Αμβούργο δεν θυμίζει καμία άλλη πόλη της Γερμανίας.

Photo by Claudio Testa on Unsplash
Photo by Claudio Testa on Unsplash
Monopoli Team

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και το μεγαλύτερο λιμάνι της. Δεν είναι παραθαλάσσιο, αλλά είναι ένα από τα πιο μεγάλα και ζωντανά λιμάνια της Ευρώπης. Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Έλβας, ο οποίος ρέει για άλλα 100 χιλιόμετρα μέχρι να ενωθεί με τη Βόρεια Θάλασσα. Πρόκειται για μια πόλη με μεγάλη ναυτική ιστορία, υπέροχη αρχιτεκτονική και κοσμοπολίτικη γοητεία. Έχει περίπου 2.500 γέφυρες, περισσότερες από όσες η Βενετία και το Άμστερνταμ μαζί!

Τα εξαιρετικής αισθητικής κτήρια, οι παλιές αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε μουσεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και γκαλερί, οι λίμνες και τα καταπράσινα πάρκα, θα σας κάνουν να λατρέψετε αυτή την πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη της Γερμανίας.

Αμβούργο: Τι θα δείτε
Photo by Moritz Kindler on Unsplash

Photo by Moritz Kindler on Unsplash

Περιηγηθείτε στο ιστορικό κέντρο του Αμβούργου, όπου βρίσκονται το αναγεννησιακό Rauthaus (Δημαρχείο), με τον 112 μέτρων πύργο του, ο ναός του Αγίου Πέτρου, το παλαιότερο χρηματιστήριο της Γερμανίας και πολλά ακόμη αξιοθέατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease Athens x SNF Nostos: Rosalia και Central Cee headliners στη συνεργασία-έκπληξη των δύο μεγάλων φεστιβάλ12.09.2018

Ο ναός του St Michaelis θεωρείται η πιο σημαντική μπαρόκ εκκλησία της Βόρειας Γερμανίας. Το ρολόι στο καμπαναριό είναι το μεγαλύτερο στην Γερμανία. Αν ανεβείτε στο καμπαναριό, θα απολαύσετε μια εξαιρετική θέα στην πόλη.

Η λίμνη Binnenalster είναι το ιδανικό μέρος για shopping, καφέ και πικνίκ. Απολαύστε έναν περίπατο με κατεύθυνση προς την Aussenalster, την άλλη λίμνη της πόλης, που περιβάλλεται από καταπράσινα πάρκα. Αν ο καιρός είναι καλός, θα δείτε ντόπιους να κάνουν κωπηλασία και ιστιοπλοΐα, καθώς και τζόκινγκ στις όχθες.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Δόξα κοινή» στο Θέατρο Πορεία12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b